Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запечена яловичина

Запечена яловичина

14-03-2016, 19:45
476
Запечена яловичина
Якщо мова заходить про запеченої яловичини, то кількість варіацій рецептів можна обчислювати десятками. В залежно від обраного зрізу туші, шматок можна запікати цілком, доповнювати самими різноманітними овочами, згорнути в рулет або перетворювати в суфле. Деякі з технологій ми маємо намір обговорити в нижченаведених рецептах.

Яловичина, запечена в духовці з картоплею


Почати пропонуємо з універсального рецепту, який неодмінно знайде безліч шанувальників, все тому, що в його основі лежить звичне поєднання яловичини і картоплі, так і готується воно елементарно.
Інгредієнти:

  • яловича вирізка — 17 кг;

  • яловичий бульйон — 455 мл;

  • червоне вино — 215 г;

  • ріпчаста цибуля — 180 г;

  • картопля — 830 г;

  • морква — 180 р.


  • Приготування
    Яловичу м'якоть щедро натріть сіллю з усіх боків, а потім підрум'яньте в розігрітій олії по хвилині з кожної зі сторін. Коли м'ясо схопиться, покладіть його в жаровню і залийте сумішшю бульйону з вином, перед додаванням овочів шматок повинен протушкувати з рідиною, щоб залишитися максимально соковитим. Помістіть жаровню з м'ясом в розігріту до 140 градусів духовку на півтори години, а по закінченні часу додайте овочі, попередньо очистивши їх і дуже крупно нарізавши. Залиште всі нудитися ще на півтори години, а потім знімайте пробу. До цього моменту вся рідина повинна випаруватися, а м'ясо має засмажитися зовні разом з овочами.

    Яловичина, запечена з чорносливом - рецепт


    Цей рецепт навіяний численними м'ясні суфле, які так сильно полюбилися багатьом і в наших краях. Правда це суфле виходить трохи щільніше, а тому його легко можна нарізати і подати як топпінг для ранкового сендвіча.
    Інгредієнти:

  • яловичина — 750 г;

  • невелика булочка — 1 шт.;

  • яйця — 2 шт.;

  • мускатний горіх — 1 ч. ложка;

  • майоран — 1 ст. ложка;

  • жменя зелені петрушки;

  • чорнослив — 260 г;


  • Приготування
    Метод приготування схожий з технологією замішування фарш для котлет. Розкришите булочку і залийте її невеликою кількістю теплої води, через пару хвилин надлишки рідини відіжміть (але не сильно), а м'якуш змішайте з фаршем з яловичої м'якоті, парою яєць і спеціями. Додайте рубану зелень і подрібнений чорнослив. Отриману суміш викладіть в прямокутну форму для запікання, попередньо покриту промасленим пергаментом. Скільки запікати яловичину в духовці? Близько півтора годин при 180 градусах. Готове м'ясо можна подавати прямо так, гарячим, можна попередньо повністю охолодити.

    Яловичина запечена в рукаві


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка — 640 г;

  • сушені прованські трави — 1 ст. ложка;

  • бальзамічний оцет — 35 мл;

  • діжонська гірчиця — 40 р.


  • Приготування
    Зачистивши яловичу вирізку від усіх зовнішніх плівок, натріть шматок маслом і сіллю, додайте трави. Приготуйте суміш з гірчиці з оцтом і залийте отриманим маринадом м'ясо. Залиште яловичину промаринуватися, якщо маєте часом, в іншому випадку відразу кладіть її в рукав, фіксуйте його краю затискачами і надсилайте все в духовку при 190 градусах на 45 хвилин. Якщо спеціального рукава під рукою немає, то можна приготувати яловичину, запечену у фользі, лист фольги також допоможе утримати необхідну вологу.
    Запечена яловичина

    Як смачно запекти яловичину в духовці?


    Інгредієнти:

  • яловичина — 16 кг;

  • гірчиця — 65 г;

  • часник — 4 зубки;

  • гілочка розмарину;

  • сметана — 230 мл;

  • оцет — 5 мл;

  • вустерширський соус — 10 мл


  • Приготування
    Приготуйте суміш з гірчиці з товченим часником, подрібненим розмарином, сметаною, оцтом і вустером. Щедро посоліть шматок м'яса і покрийте його отриманою сумішшю. Залиште м'ясо на півтори години, потім поставте запікатися при 250 градусах перші півгодини, а після при 160 півтора.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яловичина по-французьки в духовці
    Яловичина по-французьки в духовці
    Пропонуємо оригінально приготувати звичайну яловичину. Далі розповімо, як запекти м'ясо по-французьки знайомим кожній господині способом. Також
    Як смачно тушити яловичину?
    Як смачно тушити яловичину?
    Не треба бути супер-кулінаром, щоб приготувати дуже смачне м'ясо. Використовуючи запропоновані далі рецепти, ви без праці зможете створити чудовий
    Яловичина в рукаві в духовці
    Яловичина в рукаві в духовці
    Ідеальним рішенням запекти яловичину, не переживаючи з приводу її соковитості в результаті, буде використання спеціального рукава. Таким чином
    Яловичина, запечена у фользі
    Яловичина, запечена у фользі
    Незважаючи на те, що яловичина - м'ясо досить специфічне і приготування страви на її основі вимагає трохи навичок і знань, при цьому з запіканням її
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
    Картопля з грибами в горщиках
    Картопля з грибами в горщиках
    Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні