Що можна приготувати з яловичини?
Сьогодні ми розповімо вам, що можна приготувати з яловичини на друге. З величезного різноманіття страв з цього виду м'яса одним з найпопулярніших є стейк, котлети і запечене м'ясо в духовці.
Якщо вам пощастило стати володарем цієї мармурової яловичини, то пріоритетним способом її приготування, звичайно ж, буде стейк. Як правильно його зробити, ви дізнаєтеся з даного рецепту.
Інгредієнти:
мармурова яловичина;
рафінована олія;
сіль;
свіжозмелену чорний перець;
вершкове масло;
ароматні трави (за бажанням).
Приготування
Для приготування стейка розрізаємо мармурову яловичину поперек волокон на пласти товщиною приблизно два сантиметри, підсолюємо їх небагато і залишаємо мінімум на сорок хвилин. Не варто солити м'ясо безпосередньо перед смаженням, так як таким чином воно втратить значну частку соків. Якщо ж посолити яловичину заздалегідь, то вона встигне ввібрати виділилася вологу назад в себе і залишиться соковитою.
Викладаємо промазані попередньо рослинною олією стейки на розпечену сковороду гриль і обсмажуємо з двох боків до бажаного ступеня готовності. В кінці смаження приправляємо блюдо свежесмолотым чорним перцем і при бажанні ароматними травами.
По готовності перекладаємо стейки на блюдо, зверху присмачую шматочком вершкового масла, прикриваємо на кілька хвилин фольгою і даємо настоятися.
Найпростіше, що можна приготувати з яловичини на друге - це котлети. Їх можна подати до столу з абсолютно будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 740 г;
свиняче сало – 180 г;
дві-три цибулини;
білий батон або хліб – 2-3 шматочка;
молоко – 50 мл;
свежесмолотая суміш п'яти перців;
сіль поварена;
два яйця;
сухарі панірувальні;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Щоб приготувати котлети, попередньо промиту і обсушену яловичину нарізаємо скибочками і перетворюємо у фарш за допомогою м'ясорубки або измельчительной чаші блендера. Тим же способом обробляємо попередньо розмочені в молоці скибочки білого батона і шматочки свинячого сала. Подрібнені продукти змішуємо в мисці з додаванням яєць, солі і свежесмолотой суміші п'яти перців і трохи відбиваємо.
Відбираємо потроху приготовленої м'ясної суміші, скачуємо з неї кульки і оформляти їх у вигляді котлет, запанировав в сухарях. Викладаємо заготовки у розігріте на сковороді рафінована олія і даємо підрум'янитися і просмажиться на вогні трохи вище середнього.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 950 г;
бекон – 320 г;
часник - 5 зубчиків;
гірчиця – 75 г;
олія рафінована рослинна – 25 мл;
по чайній ложці солі, сушеного базиліка, солодкої паприки і хмелі-сунелі;
мелена суміш п'яти перців.
Приготування
Для додання запеченої яловичини соковитості і ніжності замаринуем її за добу до передбачуваного запікання. Для цього очищаємо зубці часнику, розрізаємо кожен на дві частини і нашпиговываем ними попередньо промитий і обсушенный м'ясної кусень, зробивши в ньому глибокі розрізи гострим ножем.
Далі натираємо яловичу вирізку сіллю, меленої сумішшю п'яти перців, сушеним базиліком, паприкою і хмелі-сунелі, а також змащуємо поверхню гірчицею, ретельно втираючи її. Кладемо м'ясо в підходящу за розміром миску або іншу ємність і доливаємо трохи водички. Маємо посуд з яловичиною в холодильнику на двадцять чотири години, прикривши кришкою або затягнувши плівкою.
За пару годин до приготування нарізаємо бекон тонкими слайсами, приправляємо їх сіллю і бажаними спеціями і даємо просочитися ароматами. В цей же час дістанемо для нагрівання яловичину з холодильника.
Тепер маємо яловичину на аркуші фольги, укладеному у форму або на деко і викладаємо зверху по всій поверхні шматочки пряного бекону. Запечатуємо фольгу і відправляємо м'ясо запікатися в духову шафу, завчасно розігрівши його до 220 градусів. Через годину відкриваємо фольгу і даємо страви зарум'янитися ще протягом п'ятнадцяти хвилин.
