Вернуться назад Распечатать

Як приготувати буженину в духовці у фользі?

Як приготувати буженину в духовці у фользі?
Приготувати буженину з цілісного шматка м'яса може бути не так просто, як здається: мало того, що необхідно правильно підібрати цей самий шматок, слід враховувати особливості розподілу спека конкретно у вашій духовці, а також температуру, при якій буде проходити приготування. Саме тому ми вирішили присвятити даний матеріал тонкощам того, як приготувати буженину у фользі в духовці, оскільки саме завдяки конверту з фольги тепло буде розподілятися рівномірно, а м'ясо буде залишатися соковитим.

Рецепт буженини в духовці фользі


Інгредієнти:

  • яловичина - 13 кг;

  • свіжий базилік - 2 ст. ложки;

  • свіжий чебрець - 4 ч. ложки;

  • розмарин - 1 ст. ложка;

  • часник - 4 зубки.


  • Приготування
    Зріз яловичини звільніть від зайвих плівок і жив. Натріть шматок сіллю. В ступі розітріть свіжі трави з часниковими зубками в пасту. Розподіліть ароматну пасту по поверхні м'яса і оберніть яловичину фольгою. Помістіть буженину в розігріту духовку (температура - 225 градусів). Запікайте буженину з яловичини в духовці у фользі протягом години, після чого залиште її охолонути і лише потім приступайте до нарізки.

    Рецепт приготування буженини в духовці у фользі


    Традиційна технологія приготування буженини передбачає шпигование м'яса різними овочами, прянощами і духмяними травами. Ми вирішили повернутися до кулінарних витоків у цьому рецепті.
    Інгредієнти:
    Для м'яса:

  • свинина - 22 кг;

  • цибуля - 115 г;

  • стебло селери;

  • морква - 115 г;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • гвоздика - 8 бутонів.


  • Для глазурі:

  • мед - 35 мл;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • сік апельсина - 45 мл


  • Приготування
    Шматок свинини з жирком натріть сіллю і зробіть в м'ясі вузькі, але глибокі надрізи. Наріжте цибулю, селеру і моркву брусочками. Наповніть овочами і розчавленими зубками часнику надрізи в м'ясі. Застроміть в м'якоть бутони гвоздики.
    Приготуйте глазур, з'єднавши мед з соєю, цитрусовим соком і гірчицею.
    Оберніть м'ясо листом фольги і залиште запікатися в духовці (200 градусів). Приготування буженини в духовці у фользі займе 2 години. Після закінчення часу зніміть фольгу і полийте буженину глазур'ю. Залиште м'ясо в духовці до підрум'янення глазурі. Дайте шматку повністю охолонути перед нарізкою, або подавайте як основне блюдо.

    Маринована буженина з свинини в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • свинина - 16 кг;

  • пиво - 710 мл;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часник - 3 зубки;

  • гвоздика - 4 бутона;

  • листя лавра - 3 шт.


  • Приготування
    Товкачем розітріть гвоздику з пучкою солі і натріть сумішшю м'ясо. На дно посуду викладіть лавр, подрібнену цибулю і роздавлені зубчики часнику. Додайте шматок свинини поверх і залийте все пивом. Залиште буженину маринуватися на 6-9 годин, а по закінченні часу обсушіть м'ясо і оберніть фольгою. Помістіть деко з м'ясом в розігріту до 195 градусів духовку. Час приготування буженини в духовці у фользі - 1 годину.

    Буженина з свинини з гірчицею в фользі в духовці


    Інгредієнти:
    Як приготувати буженину в духовці у фользі?


  • свинина - 17 кг;

  • солодка гірчиця - 10 г;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • томатна паста - 15 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • вино - 45 мл;

  • по гілочці розмарину і чебрецю.


  • Приготування
    З'єднайте обидва види гірчиці з томатною пастою і оливковою олією, розведіть суміш вином. В ступі розітріть ароматні трави з пучкою солі. Змішайте гірчично-томатну масу з отриманої сіллю і розкладіть все по поверхні шматка м'яса. Якщо є час, то ви можете залишити свинину промаринуватися, в іншому випадку відразу оберніть її і відправте в духовку при 200 градусах. Запікання займе півтори години.