Пельмені в наш час роблять з квашеною капустою, рибою та іншими начинками, але ми все ж вирішили нагадати вам про двох найпопулярніших класичних м'ясних рецептах.
Класичний рецепт домашніх пельменів
Інгредієнти: свинина – 03 кг; яловичина – 03 кг; яйце – 1 шт.; цибуля – 2 цибулини; борошно – 045 кг; вода – 250 мл; сіль – 15 г; перець. Приготування М'ясо відбирати потрібно дуже скрупульозно, так як від цього безпосередньо залежатиме кінцевий результат вашого кулінарного праці. М'ясо старанно вимийте, видалите плівку і жили, яловичий жир так само краще обрізати, а ось свиняче сало краще залишити. Після чого м'ясо слід порізати на шматочки приблизно з сірникову коробку або трохи більше, а цибулю на кілька часточок. Потім використовуючи м'ясорубку зробіть фарш. В наслідок необхідно буде посолити і поперчити його, але тільки перед укладанням м'яса в тісто. Якщо фарш так сказати, тугуватий, то не бійтеся використовувати воду, але не переборщіть.
Класичний рецепт тіста для домашніх пельменів - на воді, інші рецепти з додаванням молока, це вже зовсім не класика. З'єднайте яйце з водою і сіллю, ретельно вимісіть, а борошно насипте гіркою, зробивши руками в ній кратер, ось туди і треба вводити воду з яйцем. Замісивши тісто відірвіть шматочок приблизно в пів кулака і зліпити кульку, якщо він протягом кількох хвилин не втрачає форму, значить тісто гарне, але в той же час остерігайтеся робити тісто сильно крутим.
Розкачати його товщиною в 2 мм, застосуйте стакан для вирізання заготовок для пельменів. Поклавши фарш на тісто, зліпіть пельмень і повторюйте ці дії, доки у вас не закінчаться інгредієнти. Напівготові пельмені викладіть в круто киплячу підсолену воду, а після спливання зменшіть температуру і почекайте 5-7 хвилин, хоча тривалість приготування безпосередньо залежить від розміру пельменів.
Класичний рецепт сибірських пельменів
Інгредієнти: свиняча шия – 04 кг; яловичина – 07 кг; м'ясний бульйон – 70 г; яйце – 2 шт.; цибуля – 2 цибулини; борошно – 075 кг; вода – 250 мл; петрушка або кропива – 1 пучок; сіль – 40 г; перець. Приготування Насипавши гору борошна і зробивши в ній западину, влийте заздалегідь сполучені і ретельно вымешанные воду, яйця і
чайну ложку солі. Коли ви добре вымешаете тісто і воно зможе тримати форму, перекладіть його на тарілку, а її поставте в поліетиленовий пакет, нехай настоюється не менше півгодини. Класичний рецепт фаршу, як начинки на сибірські пельмені відрізняється наявністю бульйону і зелені. Фарш краще зробити дрібно рубленим, додавши до нього бульйон, сіль, перець, дрібно нарізану цибулю, столову ложку борошна, попередньо ошпарену окропом і рубану зелень. А далі все як звичайно, розкачуємо і ліпимо. Варити такі пельмені краще в м'ясному бульйоні, а в його відсутність перед варінням у окріп покладіть нарізану цибулю, зелень і спеції.