Вернуться назад Распечатать

Кролик в духовці в рукаві

Кролик в духовці в рукаві
М'ясо кролика - продукт дієтичний, чудово підходить для раціону маленьких дітей і людей похилого віку, системі травлення яких, важко справлятися з грубої, жирної їжею. Якщо кролятину просто відварити в каструлі з водою, то напевно більшість корисних речовин вивариться, а м'ясо залишиться сухим і позбавленим смаку. Тому ми пропонуємо вам запекти кролика в духовці, в спеціальному рукаві. От тоді вже його соковитий і ніжний смак байдужим не залишить жодного члена вашої родини. А для того, щоб ваш кролик в рукаві вийшов справді смачним, ми розповімо, як правильно приготувати його в духовці.

Рецепт кролика з картоплею в духовці в рукаві


Інгредієнти:

  • тушка молодого кролика – 14-16 кг;

  • картопля – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • солоний соєвий соус – 70 г;

  • суміш перців - за смаком;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Добре вимиваємо тушку молодого кролика і натираємо її у всіх доступних місцях солоним соєвим соусом. Для зручності запікання в рукаві тушку можна розділити на 2 або 3 частини. Очищену картоплю розрізаємо на 4-5 частин. Моркву нарізаємо тонкими кружальцями і разом з нарізаною цибулею таким же чином викладаємо в миску з картоплею. Додаємо до овочів щіпку солі і вручну перемішуємо їх. Перед приготуванням кролика в духовці, присипаємо його сумішшю перців по своєму смаку. Підготовлений рукав викладаємо на широкий лист, наповнюємо його половиною картоплі з овочами, після занурюємо в рукав кроля і закриваємо його залишилися картоплею. Виставляємо всі в прогрітий до 200 градусної температури духовку і запікаємо наше блюдо близько півтора годин.

    Соковитий кролик в сметані, запечений в духовці в рукаві


    Інгредієнти:

  • кролик – 15-17 кг;

  • жирна сметана (25%) – 250 г;

  • оливкова олія – 4 ст. ложки;

  • велика сіль – за смаком;

  • пір'я зеленої цибулі – 05 пучка;

  • свіжий кріп – 05 пучка.


  • Приготування
    Ретельно вимиваємо кролика і розбираємо його не сильно великими шматочками. У високу, велику миску
    Кролик в духовці в рукаві
    викладаємо сметану, додаємо до неї оливкова олія і не дуже дрібно нарізану зелень цибулі і кропу. Перемішуємо все ложкою і викладаємо сюди натерті крупною сіллю шматочки кроля і вже руками перемішуємо їх з сумішшю з сметани. М'яса даємо постояти в такому вигляді хоча б годинку. Після в рукав викладаємо білосніжні шматочки кроля, не знімаючи з них сметани. Зав'язуємо другу сторону рукава і поміщаємо його в зручну містку форму. Ставимо все для запікання в духовку на 80 хвилин, при цьому температура повинна бути близько 210 градусів. Для того щоб наше м'ясо вийшло румяненьким, за 15 хвилин до готовності розрізаємо зверху рукав.