Як приготувати буженину в духовці у фользі?
Приготувати буженину з цілісного шматка м'яса може бути не так просто, як здається: мало того, що необхідно правильно підібрати цей самий шматок, слід враховувати особливості розподілу спека конкретно у вашій духовці, а також температуру, при якій буде проходити приготування. Саме тому ми вирішили присвятити даний матеріал тонкощам того, як приготувати буженину у фользі в духовці, оскільки саме завдяки конверту з фольги тепло буде розподілятися рівномірно, а м'ясо буде залишатися соковитим.
Інгредієнти:
яловичина - 13 кг;
свіжий базилік - 2 ст. ложки;
свіжий чебрець - 4 ч. ложки;
розмарин - 1 ст. ложка;
часник - 4 зубки.
Приготування
Зріз яловичини звільніть від зайвих плівок і жив. Натріть шматок сіллю. В ступі розітріть свіжі трави з часниковими зубками в пасту. Розподіліть ароматну пасту по поверхні м'яса і оберніть яловичину фольгою. Помістіть буженину в розігріту духовку (температура - 225 градусів). Запікайте буженину з яловичини в духовці у фользі протягом години, після чого залиште її охолонути і лише потім приступайте до нарізки.
Традиційна технологія приготування буженини передбачає шпигование м'яса різними овочами, прянощами і духмяними травами. Ми вирішили повернутися до кулінарних витоків у цьому рецепті.
Інгредієнти:
Для м'яса:
свинина - 22 кг;
цибуля - 115 г;
стебло селери;
морква - 115 г;
часникові зубки - 6 шт.;
гвоздика - 8 бутонів.
Для глазурі:
мед - 35 мл;
соєвий соус - 35 мл;
діжонська гірчиця - 5 г;
сік апельсина - 45 мл
Приготування
Шматок свинини з жирком натріть сіллю і зробіть в м'ясі вузькі, але глибокі надрізи. Наріжте цибулю, селеру і моркву брусочками. Наповніть овочами і розчавленими зубками часнику надрізи в м'ясі. Застроміть в м'якоть бутони гвоздики.
Приготуйте глазур, з'єднавши мед з соєю, цитрусовим соком і гірчицею.
Оберніть м'ясо листом фольги і залиште запікатися в духовці (200 градусів). Приготування буженини в духовці у фользі займе 2 години. Після закінчення часу зніміть фольгу і полийте буженину глазур'ю. Залиште м'ясо в духовці до підрум'янення глазурі. Дайте шматку повністю охолонути перед нарізкою, або подавайте як основне блюдо.
Інгредієнти:
свинина - 16 кг;
пиво - 710 мл;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часник - 3 зубки;
гвоздика - 4 бутона;
листя лавра - 3 шт.
Приготування
Товкачем розітріть гвоздику з пучкою солі і натріть сумішшю м'ясо. На дно посуду викладіть лавр, подрібнену цибулю і роздавлені зубчики часнику. Додайте шматок свинини поверх і залийте все пивом. Залиште буженину маринуватися на 6-9 годин, а по закінченні часу обсушіть м'ясо і оберніть фольгою. Помістіть деко з м'ясом в розігріту до 195 градусів духовку. Час приготування буженини в духовці у фользі - 1 годину.
Інгредієнти:
свинина - 17 кг;
солодка гірчиця - 10 г;
діжонська гірчиця - 10 г;
томатна паста - 15 г;
оливкова олія - 15 мл;
вино - 45 мл;
по гілочці розмарину і чебрецю.
Приготування
З'єднайте обидва види гірчиці з томатною пастою і оливковою олією, розведіть суміш вином. В ступі розітріть ароматні трави з пучкою солі. Змішайте гірчично-томатну масу з отриманої сіллю і розкладіть все по поверхні шматка м'яса. Якщо є час, то ви можете залишити свинину промаринуватися, в іншому випадку відразу оберніть її і відправте в духовку при 200 градусах. Запікання займе півтори години.
Рецепт буженини в духовці фользі
Інгредієнти:
Приготування
Зріз яловичини звільніть від зайвих плівок і жив. Натріть шматок сіллю. В ступі розітріть свіжі трави з часниковими зубками в пасту. Розподіліть ароматну пасту по поверхні м'яса і оберніть яловичину фольгою. Помістіть буженину в розігріту духовку (температура - 225 градусів). Запікайте буженину з яловичини в духовці у фользі протягом години, після чого залиште її охолонути і лише потім приступайте до нарізки.
Рецепт приготування буженини в духовці у фользі
Традиційна технологія приготування буженини передбачає шпигование м'яса різними овочами, прянощами і духмяними травами. Ми вирішили повернутися до кулінарних витоків у цьому рецепті.
Інгредієнти:
Для м'яса:
Для глазурі:
Приготування
Шматок свинини з жирком натріть сіллю і зробіть в м'ясі вузькі, але глибокі надрізи. Наріжте цибулю, селеру і моркву брусочками. Наповніть овочами і розчавленими зубками часнику надрізи в м'ясі. Застроміть в м'якоть бутони гвоздики.
Приготуйте глазур, з'єднавши мед з соєю, цитрусовим соком і гірчицею.
Оберніть м'ясо листом фольги і залиште запікатися в духовці (200 градусів). Приготування буженини в духовці у фользі займе 2 години. Після закінчення часу зніміть фольгу і полийте буженину глазур'ю. Залиште м'ясо в духовці до підрум'янення глазурі. Дайте шматку повністю охолонути перед нарізкою, або подавайте як основне блюдо.
Маринована буженина з свинини в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Товкачем розітріть гвоздику з пучкою солі і натріть сумішшю м'ясо. На дно посуду викладіть лавр, подрібнену цибулю і роздавлені зубчики часнику. Додайте шматок свинини поверх і залийте все пивом. Залиште буженину маринуватися на 6-9 годин, а по закінченні часу обсушіть м'ясо і оберніть фольгою. Помістіть деко з м'ясом в розігріту до 195 градусів духовку. Час приготування буженини в духовці у фользі - 1 годину.
Буженина з свинини з гірчицею в фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте обидва види гірчиці з томатною пастою і оливковою олією, розведіть суміш вином. В ступі розітріть ароматні трави з пучкою солі. Змішайте гірчично-томатну масу з отриманої сіллю і розкладіть все по поверхні шматка м'яса. Якщо є час, то ви можете залишити свинину промаринуватися, в іншому випадку відразу оберніть її і відправте в духовку при 200 градусах. Запікання займе півтори години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина в мультиварці у фользі - рецепти
Представляємо рецепти неймовірного страви, яке ефектно прикрасить святковий стіл. Буженину можна подати гарячої або, як передбачає традиційний
Яловичина, запечена у фользі
Незважаючи на те, що яловичина - м'ясо досить специфічне і приготування страви на її основі вимагає трохи навичок і знань, при цьому з запіканням її
Як приготувати буженину в домашніх умовах?
Домашня буженина, приготована самостійно, виходить набагато смачніше і, звичайно, корисніше закупного продукту. Процес її створення абсолютно не
Буженина з свинини в домашніх умовах
Приготування домашніх м'ясних делікатесів - справа зовсім не клопітка, хоча і не швидке. Приготувавши буженину з свинини за запропонованими далі
Рецепт буженини з свинини в духовці
Буженина - справжній делікатес, який зробити самостійно зовсім не складно, хоча й не швидко. Щоб така чудова закуска красувалася на святковому столі,
Буженина - рецепт
Всі домочадці люблять бутерброди, тому в кожному холодильнику завжди є паличка ковбаски або копченого м'яса. Але ж магазинні продукти не завжди