Вернуться назад Распечатать

Закусочний торт з вафельних коржів – рецепт

Закусочний торт з вафельних коржів – рецепт
Ця стаття для тих, хто не любить возитися з приготуванням їжі. Або іноді буває так, що ми опинилися в ситуації, коли для цього немає відповідних умов, не вистачає часу. Загалом, будемо готувати, що називається, на швидку руку, з чого знайшлося.
В торгових мережах можна знайти в продажу готові вафельні коржі, з яких можна робити закусочні торти. Простакувато, але зручно.

Закусочний торт з вафельних коржів з рибними консервами і грибами


Інгредієнти:

  • коржі вафельні;

  • рибні консерви (скумбрія, наприклад) – 1 банка;

  • гриби мариновані – 1 банка;

  • морква – 1 шт.;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • сир твердий – 100 г;

  • майонез – 1 пачка;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза);

  • перець чорний мелений (або суміш спецій).


  • Приготування
    Яйця і моркву попередньо відваримо, остудимо і очистимо. Гриби нарубим ножем максимально дрібно.
    Будуємо торт шарами
    На плоске блюдо покладемо перший вафельний корж-підкладку і змастимо його майонезом (можна змішати його з несолодким йогуртом). Разровняем майонез. Зверху рівномірно розподілимо рубані гриби, можна змішати їх з цибулькою. Виконуємо поверх цього шару «сіточку з майонезу.
    Накладаємо другий вафельний корж, злегка притискаємо його і промазуємо майонезом.
    Розминаємо консервовану скумбрію виделкою і змішати з рубаними яйцями. Розподіляємо цю суміш по поверхні другого коржа. Зверху – «сіточка з майонезу і – наступний корж (третій, і його промазуємо майонезом).
    Наступний шар – терта морква + рубана зелень і майонез. Далі – четвертий корж, накладаємо, притискаємо і промазуємо.
    Верхній шар – тертий сир + рубана зелень і майонез.
    Якщо ще залишилися підготовлені інгредієнти і бажання, можете повторити ще один-два шари, але краще, щоб верхній шар був – сирний.
    Треба дати торту постояти в прохолодному місці, щоб коржі просочилися соусом і промокли. Такий торт буде непоганий закускою до пива.
    Можна підійти до рецептом трохи більш вдумливо і креативно, але коштуватиме дещо дорожче.

    Закусочний торт з вафельних коржів з рибними консервами – альтернативний рецепт


    Інгредієнти:

  • вафельні коржі;

  • консервована горбуша – 1 банка;

  • рис білий добре разваривающийся і слипающийся – 1 склянка;

  • яйця курячі – 2-3 шт.;

  • ікра тріски консервована – 1 банка;

  • оливки молоді без кісточок – 1 банка;

  • огірок свіжий – 1-2 шт.;

  • зелень кропу і молода цибулька;

  • сир твердий – 200 г;


  • Для соусу:

  • майонез або вершки густі молочні (можна в суміші з йогуртом) – 300 мл;

  • соєвий соус.


  • Приготування
    Змішуємо соус (можна приправити його пекучим червоним перцем і часником) і промазуємо їм перший корж-підкладку. Викладаємо шар з розім'ятої виделкою горбуші в суміші з мелкотертым огірком і подрібненим зеленим
    Закусочний торт з вафельних коржів – рецепт
    цибулькою. Зверху – обливка майонезом і другий корж, притискаємо, промазуємо соусом.
    Другий шар – розварений рис, який вмешали 2 сирих яйця і трохи соусу. Зверху – третій корж, промазуємо соусом.
    Третій шар – суміш рису з ікрою і соусом. Далі четвертий корж (звичайно, промазуємо його).
    Четвертий шар – мелкорубленые оливки в суміші з соусом і рисом, корж промазування.
    Верхній шар – сир із зеленню.
    Відпочивати торту годину інший. Підходить до пива, горілки та ягідним настоянками.