Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пельмені - класичний рецепт

Пельмені - класичний рецепт

28-02-2016, 20:30
698
Пельмені - класичний рецепт
Пельмені в наш час роблять з квашеною капустою, рибою та іншими начинками, але ми все ж вирішили нагадати вам про двох найпопулярніших класичних м'ясних рецептах.

Класичний рецепт домашніх пельменів


Інгредієнти:

  • свинина – 03 кг;

  • яловичина – 03 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • борошно – 045 кг;

  • вода – 250 мл;

  • сіль – 15 г;

  • перець.


  • Приготування
    М'ясо відбирати потрібно дуже скрупульозно, так як від цього безпосередньо залежатиме кінцевий результат вашого кулінарного праці. М'ясо старанно вимийте, видалите плівку і жили, яловичий жир так само краще обрізати, а ось свиняче сало краще залишити. Після чого м'ясо слід порізати на шматочки приблизно з сірникову коробку або трохи більше, а цибулю на кілька часточок. Потім використовуючи м'ясорубку зробіть фарш. В наслідок необхідно буде посолити і поперчити його, але тільки перед укладанням м'яса в тісто. Якщо фарш так сказати, тугуватий, то не бійтеся використовувати воду, але не переборщіть.
    Класичний рецепт тіста для домашніх пельменів - на воді, інші рецепти з додаванням молока, це вже зовсім не класика. З'єднайте яйце з водою і сіллю, ретельно вимісіть, а борошно насипте гіркою, зробивши руками в ній кратер, ось туди і треба вводити воду з яйцем. Замісивши тісто відірвіть шматочок приблизно в пів кулака і зліпити кульку, якщо він протягом кількох хвилин не втрачає форму, значить тісто гарне, але в той же час остерігайтеся робити тісто сильно крутим.
    Розкачати його товщиною в 2 мм, застосуйте стакан для вирізання заготовок для пельменів. Поклавши фарш на тісто, зліпіть пельмень і повторюйте ці дії, доки у вас не закінчаться інгредієнти. Напівготові пельмені викладіть в круто киплячу підсолену воду, а після спливання зменшіть температуру і почекайте 5-7 хвилин, хоча тривалість приготування безпосередньо залежить від розміру пельменів.

    Класичний рецепт сибірських пельменів


    Інгредієнти:

  • свиняча шия – 04 кг;

  • яловичина – 07 кг;

  • м'ясний бульйон – 70 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • борошно – 075 кг;

  • вода – 250 мл;

  • петрушка або кропива – 1 пучок;

  • сіль – 40 г;

  • перець.


  • Приготування
    Насипавши гору борошна і зробивши в ній западину, влийте заздалегідь сполучені і ретельно вымешанные воду, яйця і
    Пельмені - класичний рецепт
    чайну ложку солі. Коли ви добре вымешаете тісто і воно зможе тримати форму, перекладіть його на тарілку, а її поставте в поліетиленовий пакет, нехай настоюється не менше півгодини. Класичний рецепт фаршу, як начинки на сибірські пельмені відрізняється наявністю бульйону і зелені. Фарш краще зробити дрібно рубленим, додавши до нього бульйон, сіль, перець, дрібно нарізану цибулю, столову ложку борошна, попередньо ошпарену окропом і рубану зелень. А далі все як звичайно, розкачуємо і ліпимо. Варити такі пельмені краще в м'ясному бульйоні, а в його відсутність перед варінням у окріп покладіть нарізану цибулю, зелень і спеції.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пельмені з квашеною капустою
    Пельмені з квашеною капустою
    Неодмінно спробуйте приготувати смачні пельмені з наповненням з квашеної капусти. Повірте, це блюдо точно кожному сподобається, так як склад
    Фарш для пельменів з свинини
    Фарш для пельменів з свинини
    Безсумнівно домашні пельмені всі люблять, бо рецептів їх так багато. У цій статті ми зупинимося на ідеальному наповненні для цих виробів. Розповімо,
    Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
    Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
    Напевно, найпопулярнішим блюдом можна назвати пельмені - їх точно готують в кожному будинку. І далі поговоримо про те, як зробити їх самостійно і
    Як приготувати пельмені?
    Як приготувати пельмені?
    Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
    Фарш для пельменів
    Фарш для пельменів
    Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як