Буженина в духовці в рукаві
Буженина – відоме з давніх часів страва з російської кулінарної практики, це м'ясо з тазостегнового відрубу (окіст), запекаемое великим шматком. Подібні способи приготування м'яса у вигляді цілісних шматків популярні і в інших народів.
У Росії традиційно буженину готували з медвежатины, баранини або свинини, в даний час готують із свинини, баранини або індички. Такі м'ясні чудові страви для святкового столу, а також вигідні і для будніх днів.
Звичайно ж, можна купити готову буженину в торгових мережах або в будинкових кухнях. А ми розповімо, як запекти буженину в духовці в рукаві.
Звичайно це блюдо готують наступним чином: цілісний шматок м'яса натирають сумішшю мелених спецій з сіллю, потім обмазують маслом і запікають в духовій шафі або в російської печі загорнутим в тонкий пласт тіста або в рукаві з фольги, або целофану.
Інгредієнти:
свиняче свіже м'ясо без кістки з окосту або шиї – 15-2 кг (цільний шматок);
спеції мелені (перець чорний, червоний гострий, мускатний горіх, кмин, фенхель, коріандр гвоздика);
сіль крупна;
масло вершкове топлене;
гірчиця;
вино міцне біле або плодове бренді;
часник.
Приготування
Маніпулюючи ножем з вузьким лезом і гострим кінчиком, шпигуємо шматок м'яса шматочками часнику.
Змішуємо мелені спеції із сіллю, розтопленим вершковим маслом, вином і гірчицею. Ретельно перемішуємо і за допомогою кисті обмазуємо рясно шматок м'яса з усіх сторін. Запаковуємо м'ясо в целофановий кухарський рукав і робимо кілька проколів у ньому. Ще краще зробити рукав з фольги, оскільки целофан при нагріванні виділяє шкідливим для організму людини речовини.
Викладаємо запаковане м'ясо на штатний деко і відправляємо в неразогретую духовку мінімум на 15 а краще на 2 години. Ще краще запікати протягом 25 годин, тільки вогонь повинен бути мінімальним.
Після вимкнення духовки чекаємо хвилин 30 виймаємо буженину і остуджуємо ще хвилин 15. Тепер можна розгортати м'ясо і нарізати скибками.
Готова ніжна пряна буженина запечена в духовці в рукаві, виділяє чудовий аромат, чудово виглядає в сервіровці святкового столу, підходить до будь закусок. З буженини і чорного хліба виходять смачні бутерброди . Подаємо цей делікатес зі світлими алкогольними напоями, а саме: міцним виноградним вином, ягідними настоянками, бренді або пивом.
У Росії традиційно буженину готували з медвежатины, баранини або свинини, в даний час готують із свинини, баранини або індички. Такі м'ясні чудові страви для святкового столу, а також вигідні і для будніх днів.
Звичайно ж, можна купити готову буженину в торгових мережах або в будинкових кухнях. А ми розповімо, як запекти буженину в духовці в рукаві.
Звичайно це блюдо готують наступним чином: цілісний шматок м'яса натирають сумішшю мелених спецій з сіллю, потім обмазують маслом і запікають в духовій шафі або в російської печі загорнутим в тонкий пласт тіста або в рукаві з фольги, або целофану.
Домашня буженина з свинини, запечена в рукаві в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Маніпулюючи ножем з вузьким лезом і гострим кінчиком, шпигуємо шматок м'яса шматочками часнику.
Змішуємо мелені спеції із сіллю, розтопленим вершковим маслом, вином і гірчицею. Ретельно перемішуємо і за допомогою кисті обмазуємо рясно шматок м'яса з усіх сторін. Запаковуємо м'ясо в целофановий кухарський рукав і робимо кілька проколів у ньому. Ще краще зробити рукав з фольги, оскільки целофан при нагріванні виділяє шкідливим для організму людини речовини.
Викладаємо запаковане м'ясо на штатний деко і відправляємо в неразогретую духовку мінімум на 15 а краще на 2 години. Ще краще запікати протягом 25 годин, тільки вогонь повинен бути мінімальним.
Після вимкнення духовки чекаємо хвилин 30 виймаємо буженину і остуджуємо ще хвилин 15. Тепер можна розгортати м'ясо і нарізати скибками.
Готова ніжна пряна буженина запечена в духовці в рукаві, виділяє чудовий аромат, чудово виглядає в сервіровці святкового столу, підходить до будь закусок. З буженини і чорного хліба виходять смачні бутерброди . Подаємо цей делікатес зі світлими алкогольними напоями, а саме: міцним виноградним вином, ягідними настоянками, бренді або пивом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина, запечена у фользі
Приготування свинини, за запропонованими рецептами, не доставить вам багато клопоту. Далі максимально детально розповімо, як запекти неймовірне блюдо
Рецепт буженини з свинини в духовці
Буженина - справжній делікатес, який зробити самостійно зовсім не складно, хоча й не швидко. Щоб така чудова закуска красувалася на святковому столі,
Соковита буженина в домашніх умовах
Буженина – відоме м'ясне блюдо, яке можна побачити на будь-якому святковому столі. Незвичний смак цього ніжного і ароматного м'яса не залишає
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте