Приготувати буженину з цілісного шматка м'яса може бути не так просто, як здається: мало того, що необхідно правильно підібрати цей самий шматок, слід враховувати особливості розподілу спека конкретно у вашій духовці, а також температуру, при якій буде проходити приготування. Саме тому ми вирішили присвятити даний матеріал тонкощам того, як приготувати буженину у фользі в духовці, оскільки саме завдяки конверту з фольги тепло буде розподілятися рівномірно, а м'ясо буде залишатися соковитим.
Рецепт буженини в духовці фользі
Інгредієнти: яловичина - 13 кг; свіжий базилік - 2 ст. ложки; свіжий чебрець - 4 ч. ложки; розмарин - 1 ст. ложка; часник - 4 зубки. Приготування Зріз яловичини звільніть від зайвих плівок і жив. Натріть шматок сіллю. В ступі розітріть свіжі трави з часниковими зубками в пасту. Розподіліть ароматну пасту по поверхні м'яса і оберніть яловичину фольгою. Помістіть буженину в розігріту духовку (температура - 225 градусів). Запікайте буженину з яловичини в духовці у фользі протягом години, після чого залиште її охолонути і лише потім приступайте до нарізки.
Рецепт приготування буженини в духовці у фользі
Традиційна технологія приготування буженини передбачає шпигование м'яса різними овочами, прянощами і духмяними травами. Ми вирішили повернутися до кулінарних витоків у цьому рецепті.
Інгредієнти: Для м'яса:
свинина - 22 кг; цибуля - 115 г; стебло селери; морква - 115 г; часникові зубки - 6 шт.; гвоздика - 8 бутонів. Для глазурі:
мед - 35 мл; соєвий соус - 35 мл; діжонська гірчиця - 5 г; сік апельсина - 45 мл Приготування Шматок свинини з жирком натріть сіллю і зробіть в м'ясі вузькі, але глибокі надрізи. Наріжте цибулю, селеру і моркву брусочками. Наповніть овочами і розчавленими зубками часнику надрізи в м'ясі. Застроміть в м'якоть бутони гвоздики.
Приготуйте глазур, з'єднавши мед з соєю, цитрусовим соком і гірчицею.
Оберніть м'ясо листом фольги і залиште запікатися в духовці (200 градусів). Приготування буженини в духовці у фользі займе 2 години. Після закінчення часу зніміть фольгу і полийте буженину глазур'ю. Залиште м'ясо в духовці до підрум'янення глазурі. Дайте шматку повністю охолонути перед нарізкою, або подавайте як основне блюдо.
Маринована буженина з свинини в духовці у фользі
Інгредієнти: свинина - 16 кг; пиво - 710 мл; ріпчаста цибуля - 115 г; часник - 3 зубки; гвоздика - 4 бутона; листя лавра - 3 шт. Приготування Товкачем розітріть гвоздику з пучкою солі і натріть сумішшю м'ясо. На дно посуду викладіть лавр, подрібнену цибулю і роздавлені зубчики часнику. Додайте шматок свинини поверх і залийте все пивом. Залиште буженину маринуватися на 6-9 годин, а по закінченні часу обсушіть м'ясо і оберніть фольгою. Помістіть деко з м'ясом в розігріту до 195 градусів духовку. Час приготування буженини в духовці у фользі - 1 годину.
Буженина з свинини з гірчицею в фользі в духовці
Інгредієнти: свинина - 17 кг; солодка гірчиця - 10 г; діжонська гірчиця - 10 г; томатна паста - 15 г; оливкова олія - 15 мл; вино - 45 мл; по гілочці розмарину і чебрецю. Приготування З'єднайте обидва види гірчиці з томатною пастою і оливковою олією, розведіть суміш вином. В ступі розітріть ароматні трави з пучкою солі. Змішайте гірчично-томатну масу з отриманої сіллю і розкладіть все по поверхні шматка м'яса. Якщо є час, то ви можете залишити свинину промаринуватися, в іншому випадку відразу оберніть її і відправте в духовку при 200 градусах. Запікання займе півтори години.