Як приготувати яловичину в духовці?
Яловичина – то універсальне м'ясо, яке з легкістю може пережити тривалий ловлення при низьких температурах і швидку обжарку на добре розпеченій сковороді, при цьому вийшовши однаково смачно. Докладніше про те, як приготувати яловичину в духовці різними способами ми розповімо далі.
Почнемо з цільного шматка яловичини, іменованого ростбіф. Для більш вираженого багатогранного смаку багато хто воліє використовувати асорті їх спецій і різних пряних добавок. Так зробимо і ми.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 16 кг;
часник - 3 зубки;
гілочки чебрецю - 3 шт.;
вершкове масло - 25 г;
діжонська гірчиця - 10 р.
Приготування
За добу до початку приготування шматок яловичини необхідно буде добре просолити. Для цього м'ясо натирають столовою ложкою солі, посипають меленим перцем і обертають плівкою. Залиште шматок просолитися на всю ніч, а за годину до приготування залиште його зігрітися при кімнатній температурі.
Розітріть часник в пасту і змішайте його з листочками чебрецю, маслом і гірчицею. Рівномірним шаром покрийте вирізку отриманою сумішшю і розмістіть на деку. Залиште м'ясо в духовці на півтори години при 120 градусах, а потім вимкніть жар і дайте яловичині дійти ще півгодини.
Соковиту яловичину в духовці нарізають лише через 10 хвилин після вилучення шматка з духовки.
Інгредієнти:
яловичина - 680 г;
курячий бульйон - 210 мл;
ріпчаста цибуля - 130 г;
морква - 170 г;
порей - 1 шт.;
печериці - 110 г;
чорнослив - 8 шт.;
темне пиво - 210 мл;
мед - 10 мл;
сушений імбир - 1/2 ч. ложки;
лист лавра.
Приготування
Розділіть яловичину на шматки однакового розміру і швидко обсмажте на добре розпеченій сковороді. Окремо також швидко спасеруйте овочі. Змішайте м'ясо з овочами і розкладіть все по глиняним горщикам – вони найкраще розподіляють тепло, а тому дозволяють приготувати м'ясо рівномірно.
З'єднайте тепле пиво і бульйон разом, додайте мед з лавром, імбир, а потім залийте отриманою сумішшю вміст горщиків. Надішліть м'ясо нудитися при 160 градусах на 1 годину.
Замість стандартного жаркого з м'яса з овочами, ви можете приготувати легкий, смачний і яскравий м'ясний рулет, який легко сформувати і запекти у фользі.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 12 кг;
солодкий перець - 410 г;
листя шпинату - 2 ст.;
тертий пармезан - 95 г;
гілочки чебрецю - 2 шт.
Приготування
Розкладіть лист фольги на столі. Яловичу вирізку розділіть на тонкі пласти і викладіть їх поверх фольги внапуск. Посипте шматочки сіллю, чебрецем і перцем.
Солодкий перець цілком обпаліть над конфоркою, зніміть шкірку, а м'якоть розділіть на великі пелюстки. Викладіть скибочки перцю поверх м'яса, слідом розподіліть листя шпинату, тертий сир і поверніть все в рулет, підбираючи краї фольги. Надішліть м'ясо в такому вигляді запікатися при 210 градусах 25 хвилин.
Інгредієнти:
морква - 11 кг;
часник - 1 зубок;
щіпка меленого мускату;
бренді - 45 мл;
селера сушений - 1 ч. ложка;
яловичина - 760 р.
Приготування
Очищену моркву крупно наріжте і підрум'яньте, приправивши меленим мускатом, сіллю і селерою. Розподіліть моркву в деку. Обсмажте шматок яловичини на сильному вогні з обох сторін, після чого влийте до неї бренді і дайте алкоголю повністю випаруватися. Покладіть м'ясо на подушку з моркви і залиште все запікатися при 155 градусах 45 хвилин. За витягу з духовки м'ясо залишають на 10 хвилин перед нарізкою, а після, посипають свежесмолотым перцем.
