Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати з яловичини?

Що можна приготувати з яловичини?
Сьогодні ми розповімо вам, що можна приготувати з яловичини на друге. З величезного різноманіття страв з цього виду м'яса одним з найпопулярніших є стейк, котлети і запечене м'ясо в духовці.

Стейк з яловичини на сковороді


Якщо вам пощастило стати володарем цієї мармурової яловичини, то пріоритетним способом її приготування, звичайно ж, буде стейк. Як правильно його зробити, ви дізнаєтеся з даного рецепту.
Інгредієнти:

  • мармурова яловичина;

  • рафінована олія;

  • сіль;

  • свіжозмелену чорний перець;

  • вершкове масло;

  • ароматні трави (за бажанням).


  • Приготування
    Для приготування стейка розрізаємо мармурову яловичину поперек волокон на пласти товщиною приблизно два сантиметри, підсолюємо їх небагато і залишаємо мінімум на сорок хвилин. Не варто солити м'ясо безпосередньо перед смаженням, так як таким чином воно втратить значну частку соків. Якщо ж посолити яловичину заздалегідь, то вона встигне ввібрати виділилася вологу назад в себе і залишиться соковитою.
    Викладаємо промазані попередньо рослинною олією стейки на розпечену сковороду гриль і обсмажуємо з двох боків до бажаного ступеня готовності. В кінці смаження приправляємо блюдо свежесмолотым чорним перцем і при бажанні ароматними травами.
    По готовності перекладаємо стейки на блюдо, зверху присмачую шматочком вершкового масла, прикриваємо на кілька хвилин фольгою і даємо настоятися.

    Рецепт котлет з яловичини


    Найпростіше, що можна приготувати з яловичини на друге - це котлети. Їх можна подати до столу з абсолютно будь-яким гарніром.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 740 г;

  • свиняче сало – 180 г;

  • дві-три цибулини;

  • білий батон або хліб – 2-3 шматочка;

  • молоко – 50 мл;

  • свежесмолотая суміш п'яти перців;

  • сіль поварена;

  • два яйця;

  • сухарі панірувальні;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Щоб приготувати котлети, попередньо промиту і обсушену яловичину нарізаємо скибочками і перетворюємо у фарш за допомогою м'ясорубки або измельчительной чаші блендера. Тим же способом обробляємо попередньо розмочені в молоці скибочки білого батона і шматочки свинячого сала. Подрібнені продукти змішуємо в мисці з додаванням яєць, солі і свежесмолотой суміші п'яти перців і трохи відбиваємо.
    Відбираємо потроху приготовленої м'ясної суміші, скачуємо з неї кульки і оформляти їх у вигляді котлет, запанировав в сухарях. Викладаємо заготовки у розігріте на сковороді рафінована олія і даємо підрум'янитися і просмажиться на вогні трохи вище середнього.

    Смачний рецепт з яловичини в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 950 г;

  • бекон – 320 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • гірчиця – 75 г;

  • олія рафінована рослинна – 25 мл;

  • по чайній ложці солі, сушеного базиліка, солодкої паприки і хмелі-сунелі;

  • мелена суміш п'яти перців.


  • Приготування
    Для додання запеченої яловичини соковитості і ніжності замаринуем її за добу до передбачуваного запікання. Для цього очищаємо зубці часнику, розрізаємо кожен на дві частини і нашпиговываем ними попередньо промитий і обсушенный м'ясної кусень, зробивши в ньому глибокі розрізи гострим ножем.
    Далі натираємо яловичу вирізку сіллю, меленої сумішшю п'яти перців, сушеним базиліком, паприкою і хмелі-сунелі, а також змащуємо поверхню гірчицею, ретельно втираючи її. Кладемо м'ясо в підходящу за розміром миску або іншу ємність і доливаємо трохи водички. Маємо посуд з яловичиною в холодильнику на двадцять чотири
    Що можна приготувати з яловичини?
    години, прикривши кришкою або затягнувши плівкою.
    За пару годин до приготування нарізаємо бекон тонкими слайсами, приправляємо їх сіллю і бажаними спеціями і даємо просочитися ароматами. В цей же час дістанемо для нагрівання яловичину з холодильника.
    Тепер маємо яловичину на аркуші фольги, укладеному у форму або на деко і викладаємо зверху по всій поверхні шматочки пряного бекону. Запечатуємо фольгу і відправляємо м'ясо запікатися в духову шафу, завчасно розігрівши його до 220 градусів. Через годину відкриваємо фольгу і даємо страви зарум'янитися ще протягом п'ятнадцяти хвилин.