Стейк з яловичини на сковороді
Якщо вам пощастило стати володарем цієї мармурової яловичини, то пріоритетним способом її приготування, звичайно ж, буде стейк. Як правильно його зробити, ви дізнаєтеся з даного рецепту.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування стейка розрізаємо мармурову яловичину поперек волокон на пласти товщиною приблизно два сантиметри, підсолюємо їх небагато і залишаємо мінімум на сорок хвилин. Не варто солити м'ясо безпосередньо перед смаженням, так як таким чином воно втратить значну частку соків. Якщо ж посолити яловичину заздалегідь, то вона встигне ввібрати виділилася вологу назад в себе і залишиться соковитою.
Викладаємо промазані попередньо рослинною олією стейки на розпечену сковороду гриль і обсмажуємо з двох боків до бажаного ступеня готовності. В кінці смаження приправляємо блюдо свежесмолотым чорним перцем і при бажанні ароматними травами.
По готовності перекладаємо стейки на блюдо, зверху присмачую шматочком вершкового масла, прикриваємо на кілька хвилин фольгою і даємо настоятися.
Рецепт котлет з яловичини
Найпростіше, що можна приготувати з яловичини на друге - це котлети. Їх можна подати до столу з абсолютно будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати котлети, попередньо промиту і обсушену яловичину нарізаємо скибочками і перетворюємо у фарш за допомогою м'ясорубки або измельчительной чаші блендера. Тим же способом обробляємо попередньо розмочені в молоці скибочки білого батона і шматочки свинячого сала. Подрібнені продукти змішуємо в мисці з додаванням яєць, солі і свежесмолотой суміші п'яти перців і трохи відбиваємо.
Відбираємо потроху приготовленої м'ясної суміші, скачуємо з неї кульки і оформляти їх у вигляді котлет, запанировав в сухарях. Викладаємо заготовки у розігріте на сковороді рафінована олія і даємо підрум'янитися і просмажиться на вогні трохи вище середнього.
Смачний рецепт з яловичини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для додання запеченої яловичини соковитості і ніжності замаринуем її за добу до передбачуваного запікання. Для цього очищаємо зубці часнику, розрізаємо кожен на дві частини і нашпиговываем ними попередньо промитий і обсушенный м'ясної кусень, зробивши в ньому глибокі розрізи гострим ножем.
Далі натираємо яловичу вирізку сіллю, меленої сумішшю п'яти перців, сушеним базиліком, паприкою і хмелі-сунелі, а також змащуємо поверхню гірчицею, ретельно втираючи її. Кладемо м'ясо в підходящу за розміром миску або іншу ємність і доливаємо трохи водички. Маємо посуд з яловичиною в холодильнику на двадцять чотири години, прикривши кришкою або затягнувши плівкою.
За пару годин до приготування нарізаємо бекон тонкими слайсами, приправляємо їх сіллю і бажаними спеціями і даємо просочитися ароматами. В цей же час дістанемо для нагрівання яловичину з холодильника.
Тепер маємо яловичину на аркуші фольги, укладеному у форму або на деко і викладаємо зверху по всій поверхні шматочки пряного бекону. Запечатуємо фольгу і відправляємо м'ясо запікатися в духову шафу, завчасно розігрівши його до 220 градусів. Через годину відкриваємо фольгу і даємо страви зарум'янитися ще протягом п'ятнадцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина з картоплею в духовці
Далі описані два абсолютно незвичайні рецепти з яловичини і картоплі. Розповімо, як запекти горщики з цими смачними складовими і запропонуємо варіант
Що приготувати з яловичини?
Деякі господині з побоюванням беруться за приготування яловичини, боячись, що м'ясо вийде жорстким. Пропонуємо відкинути геть сумніви і скористатися
Як смачно приготувати яловичину в духовці?
З яловичини можна приготувати безліч різноманітних страв, однак якщо ви - новачок у кулінарії, то рекомендуємо почати з запікання цього м'яса в
Яловичина в сметані
Без сумнівів беріться за приготування страв з яловичини, адже ми пропонуємо чудовий рецепт, за яким це м'ясо вийде чудово ніжним і м'яким. Далі
Як приготувати мармурову яловичину?
Найдорожчим видом м'яса є мармурова яловичина і, щоб не зіпсувати блюдо, а, навпаки, здивувати гостей чудовим стравою, пропонуємо скористатися нашими
Яловичина на сковороді
Якщо потрібно швидко створити щось ситне на обід з яловичини, то наші рецепти вам точно знадобляться. Далі докладно розповімо, як просто і без