Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кролик в духовці в рукаві

Кролик в духовці в рукаві

10-04-2016, 21:25
7 643
Кролик в духовці в рукаві
М'ясо кролика - продукт дієтичний, чудово підходить для раціону маленьких дітей і людей похилого віку, системі травлення яких, важко справлятися з грубої, жирної їжею. Якщо кролятину просто відварити в каструлі з водою, то напевно більшість корисних речовин вивариться, а м'ясо залишиться сухим і позбавленим смаку. Тому ми пропонуємо вам запекти кролика в духовці, в спеціальному рукаві. От тоді вже його соковитий і ніжний смак байдужим не залишить жодного члена вашої родини. А для того, щоб ваш кролик в рукаві вийшов справді смачним, ми розповімо, як правильно приготувати його в духовці.

Рецепт кролика з картоплею в духовці в рукаві


Інгредієнти:

  • тушка молодого кролика – 14-16 кг;

  • картопля – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • солоний соєвий соус – 70 г;

  • суміш перців - за смаком;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Добре вимиваємо тушку молодого кролика і натираємо її у всіх доступних місцях солоним соєвим соусом. Для зручності запікання в рукаві тушку можна розділити на 2 або 3 частини. Очищену картоплю розрізаємо на 4-5 частин. Моркву нарізаємо тонкими кружальцями і разом з нарізаною цибулею таким же чином викладаємо в миску з картоплею. Додаємо до овочів щіпку солі і вручну перемішуємо їх. Перед приготуванням кролика в духовці, присипаємо його сумішшю перців по своєму смаку. Підготовлений рукав викладаємо на широкий лист, наповнюємо його половиною картоплі з овочами, після занурюємо в рукав кроля і закриваємо його залишилися картоплею. Виставляємо всі в прогрітий до 200 градусної температури духовку і запікаємо наше блюдо близько півтора годин.

    Соковитий кролик в сметані, запечений в духовці в рукаві


    Інгредієнти:

  • кролик – 15-17 кг;

  • жирна сметана (25%) – 250 г;

  • оливкова олія – 4 ст. ложки;

  • велика сіль – за смаком;

  • пір'я зеленої цибулі – 05 пучка;

  • свіжий кріп – 05 пучка.


  • Приготування
    Ретельно вимиваємо кролика і розбираємо його не сильно великими шматочками. У високу, велику миску
    Кролик в духовці в рукаві
    викладаємо сметану, додаємо до неї оливкова олія і не дуже дрібно нарізану зелень цибулі і кропу. Перемішуємо все ложкою і викладаємо сюди натерті крупною сіллю шматочки кроля і вже руками перемішуємо їх з сумішшю з сметани. М'яса даємо постояти в такому вигляді хоча б годинку. Після в рукав викладаємо білосніжні шматочки кроля, не знімаючи з них сметани. Зав'язуємо другу сторону рукава і поміщаємо його в зручну містку форму. Ставимо все для запікання в духовку на 80 хвилин, при цьому температура повинна бути близько 210 градусів. Для того щоб наше м'ясо вийшло румяненьким, за 15 хвилин до готовності розрізаємо зверху рукав.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як замаринувати кролика?
    Як замаринувати кролика?
    М'ясо кролика вважається дієтичним з-за невеликої кількості жиру, а тому є дуже корисним продуктом. Однак це властивість дуже впливає і на м'якість
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Кролик з картоплею
    Кролик з картоплею
    М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми