В'ялена яловичина в домашніх умовах
В'ялене м'ясо – прекрасна закуска до легких алкогольних напоїв або доповнення м'ясної нарізки . Для в'ялення підходить практично будь-яке м'ясо, від курятини до яловичини. Цей матеріал ми вирішили присвятити в'яленої яловичини в домашніх умовах.
Яловичину можна маринувати в найрізноманітніших сумішах спецій кількість варіацій обчислюється десятками, але самих технологій приготування існує всього пара. Ця перша з них передбачає приготування м'яса цілісним шматком. Найчастіше з цією метою вибирають яловичу вирізку, оскільки після висушування вона залишається м'якою і податливою для нарізки.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 18 кг;
велика морська сіль - 65 р.
Приготування
Видаліть з поверхні вирізки будь-які плівки, а потім натріть шматок доброго пучкою великої морської солі. Крім солі м'ясо можна доповнити меленим перцем, лавром, паприкою, товченими ягодами ялівцю і цілим розмаїттям інших ароматних добавок. Коли м'ясо покрите сумішшю для сухого засолу, покладіть його на блюдо, накрийте дошкою і залиште під пресом приблизно на тиждень. За цей час сіль буде допомагати виходити зайвої вологи з шматка, що накопичилася рідина слід зливати щодня.
Після, м'ясо насухо обтирають, замотують марлевим відрізу і перемотують ниткою. В такому стані шматок підвішують у прохолодне й добре вентильоване місце. Приготування в'яленої яловичини займає від 2 до 3 тижнів, залежно від товщини шматка.
Другий спосіб сушіння м'яса – приготування так званих м'ясних джерки – традиційної американської пивний закуски. На все про все йде не більше одного дня, а на виході виходить щільне і насичене спеціями м'ясо, яке можна довго зберігати.
На відміну від звичної в'яленої яловичини, таку закуску можна робити не тільки з вирізки, але і з шматків трохи більш низької якості (але не жирних і не мускулястих).
Інгредієнти:
яловичина - 780 г;
сіль - 1 ст. ложка;
сушений часник, мелений перець чилі - по 1 ст. ложці.
Приготування
Перед тим, як зробити в'ялену яловичину в домашніх умовах, наріжте яловичу м'якоть на пластини товщиною в кілька міліметрів. Для легкості в роботі м'ясо можна попередньо заморозити, а можна злегка відбити вже після нарізки. Далі кожен з шматочків натріть сумішшю солі, часнику та гострого перцю. Розподіліть шматочки на аркуші пергаменту і відправте в духовку на 3 години при 110 градусах. В середині приготування деко з м'ясом поверніть. В'ялена яловичина, приготована вдома, повинна зберігатися в герметичній тарі.
В'ялена яловичина – рецепт
Яловичину можна маринувати в найрізноманітніших сумішах спецій кількість варіацій обчислюється десятками, але самих технологій приготування існує всього пара. Ця перша з них передбачає приготування м'яса цілісним шматком. Найчастіше з цією метою вибирають яловичу вирізку, оскільки після висушування вона залишається м'якою і податливою для нарізки.
Інгредієнти:
Приготування
Видаліть з поверхні вирізки будь-які плівки, а потім натріть шматок доброго пучкою великої морської солі. Крім солі м'ясо можна доповнити меленим перцем, лавром, паприкою, товченими ягодами ялівцю і цілим розмаїттям інших ароматних добавок. Коли м'ясо покрите сумішшю для сухого засолу, покладіть його на блюдо, накрийте дошкою і залиште під пресом приблизно на тиждень. За цей час сіль буде допомагати виходити зайвої вологи з шматка, що накопичилася рідина слід зливати щодня.
Після, м'ясо насухо обтирають, замотують марлевим відрізу і перемотують ниткою. В такому стані шматок підвішують у прохолодне й добре вентильоване місце. Приготування в'яленої яловичини займає від 2 до 3 тижнів, залежно від товщини шматка.
Домашній рецепт в'яленої яловичини в духовці
Другий спосіб сушіння м'яса – приготування так званих м'ясних джерки – традиційної американської пивний закуски. На все про все йде не більше одного дня, а на виході виходить щільне і насичене спеціями м'ясо, яке можна довго зберігати.
На відміну від звичної в'яленої яловичини, таку закуску можна робити не тільки з вирізки, але і з шматків трохи більш низької якості (але не жирних і не мускулястих).
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити в'ялену яловичину в домашніх умовах, наріжте яловичу м'якоть на пластини товщиною в кілька міліметрів. Для легкості в роботі м'ясо можна попередньо заморозити, а можна злегка відбити вже після нарізки. Далі кожен з шматочків натріть сумішшю солі, часнику та гострого перцю. Розподіліть шматочки на аркуші пергаменту і відправте в духовку на 3 години при 110 градусах. В середині приготування деко з м'ясом поверніть. В'ялена яловичина, приготована вдома, повинна зберігатися в герметичній тарі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина в рукаві в духовці
Ідеальним рішенням запекти яловичину, не переживаючи з приводу її соковитості в результаті, буде використання спеціального рукава. Таким чином
В'ялена полендвица – рецепт
У цій статті ми детально опишемо, як правильно зробити чудове в'ялене м'ясо з традиційного білоруського рецептом. Приготування полендвицы
Яловичина, запечена у фользі
Незважаючи на те, що яловичина - м'ясо досить специфічне і приготування страви на її основі вимагає трохи навичок і знань, при цьому з запіканням її
В'ялена яловичина
Багато хто погодиться, що м'ясна нарізка на святковому столі виглядає дуже шикарно. Однак і коштують подібні делікатеси досить не дешево. Тому, щоб
Бастурма з яловичини
Прикрасою будь-якого святкового столу стане шикарне блюдо з різноманітною м'ясною нарізкою. Однак подібні делікатеси коштують дуже дешево. Тому,
В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними