Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Індичка з ананасами в духовці

Індичка з ананасами в духовці

28-02-2016, 20:26
891
Індичка з ананасами в духовці
М'ясо індички містить максимум тваринного білка і мінімум жиру, це один з кращих м'ясних продуктів для харчування людини. Готувати індичку можна по-різному, відомо безліч цікавих рецептів.

Як краще використовувати цілу тушку?


Якщо в будні дні ви купили цілу індичку, має сенс приготувати з різних частин тушки кілька страв. Крила гарні для шурпи і холодцю, гомілки і стегна – для м'ясного рагу та інших тушкованих страв, спинка, шия, голова, серце – основа для бульйонів, печінка добре засмажити з яйцями на сніданок. А грудку індички можна запекти в духовці, наприклад, під ананасом (точніше, під ананасовим пряним соусом). Таке блюдо добре приготувати для суботньої вечері або недільного обіду. Часто грудки продають окремо.

Грудка індички запечена з ананасами і сиром в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • грудка індички з шкірою – 1 шт.;

  • ананас – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • пекучий червоний перець;

  • гвоздика і насіння коріандру мелені;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло вершкове топлене;

  • текіла, ром або бурбон – 2 ст. ложки;

  • сир твердий – 150 г;

  • зелень (петрушка, кінза, розмарин, базилік).


  • Приготування
    Грудку індички зріжемо з кісточок, можна розрізати філе на дві частини вздовж волокон, шкіру не знімаємо (ну, хіба тільки якщо ви готуєте дієтичне блюдо).
    Розбираємо ананас і нарізаємо красивими скибочками. Деяка кількість ананаса і їстівні залишки після оброблення помістимо в блендер разом з очищеним часником і доведемо до стану пюре, наллємо ложку текіли і сік лимона, приправимо товченим пекучим червоним перцем, гвоздикою і коріандром, трохи присолим – нехай настоюється 15 хвилин. Процідимо соус через дрібне ситечко, додати 2-3 столових ложки гарячого топленого масла і – готово.
    Змастимо маслом або свинячим салом лист або вогнетривку форму (той посуд, в якій будемо запікати грудку індички).
    За допомогою кисті рясно змастимо грудку індички соусом і викладемо на деко. В принципі, можна загорнути м'ясо у фольгу.
    Будемо запікати грудку в заздалегідь розігрітій духовці протягом 1 години. Приблизно в середині процесу, ще раз обіллємо м'ясо соусом. Якщо запікаєте у фользі або в глибокій формі з кришкою, то за 20 хвилин до готовності зніміть кришку (або розгорніть фольгу) і далі запікайте м'ясо відкритим. Завдяки такому прийому ми отримаємо хрустку рум'яну скоринку.
    Скибочки ананаса краще не запікати, цей плід набагато смачніше і корисніше в натуральному вигляді і в термічній
    Індичка з ананасами в духовці
    обробці не потребує.
    Готову запечену грудку індички викладаємо на сервірувальне блюдо і посипаємо тертим сиром (його теж не треба запікати, нехай лише злегка розплавиться). Красиво оформляємо м'ясо скибочками ананаса і гілочками зелені. Перед подачею почекаємо хвилин 10. Як гарнір добре подати рис, поленту, запечену гарбуз і свіжі фрукти (краще екзотичні: цитрусові, ківі, банани, наприклад). З алкогольних напоїв підійдуть найбільше автентичні американські (ром, кашаса, текіла) або столові легкі вина. Добре також замість хліба подати тортилії і завершити трапезу ароматним міцним мате.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати філе індички?
    Як приготувати філе індички?
    М'ясо індички - легкий і дуже корисний продукт, тому необхідно частіше включати його в раціон. Далі поділимося деякими оригінальними рецептами, які
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
    Запечене філе індички
    Запечене філе індички
    Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
    Індичка з рисом
    Індичка з рисом
    Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
    Запечена індичка
    Запечена індичка
    Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в