Яловичина в духовці – рецепти
Почнемо з цільного шматка яловичини, іменованого ростбіф. Для більш вираженого багатогранного смаку багато хто воліє використовувати асорті їх спецій і різних пряних добавок. Так зробимо і ми.
Інгредієнти:
Приготування
За добу до початку приготування шматок яловичини необхідно буде добре просолити. Для цього м'ясо натирають столовою ложкою солі, посипають меленим перцем і обертають плівкою. Залиште шматок просолитися на всю ніч, а за годину до приготування залиште його зігрітися при кімнатній температурі.
Розітріть часник в пасту і змішайте його з листочками чебрецю, маслом і гірчицею. Рівномірним шаром покрийте вирізку отриманою сумішшю і розмістіть на деку. Залиште м'ясо в духовці на півтори години при 120 градусах, а потім вимкніть жар і дайте яловичині дійти ще півгодини.
Соковиту яловичину в духовці нарізають лише через 10 хвилин після вилучення шматка з духовки.
Яловичина з чорносливом в горщиках в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть яловичину на шматки однакового розміру і швидко обсмажте на добре розпеченій сковороді. Окремо також швидко спасеруйте овочі. Змішайте м'ясо з овочами і розкладіть все по глиняним горщикам – вони найкраще розподіляють тепло, а тому дозволяють приготувати м'ясо рівномірно.
З'єднайте тепле пиво і бульйон разом, додайте мед з лавром, імбир, а потім залийте отриманою сумішшю вміст горщиків. Надішліть м'ясо нудитися при 160 градусах на 1 годину.
Яловичина, запечена у фользі з овочами в духовці
Замість стандартного жаркого з м'яса з овочами, ви можете приготувати легкий, смачний і яскравий м'ясний рулет, який легко сформувати і запекти у фользі.
Інгредієнти:
Приготування
Розкладіть лист фольги на столі. Яловичу вирізку розділіть на тонкі пласти і викладіть їх поверх фольги внапуск. Посипте шматочки сіллю, чебрецем і перцем.
Солодкий перець цілком обпаліть над конфоркою, зніміть шкірку, а м'якоть розділіть на великі пелюстки. Викладіть скибочки перцю поверх м'яса, слідом розподіліть листя шпинату, тертий сир і поверніть все в рулет, підбираючи краї фольги. Надішліть м'ясо в такому вигляді запікатися при 210 градусах 25 хвилин.
Як смачно приготувати яловичину в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Очищену моркву крупно наріжте і підрум'яньте, приправивши меленим мускатом, сіллю і селерою. Розподіліть моркву в деку. Обсмажте шматок яловичини на сильному вогні з обох сторін, після чого влийте до неї бренді і дайте алкоголю повністю випаруватися. Покладіть м'ясо на подушку з моркви і залиште все запікатися при 155 градусах 45 хвилин. За витягу з духовки м'ясо залишають на 10 хвилин перед нарізкою, а після, посипають свежесмолотым перцем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечена яловичина
Плюси запеченої яловичини - її можна мучити довго, до особливої м'якості. А, як урізноманітнити блюдо особливими ароматними компонентами розповімо
Яловичина по-французьки в духовці
Пропонуємо оригінально приготувати звичайну яловичину. Далі розповімо, як запекти м'ясо по-французьки знайомим кожній господині способом. Також
Яловичина в рукаві в духовці
Ідеальним рішенням запекти яловичину, не переживаючи з приводу її соковитості в результаті, буде використання спеціального рукава. Таким чином
Як приготувати буженину в духовці у фользі?
«Цвяхом» святкового застілля пропонуємо зробити чудову буженину, яку можна приготувати за запропонованими далі рецептами. Це неймовірне блюдо сміливо
Яловичина, запечена у фользі
Незважаючи на те, що яловичина - м'ясо досить специфічне і приготування страви на її основі вимагає трохи навичок і знань, при цьому з запіканням її
Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це