Якщо мова заходить про запеченої яловичини, то кількість варіацій рецептів можна обчислювати десятками. В залежно від обраного зрізу туші, шматок можна запікати цілком, доповнювати самими різноманітними овочами, згорнути в рулет або перетворювати в суфле. Деякі з технологій ми маємо намір обговорити в нижченаведених рецептах.
Яловичина, запечена в духовці з картоплею
Почати пропонуємо з універсального рецепту, який неодмінно знайде безліч шанувальників, все тому, що в його основі лежить звичне поєднання яловичини і картоплі, так і готується воно елементарно.
Інгредієнти: яловича вирізка — 17 кг; яловичий бульйон — 455 мл; червоне вино — 215 г; ріпчаста цибуля — 180 г; картопля — 830 г; морква — 180 р. Приготування Яловичу м'якоть щедро натріть сіллю з усіх боків, а потім підрум'яньте в розігрітій олії по хвилині з кожної зі сторін. Коли м'ясо схопиться, покладіть його в жаровню і залийте сумішшю бульйону з вином, перед додаванням овочів шматок повинен протушкувати з рідиною, щоб залишитися максимально соковитим. Помістіть жаровню з м'ясом в розігріту до 140 градусів духовку на півтори години, а по закінченні часу додайте овочі, попередньо очистивши їх і дуже крупно нарізавши. Залиште всі нудитися ще на півтори години, а потім знімайте пробу. До цього моменту вся рідина повинна випаруватися, а м'ясо має засмажитися зовні разом з овочами.
Яловичина, запечена з чорносливом - рецепт
Цей рецепт навіяний численними м'ясні суфле, які так сильно полюбилися багатьом і в наших краях. Правда це суфле виходить трохи щільніше, а тому його легко можна нарізати і подати як топпінг для ранкового сендвіча.
Інгредієнти: яловичина — 750 г; невелика булочка — 1 шт.; яйця — 2 шт.; мускатний горіх — 1 ч. ложка; майоран — 1 ст. ложка; жменя зелені петрушки; чорнослив — 260 г; Приготування Метод приготування схожий з технологією замішування фарш для котлет. Розкришите булочку і залийте її невеликою кількістю теплої води, через пару хвилин надлишки рідини відіжміть (але не сильно), а м'якуш змішайте з фаршем з яловичої м'якоті, парою яєць і спеціями. Додайте рубану зелень і подрібнений чорнослив. Отриману суміш викладіть в прямокутну форму для запікання, попередньо покриту промасленим пергаментом. Скільки запікати яловичину в духовці? Близько півтора годин при 180 градусах. Готове м'ясо можна подавати прямо так, гарячим, можна попередньо повністю охолодити.
Яловичина запечена в рукаві
Інгредієнти: яловича вирізка — 640 г; сушені прованські трави — 1 ст. ложка; бальзамічний оцет — 35 мл; діжонська гірчиця — 40 р. Приготування Зачистивши яловичу вирізку від усіх зовнішніх плівок, натріть шматок маслом і сіллю, додайте трави. Приготуйте суміш з гірчиці з оцтом і залийте отриманим маринадом м'ясо. Залиште яловичину промаринуватися, якщо маєте часом, в іншому випадку відразу кладіть її в рукав, фіксуйте його краю затискачами і надсилайте все в духовку при 190 градусах на 45 хвилин. Якщо спеціального рукава під рукою немає, то можна приготувати яловичину, запечену у фользі, лист фольги також допоможе утримати необхідну вологу.
Як смачно запекти яловичину в духовці?
Інгредієнти: яловичина — 16 кг; гірчиця — 65 г; часник — 4 зубки; гілочка розмарину; сметана — 230 мл; оцет — 5 мл; вустерширський соус — 10 мл Приготування Приготуйте суміш з гірчиці з товченим часником, подрібненим розмарином, сметаною, оцтом і вустером. Щедро посоліть шматок м'яса і покрийте його отриманою сумішшю. Залиште м'ясо на півтори години, потім поставте запікатися при 250 градусах перші півгодини, а після при 160 півтора.