Як приготувати картопляну запіканку?
Картопля – універсальний продукт, з яким готують величезну кількість страв. Зараз ми розповімо, як приготувати картопляну запіканку з фаршем, м'ясом і як зробити ніжне блюдо в мультиварці.
Інгредієнти:
картопля – 600 г;
яйця – 2 шт.;
сметана 70 г;
м'ясо – 400 г;
вершкове масло 73% жирності – 75 г;
цибуля – 250 г;
сіль;
перець чорний мелений – за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо, потім зливаємо відвар і робимо пюре. Кладемо в нього масло, яйця, сметану, перчимо, солимо і все це збиваємо міксером. М'ясо варимо до готовності і перекручуємо його на м'ясорубці. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді до рум'яності. Потім додаємо перекручене м'ясо і добре розмішуємо. Деко змащуємо маслом, кладемо половину картопляної маси. Потім викладаємо шар м'ясного фаршу. Зверху наносимо другу половину картоплі. На поверхні за допомогою лопаточки можна зробити малюнок. Ставимо деко в помірно нагріту духовку. Запікаємо до того моменту, як на поверхні запіканки з'явиться рум'яна кірочка. Картопляну запіканку ріжемо шматочками і тут же розкладаємо по тарілках. Подаємо з соусом або зі сметаною.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
яйця – 2 шт.;
масло вершкове – 4 ст. ложки;
сир – 180 г;
молоко – 300 мл;
сіль;
мелений мускатний горіх – щіпка.
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо тоненькими скибочками. Подрібнюємо сир на маленькій тертці. Мультиварочную каструльку змащуємо 1 столовою ложкою олії. Картоплю викладаємо, пересипаючи тертим сиром. Для заливки молоко збиваємо з яйцями, підсолюємо, додаємо мускатний горіх. Заливаємо картоплю отриманою сумішшю і зверху розміщуємо залишок вершкового масла. Вибираємо в мультиварці програму «Випічка» і 40 хвилин. Якщо ваша мультиварка підтримує режим «Мультиповар», то можна використовувати цю програму. Тоді при температурі 140 градусів запіканку потрібно готувати 40 хвилин.
Інгредієнти:
картопля – 8 шт.;
яйця – 2 шт.;
масло вершкове 73% жирності – 50 г;
сметана 20% жирності – 70 г;
сир – 100 г;
фарш м'ясний – 400 г;
молоко – 300 мл;
цибуля – 120 г;
борошно – 1 ст. ложка;
сіль;
базилік;
перець.
Приготування
Відварюємо До готовності картоплю. Потім воду зливаємо, додаємо яйця, масло, сметану і перетворюємо все це в однорідне пюре. Фарш обсмажуємо разом з подрібненою цибулею практично до готовності. Додаємо борошно, вливаємо молоко і продовжуємо готувати, поки маса не загусне. За своїм смаком солимо, кладемо базилік і перець. Форму змащуємо маслом, покласти половину картоплі, посипаємо його половиною тертого сиру. Потім розміщуємо всю м'ясну начинку і посипаємо її залишилися сиром. Тепер за допомогою кондитерського шприца або мішечка викладаємо другу половину пюре у вигляді візерунків. Змащуємо верх молоком. При температурі 180 градусів запіканка буде готова через півгодини, коли на поверхні утворюється рум'яна кірочка.
Інгредієнти:
свинина – 350 г;
картопля – 6 шт.;
цибуля – 1 шт.;
сир – 120 г;
майонез ;
сіль;
перець.
Приготування
Спочатку ріжемо півкільцями цибулю і розміщуємо його на дно змащеної маслом форми для запікання. М'ясо нарізаємо соломкою і вкладаємо його поверх цибулі, притрушиваем сіллю і перцем. Очищену картоплю ріжемо невеликими брусочками і розміщуємо його поверх м'яса. Також притрушиваем перцем і підсолюємо. Наносимо шар майонезу. Посипаємо запіканку тертим сиром і при температурі 200 градусів запікаємо близько 35 хвилин.
Картопляна запіканка як у дитячому садку
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо, потім зливаємо відвар і робимо пюре. Кладемо в нього масло, яйця, сметану, перчимо, солимо і все це збиваємо міксером. М'ясо варимо до готовності і перекручуємо його на м'ясорубці. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді до рум'яності. Потім додаємо перекручене м'ясо і добре розмішуємо. Деко змащуємо маслом, кладемо половину картопляної маси. Потім викладаємо шар м'ясного фаршу. Зверху наносимо другу половину картоплі. На поверхні за допомогою лопаточки можна зробити малюнок. Ставимо деко в помірно нагріту духовку. Запікаємо до того моменту, як на поверхні запіканки з'явиться рум'яна кірочка. Картопляну запіканку ріжемо шматочками і тут же розкладаємо по тарілках. Подаємо з соусом або зі сметаною.
Як приготувати картопляну запіканку в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо тоненькими скибочками. Подрібнюємо сир на маленькій тертці. Мультиварочную каструльку змащуємо 1 столовою ложкою олії. Картоплю викладаємо, пересипаючи тертим сиром. Для заливки молоко збиваємо з яйцями, підсолюємо, додаємо мускатний горіх. Заливаємо картоплю отриманою сумішшю і зверху розміщуємо залишок вершкового масла. Вибираємо в мультиварці програму «Випічка» і 40 хвилин. Якщо ваша мультиварка підтримує режим «Мультиповар», то можна використовувати цю програму. Тоді при температурі 140 градусів запіканку потрібно готувати 40 хвилин.
Картопляно-м'ясна запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо До готовності картоплю. Потім воду зливаємо, додаємо яйця, масло, сметану і перетворюємо все це в однорідне пюре. Фарш обсмажуємо разом з подрібненою цибулею практично до готовності. Додаємо борошно, вливаємо молоко і продовжуємо готувати, поки маса не загусне. За своїм смаком солимо, кладемо базилік і перець. Форму змащуємо маслом, покласти половину картоплі, посипаємо його половиною тертого сиру. Потім розміщуємо всю м'ясну начинку і посипаємо її залишилися сиром. Тепер за допомогою кондитерського шприца або мішечка викладаємо другу половину пюре у вигляді візерунків. Змащуємо верх молоком. При температурі 180 градусів запіканка буде готова через півгодини, коли на поверхні утворюється рум'яна кірочка.
Картопляна запіканка з м'ясом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку ріжемо півкільцями цибулю і розміщуємо його на дно змащеної маслом форми для запікання. М'ясо нарізаємо соломкою і вкладаємо його поверх цибулі, притрушиваем сіллю і перцем. Очищену картоплю ріжемо невеликими брусочками і розміщуємо його поверх м'яса. Також притрушиваем перцем і підсолюємо. Наносимо шар майонезу. Посипаємо запіканку тертим сиром і при температурі 200 градусів запікаємо близько 35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з м'ясом
Приготування будь запіканки - процес клопіткий, однак для цієї страви важливо підібрати відповідні компоненти. Поєднання картоплі і м'яса завжди було
М'ясна запіканка в мультиварці
Після того, як у світі з'явилася домашня кухонна техніка, що виконує безліч функцій, життя хазяєчок полегшилася в тисячі разів. Сьогодні ми з вами
Картопляна запіканка з сиром
Картопляна запіканка - досить просте блюдо, але якщо додати в неї кілька інших інгредієнтів, то вийде дійсно кулінарний шедевр. І сьогодні мова піде
Запіканка з курячого філе
Запіканки - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіантів їх створення з додаванням різних інгредієнтів дуже багато. Але сьогодні ми з вами
Рецепт картопляної запіканки
Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не
Сирна запіканка з картоплею
Сирна запіканка - смачне і улюблене багатьма блюдо. І сьогодні мова піде про незвичайний варіанті її приготування з використанням картоплі.