Закусочний торт з вафельних коржів – рецепт
Ця стаття для тих, хто не любить возитися з приготуванням їжі. Або іноді буває так, що ми опинилися в ситуації, коли для цього немає відповідних умов, не вистачає часу. Загалом, будемо готувати, що називається, на швидку руку, з чого знайшлося.
В торгових мережах можна знайти в продажу готові вафельні коржі, з яких можна робити закусочні торти. Простакувато, але зручно.
Інгредієнти:
коржі вафельні;
рибні консерви (скумбрія, наприклад) – 1 банка;
гриби мариновані – 1 банка;
морква – 1 шт.;
яйце куряче – 3 шт.;
сир твердий – 100 г;
майонез – 1 пачка;
зелень свіжа (петрушка, кінза);
перець чорний мелений (або суміш спецій).
Приготування
Яйця і моркву попередньо відваримо, остудимо і очистимо. Гриби нарубим ножем максимально дрібно.
Будуємо торт шарами
На плоске блюдо покладемо перший вафельний корж-підкладку і змастимо його майонезом (можна змішати його з несолодким йогуртом). Разровняем майонез. Зверху рівномірно розподілимо рубані гриби, можна змішати їх з цибулькою. Виконуємо поверх цього шару «сіточку з майонезу.
Накладаємо другий вафельний корж, злегка притискаємо його і промазуємо майонезом.
Розминаємо консервовану скумбрію виделкою і змішати з рубаними яйцями. Розподіляємо цю суміш по поверхні другого коржа. Зверху – «сіточка з майонезу і – наступний корж (третій, і його промазуємо майонезом).
Наступний шар – терта морква + рубана зелень і майонез. Далі – четвертий корж, накладаємо, притискаємо і промазуємо.
Верхній шар – тертий сир + рубана зелень і майонез.
Якщо ще залишилися підготовлені інгредієнти і бажання, можете повторити ще один-два шари, але краще, щоб верхній шар був – сирний.
Треба дати торту постояти в прохолодному місці, щоб коржі просочилися соусом і промокли. Такий торт буде непоганий закускою до пива.
Можна підійти до рецептом трохи більш вдумливо і креативно, але коштуватиме дещо дорожче.
Інгредієнти:
вафельні коржі;
консервована горбуша – 1 банка;
рис білий добре разваривающийся і слипающийся – 1 склянка;
яйця курячі – 2-3 шт.;
ікра тріски консервована – 1 банка;
оливки молоді без кісточок – 1 банка;
огірок свіжий – 1-2 шт.;
зелень кропу і молода цибулька;
сир твердий – 200 г;
Для соусу:
майонез або вершки густі молочні (можна в суміші з йогуртом) – 300 мл;
соєвий соус.
Приготування
Змішуємо соус (можна приправити його пекучим червоним перцем і часником) і промазуємо їм перший корж-підкладку. Викладаємо шар з розім'ятої виделкою горбуші в суміші з мелкотертым огірком і подрібненим зеленим цибулькою. Зверху – обливка майонезом і другий корж, притискаємо, промазуємо соусом.
Другий шар – розварений рис, який вмешали 2 сирих яйця і трохи соусу. Зверху – третій корж, промазуємо соусом.
Третій шар – суміш рису з ікрою і соусом. Далі четвертий корж (звичайно, промазуємо його).
Четвертий шар – мелкорубленые оливки в суміші з соусом і рисом, корж промазування.
Верхній шар – сир із зеленню.
Відпочивати торту годину інший. Підходить до пива, горілки та ягідним настоянками.
В торгових мережах можна знайти в продажу готові вафельні коржі, з яких можна робити закусочні торти. Простакувато, але зручно.
Закусочний торт з вафельних коржів з рибними консервами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Яйця і моркву попередньо відваримо, остудимо і очистимо. Гриби нарубим ножем максимально дрібно.
Будуємо торт шарами
На плоске блюдо покладемо перший вафельний корж-підкладку і змастимо його майонезом (можна змішати його з несолодким йогуртом). Разровняем майонез. Зверху рівномірно розподілимо рубані гриби, можна змішати їх з цибулькою. Виконуємо поверх цього шару «сіточку з майонезу.
Накладаємо другий вафельний корж, злегка притискаємо його і промазуємо майонезом.
Розминаємо консервовану скумбрію виделкою і змішати з рубаними яйцями. Розподіляємо цю суміш по поверхні другого коржа. Зверху – «сіточка з майонезу і – наступний корж (третій, і його промазуємо майонезом).
Наступний шар – терта морква + рубана зелень і майонез. Далі – четвертий корж, накладаємо, притискаємо і промазуємо.
Верхній шар – тертий сир + рубана зелень і майонез.
Якщо ще залишилися підготовлені інгредієнти і бажання, можете повторити ще один-два шари, але краще, щоб верхній шар був – сирний.
Треба дати торту постояти в прохолодному місці, щоб коржі просочилися соусом і промокли. Такий торт буде непоганий закускою до пива.
Можна підійти до рецептом трохи більш вдумливо і креативно, але коштуватиме дещо дорожче.
Закусочний торт з вафельних коржів з рибними консервами – альтернативний рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Змішуємо соус (можна приправити його пекучим червоним перцем і часником) і промазуємо їм перший корж-підкладку. Викладаємо шар з розім'ятої виделкою горбуші в суміші з мелкотертым огірком і подрібненим зеленим цибулькою. Зверху – обливка майонезом і другий корж, притискаємо, промазуємо соусом.
Другий шар – розварений рис, який вмешали 2 сирих яйця і трохи соусу. Зверху – третій корж, промазуємо соусом.
Третій шар – суміш рису з ікрою і соусом. Далі четвертий корж (звичайно, промазуємо його).
Четвертий шар – мелкорубленые оливки в суміші з соусом і рисом, корж промазування.
Верхній шар – сир із зеленню.
Відпочивати торту годину інший. Підходить до пива, горілки та ягідним настоянками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Начинка для вафельних коржів
Із звичайних покупних вафельних коржів традиційно готують десерти. Але ми запропонуємо кілька варіантів оригінальної закуски з цього продукту.
Закусочний торт «Наполеон» з готових коржів
Дуже популярні останнім часом різноманітні холодні закуски. І це цілком виправдано, адже приготувати їх скоєно просто, а смак готового блюда вражає.
Торт з вафельних коржів
Коли потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю, на допомогу нам приходять вафельні коржі. З таких коржів можна приготувати повноцінний кремовий
Закусочні торти
Закусочний торт - це чудове святкове блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який стіл. І сьогодні ми розглянемо декілька популярних рецептів створення
Вафельні коржі
Вафельні коржі - це смачна основа для багатьох тортів, з допомогою якої можна створювати чудові кулінарні шедеври. Їх використовують для приготування
Вафельний торт зі згущеним молоком
Вафельний торт - це простий в приготуванні, але дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми розповімо, як його зробити