Запечена яловичина
Якщо мова заходить про запеченої яловичини, то кількість варіацій рецептів можна обчислювати десятками. В залежно від обраного зрізу туші, шматок можна запікати цілком, доповнювати самими різноманітними овочами, згорнути в рулет або перетворювати в суфле. Деякі з технологій ми маємо намір обговорити в нижченаведених рецептах.
Почати пропонуємо з універсального рецепту, який неодмінно знайде безліч шанувальників, все тому, що в його основі лежить звичне поєднання яловичини і картоплі, так і готується воно елементарно.
Інгредієнти:
яловича вирізка — 17 кг;
яловичий бульйон — 455 мл;
червоне вино — 215 г;
ріпчаста цибуля — 180 г;
картопля — 830 г;
морква — 180 р.
Приготування
Яловичу м'якоть щедро натріть сіллю з усіх боків, а потім підрум'яньте в розігрітій олії по хвилині з кожної зі сторін. Коли м'ясо схопиться, покладіть його в жаровню і залийте сумішшю бульйону з вином, перед додаванням овочів шматок повинен протушкувати з рідиною, щоб залишитися максимально соковитим. Помістіть жаровню з м'ясом в розігріту до 140 градусів духовку на півтори години, а по закінченні часу додайте овочі, попередньо очистивши їх і дуже крупно нарізавши. Залиште всі нудитися ще на півтори години, а потім знімайте пробу. До цього моменту вся рідина повинна випаруватися, а м'ясо має засмажитися зовні разом з овочами.
Цей рецепт навіяний численними м'ясні суфле, які так сильно полюбилися багатьом і в наших краях. Правда це суфле виходить трохи щільніше, а тому його легко можна нарізати і подати як топпінг для ранкового сендвіча.
Інгредієнти:
яловичина — 750 г;
невелика булочка — 1 шт.;
яйця — 2 шт.;
мускатний горіх — 1 ч. ложка;
майоран — 1 ст. ложка;
жменя зелені петрушки;
чорнослив — 260 г;
Приготування
Метод приготування схожий з технологією замішування фарш для котлет. Розкришите булочку і залийте її невеликою кількістю теплої води, через пару хвилин надлишки рідини відіжміть (але не сильно), а м'якуш змішайте з фаршем з яловичої м'якоті, парою яєць і спеціями. Додайте рубану зелень і подрібнений чорнослив. Отриману суміш викладіть в прямокутну форму для запікання, попередньо покриту промасленим пергаментом. Скільки запікати яловичину в духовці? Близько півтора годин при 180 градусах. Готове м'ясо можна подавати прямо так, гарячим, можна попередньо повністю охолодити.
Інгредієнти:
яловича вирізка — 640 г;
сушені прованські трави — 1 ст. ложка;
бальзамічний оцет — 35 мл;
діжонська гірчиця — 40 р.
Приготування
Зачистивши яловичу вирізку від усіх зовнішніх плівок, натріть шматок маслом і сіллю, додайте трави. Приготуйте суміш з гірчиці з оцтом і залийте отриманим маринадом м'ясо. Залиште яловичину промаринуватися, якщо маєте часом, в іншому випадку відразу кладіть її в рукав, фіксуйте його краю затискачами і надсилайте все в духовку при 190 градусах на 45 хвилин. Якщо спеціального рукава під рукою немає, то можна приготувати яловичину, запечену у фользі, лист фольги також допоможе утримати необхідну вологу.
Інгредієнти:
яловичина — 16 кг;
гірчиця — 65 г;
часник — 4 зубки;
гілочка розмарину;
сметана — 230 мл;
оцет — 5 мл;
вустерширський соус — 10 мл
Приготування
Приготуйте суміш з гірчиці з товченим часником, подрібненим розмарином, сметаною, оцтом і вустером. Щедро посоліть шматок м'яса і покрийте його отриманою сумішшю. Залиште м'ясо на півтори години, потім поставте запікатися при 250 градусах перші півгодини, а після при 160 півтора.
Яловичина, запечена в духовці з картоплею
Почати пропонуємо з універсального рецепту, який неодмінно знайде безліч шанувальників, все тому, що в його основі лежить звичне поєднання яловичини і картоплі, так і готується воно елементарно.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу м'якоть щедро натріть сіллю з усіх боків, а потім підрум'яньте в розігрітій олії по хвилині з кожної зі сторін. Коли м'ясо схопиться, покладіть його в жаровню і залийте сумішшю бульйону з вином, перед додаванням овочів шматок повинен протушкувати з рідиною, щоб залишитися максимально соковитим. Помістіть жаровню з м'ясом в розігріту до 140 градусів духовку на півтори години, а по закінченні часу додайте овочі, попередньо очистивши їх і дуже крупно нарізавши. Залиште всі нудитися ще на півтори години, а потім знімайте пробу. До цього моменту вся рідина повинна випаруватися, а м'ясо має засмажитися зовні разом з овочами.
Яловичина, запечена з чорносливом - рецепт
Цей рецепт навіяний численними м'ясні суфле, які так сильно полюбилися багатьом і в наших краях. Правда це суфле виходить трохи щільніше, а тому його легко можна нарізати і подати як топпінг для ранкового сендвіча.
Інгредієнти:
Приготування
Метод приготування схожий з технологією замішування фарш для котлет. Розкришите булочку і залийте її невеликою кількістю теплої води, через пару хвилин надлишки рідини відіжміть (але не сильно), а м'якуш змішайте з фаршем з яловичої м'якоті, парою яєць і спеціями. Додайте рубану зелень і подрібнений чорнослив. Отриману суміш викладіть в прямокутну форму для запікання, попередньо покриту промасленим пергаментом. Скільки запікати яловичину в духовці? Близько півтора годин при 180 градусах. Готове м'ясо можна подавати прямо так, гарячим, можна попередньо повністю охолодити.
Яловичина запечена в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Зачистивши яловичу вирізку від усіх зовнішніх плівок, натріть шматок маслом і сіллю, додайте трави. Приготуйте суміш з гірчиці з оцтом і залийте отриманим маринадом м'ясо. Залиште яловичину промаринуватися, якщо маєте часом, в іншому випадку відразу кладіть її в рукав, фіксуйте його краю затискачами і надсилайте все в духовку при 190 градусах на 45 хвилин. Якщо спеціального рукава під рукою немає, то можна приготувати яловичину, запечену у фользі, лист фольги також допоможе утримати необхідну вологу.
Як смачно запекти яловичину в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте суміш з гірчиці з товченим часником, подрібненим розмарином, сметаною, оцтом і вустером. Щедро посоліть шматок м'яса і покрийте його отриманою сумішшю. Залиште м'ясо на півтори години, потім поставте запікатися при 250 градусах перші півгодини, а після при 160 півтора.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина по-французьки в духовці
Пропонуємо оригінально приготувати звичайну яловичину. Далі розповімо, як запекти м'ясо по-французьки знайомим кожній господині способом. Також
Як смачно тушити яловичину?
Не треба бути супер-кулінаром, щоб приготувати дуже смачне м'ясо. Використовуючи запропоновані далі рецепти, ви без праці зможете створити чудовий
Яловичина в рукаві в духовці
Ідеальним рішенням запекти яловичину, не переживаючи з приводу її соковитості в результаті, буде використання спеціального рукава. Таким чином
Яловичина, запечена у фользі
Незважаючи на те, що яловичина - м'ясо досить специфічне і приготування страви на її основі вимагає трохи навичок і знань, при цьому з запіканням її
Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
Картопля з грибами в горщиках
Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні