Ця стаття для тих, хто не любить возитися з приготуванням їжі. Або іноді буває так, що ми опинилися в ситуації, коли для цього немає відповідних умов, не вистачає часу. Загалом, будемо готувати, що називається, на швидку руку, з чого знайшлося.
В торгових мережах можна знайти в продажу готові вафельні коржі, з яких можна робити закусочні торти. Простакувато, але зручно.
Закусочний торт з вафельних коржів з рибними консервами і грибами
Інгредієнти: коржі вафельні; рибні консерви (скумбрія, наприклад) – 1 банка; гриби мариновані – 1 банка; морква – 1 шт.; яйце куряче – 3 шт.; сир твердий – 100 г; майонез – 1 пачка; зелень свіжа (петрушка, кінза); перець чорний мелений (або суміш спецій). Приготування Яйця і моркву попередньо відваримо, остудимо і очистимо. Гриби нарубим ножем максимально дрібно.
Будуємо торт шарами На плоске блюдо покладемо перший вафельний корж-підкладку і змастимо його майонезом (можна змішати його з несолодким йогуртом). Разровняем майонез. Зверху рівномірно розподілимо рубані гриби, можна змішати їх з цибулькою. Виконуємо поверх цього шару «сіточку з майонезу.
Накладаємо другий вафельний корж, злегка притискаємо його і промазуємо майонезом.
Розминаємо консервовану скумбрію виделкою і змішати з рубаними яйцями. Розподіляємо цю суміш по поверхні другого коржа. Зверху – «сіточка з майонезу і – наступний корж (третій, і його промазуємо майонезом).
Наступний шар – терта морква + рубана зелень і майонез. Далі – четвертий корж, накладаємо, притискаємо і промазуємо.
Верхній шар – тертий сир + рубана зелень і майонез.
Якщо ще залишилися підготовлені інгредієнти і бажання, можете повторити ще один-два шари, але краще, щоб верхній шар був – сирний.
Треба дати торту постояти в прохолодному місці, щоб коржі просочилися соусом і промокли. Такий торт буде непоганий закускою до пива.
Можна підійти до рецептом трохи більш вдумливо і креативно, але коштуватиме дещо дорожче.
Закусочний торт з вафельних коржів з рибними консервами – альтернативний рецепт
Інгредієнти: вафельні коржі; консервована горбуша – 1 банка; рис білий добре разваривающийся і слипающийся – 1 склянка; яйця курячі – 2-3 шт.; ікра тріски консервована – 1 банка; оливки молоді без кісточок – 1 банка; огірок свіжий – 1-2 шт.; зелень кропу і молода цибулька; сир твердий – 200 г; Для соусу:
майонез або вершки густі молочні (можна в суміші з йогуртом) – 300 мл; соєвий соус. Приготування Змішуємо соус (можна приправити його пекучим червоним перцем і часником) і промазуємо їм перший корж-підкладку. Викладаємо шар з розім'ятої виделкою горбуші в суміші з мелкотертым огірком і подрібненим зеленим
цибулькою. Зверху – обливка майонезом і другий корж, притискаємо, промазуємо соусом.
Другий шар – розварений рис, який вмешали 2 сирих яйця і трохи соусу. Зверху – третій корж, промазуємо соусом.
Третій шар – суміш рису з ікрою і соусом. Далі четвертий корж (звичайно, промазуємо його).
Четвертий шар – мелкорубленые оливки в суміші з соусом і рисом, корж промазування.
Верхній шар – сир із зеленню.
Відпочивати торту годину інший. Підходить до пива, горілки та ягідним настоянками.