Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буженина в духовці в рукаві

Буженина в духовці в рукаві

10-04-2016, 21:26
595
Буженина в духовці в рукаві
Буженина – відоме з давніх часів страва з російської кулінарної практики, це м'ясо з тазостегнового відрубу (окіст), запекаемое великим шматком. Подібні способи приготування м'яса у вигляді цілісних шматків популярні і в інших народів.
У Росії традиційно буженину готували з медвежатины, баранини або свинини, в даний час готують із свинини, баранини або індички. Такі м'ясні чудові страви для святкового столу, а також вигідні і для будніх днів.
Звичайно ж, можна купити готову буженину в торгових мережах або в будинкових кухнях. А ми розповімо, як запекти буженину в духовці в рукаві.
Звичайно це блюдо готують наступним чином: цілісний шматок м'яса натирають сумішшю мелених спецій з сіллю, потім обмазують маслом і запікають в духовій шафі або в російської печі загорнутим в тонкий пласт тіста або в рукаві з фольги, або целофану.

Домашня буженина з свинини, запечена в рукаві в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • свиняче свіже м'ясо без кістки з окосту або шиї – 15-2 кг (цільний шматок);

  • спеції мелені (перець чорний, червоний гострий, мускатний горіх, кмин, фенхель, коріандр гвоздика);

  • сіль крупна;

  • масло вершкове топлене;

  • гірчиця;

  • вино міцне біле або плодове бренді;

  • часник.


  • Приготування
    Маніпулюючи ножем з вузьким лезом і гострим кінчиком, шпигуємо шматок м'яса шматочками часнику.
    Змішуємо мелені спеції із сіллю, розтопленим вершковим маслом, вином і гірчицею. Ретельно перемішуємо і за допомогою кисті обмазуємо рясно шматок м'яса з усіх сторін. Запаковуємо м'ясо в целофановий кухарський рукав і робимо кілька проколів у ньому. Ще краще зробити рукав з фольги, оскільки целофан при нагріванні виділяє шкідливим для організму людини речовини.
    Викладаємо запаковане м'ясо на штатний деко і відправляємо в неразогретую духовку мінімум на 15 а краще на 2 години. Ще краще запікати протягом 25 годин, тільки вогонь повинен бути мінімальним.
    Буженина в духовці в рукаві

    Після вимкнення духовки чекаємо хвилин 30 виймаємо буженину і остуджуємо ще хвилин 15. Тепер можна розгортати м'ясо і нарізати скибками.
    Готова ніжна пряна буженина запечена в духовці в рукаві, виділяє чудовий аромат, чудово виглядає в сервіровці святкового столу, підходить до будь закусок. З буженини і чорного хліба виходять смачні бутерброди . Подаємо цей делікатес зі світлими алкогольними напоями, а саме: міцним виноградним вином, ягідними настоянками, бренді або пивом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина, запечена у фользі
    Свинина, запечена у фользі
    Приготування свинини, за запропонованими рецептами, не доставить вам багато клопоту. Далі максимально детально розповімо, як запекти неймовірне блюдо
    Рецепт буженини з свинини в духовці
    Рецепт буженини з свинини в духовці
    Буженина - справжній делікатес, який зробити самостійно зовсім не складно, хоча й не швидко. Щоб така чудова закуска красувалася на святковому столі,
    Соковита буженина в домашніх умовах
    Соковита буженина в домашніх умовах
    Буженина – відоме м'ясне блюдо, яке можна побачити на будь-якому святковому столі. Незвичний смак цього ніжного і ароматного м'яса не залишає
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
    Буженина з яловичини
    Буженина з яловичини
    Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте