Яловичина – то універсальне м'ясо, яке з легкістю може пережити тривалий ловлення при низьких температурах і швидку обжарку на добре розпеченій сковороді, при цьому вийшовши однаково смачно. Докладніше про те, як приготувати яловичину в духовці різними способами ми розповімо далі.
Яловичина в духовці – рецепти
Почнемо з цільного шматка яловичини, іменованого ростбіф. Для більш вираженого багатогранного смаку багато хто воліє використовувати асорті їх спецій і різних пряних добавок. Так зробимо і ми.
Інгредієнти: яловича вирізка - 16 кг; часник - 3 зубки; гілочки чебрецю - 3 шт.; вершкове масло - 25 г; діжонська гірчиця - 10 р. Приготування За добу до початку приготування шматок яловичини необхідно буде добре просолити. Для цього м'ясо натирають столовою ложкою солі, посипають меленим перцем і обертають плівкою. Залиште шматок просолитися на всю ніч, а за годину до приготування залиште його зігрітися при кімнатній температурі.
Розітріть часник в пасту і змішайте його з листочками чебрецю, маслом і гірчицею. Рівномірним шаром покрийте вирізку отриманою сумішшю і розмістіть на деку. Залиште м'ясо в духовці на півтори години при 120 градусах, а потім вимкніть жар і дайте яловичині дійти ще півгодини.
Соковиту яловичину в духовці нарізають лише через 10 хвилин після вилучення шматка з духовки.
Яловичина з чорносливом в горщиках в духовці
Інгредієнти: яловичина - 680 г; курячий бульйон - 210 мл; ріпчаста цибуля - 130 г; морква - 170 г; порей - 1 шт.; печериці - 110 г; чорнослив - 8 шт.; темне пиво - 210 мл; мед - 10 мл; сушений імбир - 1/2 ч. ложки; лист лавра. Приготування Розділіть яловичину на шматки однакового розміру і швидко обсмажте на добре розпеченій сковороді. Окремо також швидко спасеруйте овочі. Змішайте м'ясо з овочами і розкладіть все по глиняним горщикам – вони найкраще розподіляють тепло, а тому дозволяють приготувати м'ясо рівномірно.
З'єднайте тепле пиво і бульйон разом, додайте мед з лавром, імбир, а потім залийте отриманою сумішшю вміст горщиків. Надішліть м'ясо нудитися при 160 градусах на 1 годину.
Яловичина, запечена у фользі з овочами в духовці
Замість стандартного жаркого з м'яса з овочами, ви можете приготувати легкий, смачний і яскравий м'ясний рулет, який легко сформувати і запекти у фользі.
Інгредієнти: яловича вирізка - 12 кг; солодкий перець - 410 г; листя шпинату - 2 ст.; тертий пармезан - 95 г; гілочки чебрецю - 2 шт. Приготування Розкладіть лист фольги на столі. Яловичу вирізку розділіть на тонкі пласти і викладіть їх поверх фольги внапуск. Посипте шматочки сіллю, чебрецем і перцем.
Солодкий перець цілком обпаліть над конфоркою, зніміть шкірку, а м'якоть розділіть на великі пелюстки. Викладіть скибочки перцю поверх м'яса, слідом розподіліть листя шпинату, тертий сир і поверніть все в рулет, підбираючи краї фольги. Надішліть м'ясо в такому вигляді запікатися при 210 градусах 25 хвилин.
Як смачно приготувати яловичину в духовці?
Інгредієнти: морква - 11 кг; часник - 1 зубок; щіпка меленого мускату; бренді - 45 мл; селера сушений - 1 ч. ложка; яловичина - 760 р. Приготування Очищену моркву крупно наріжте і підрум'яньте, приправивши меленим мускатом, сіллю і селерою. Розподіліть моркву в деку. Обсмажте шматок яловичини на сильному вогні з обох сторін, після чого влийте до неї бренді і дайте алкоголю повністю випаруватися. Покладіть м'ясо на подушку з моркви і залиште все запікатися при 155 градусах 45 хвилин. За витягу з духовки м'ясо залишають на 10 хвилин перед нарізкою, а після, посипають свежесмолотым перцем.