Буженина – відоме з давніх часів страва з російської кулінарної практики, це м'ясо з тазостегнового відрубу (окіст), запекаемое великим шматком. Подібні способи приготування м'яса у вигляді цілісних шматків популярні і в інших народів.
У Росії традиційно буженину готували з медвежатины, баранини або свинини, в даний час готують із свинини, баранини або індички. Такі м'ясні чудові страви для святкового столу, а також вигідні і для будніх днів.
Звичайно ж, можна купити готову буженину в торгових мережах або в будинкових кухнях. А ми розповімо, як запекти буженину в духовці в рукаві.
Звичайно це блюдо готують наступним чином: цілісний шматок м'яса натирають сумішшю мелених спецій з сіллю, потім обмазують маслом і запікають в духовій шафі або в російської печі загорнутим в тонкий пласт тіста або в рукаві з фольги, або целофану.
Домашня буженина з свинини, запечена в рукаві в духовці – рецепт
Інгредієнти: свиняче свіже м'ясо без кістки з окосту або шиї – 15-2 кг (цільний шматок); спеції мелені (перець чорний, червоний гострий, мускатний горіх, кмин, фенхель, коріандр гвоздика); сіль крупна; масло вершкове топлене; гірчиця; вино міцне біле або плодове бренді; часник. Приготування Маніпулюючи ножем з вузьким лезом і гострим кінчиком, шпигуємо шматок м'яса шматочками часнику.
Змішуємо мелені спеції із сіллю, розтопленим вершковим маслом, вином і гірчицею. Ретельно перемішуємо і за допомогою кисті обмазуємо рясно шматок м'яса з усіх сторін. Запаковуємо м'ясо в целофановий кухарський рукав і робимо кілька проколів у ньому. Ще краще зробити рукав з фольги, оскільки целофан при нагріванні виділяє шкідливим для організму людини речовини.
Викладаємо запаковане м'ясо на штатний деко і відправляємо в неразогретую духовку мінімум на 15 а краще на 2 години. Ще краще запікати протягом 25 годин, тільки вогонь повинен бути мінімальним.
Після вимкнення духовки чекаємо хвилин 30 виймаємо буженину і остуджуємо ще хвилин 15. Тепер можна розгортати м'ясо і нарізати скибками.
Готова ніжна пряна буженина запечена в духовці в рукаві, виділяє чудовий аромат, чудово виглядає в сервіровці святкового столу, підходить до будь закусок. З буженини і чорного хліба виходять смачні бутерброди . Подаємо цей делікатес зі світлими алкогольними напоями, а саме: міцним виноградним вином, ягідними настоянками, бренді або пивом.