» » Індичка - рецепти приготування

Індичка - рецепти приготування

Індичка - рецепти приготування
Індичка вважається більш дієтичним м'ясом, ніж курка, т. к. в ній краща комбінація мінеральних речовин. А також індичку складніше нагодувати гормонами і всілякими добавками, тому м'ясо індички здоровіше.

Рецепт приготування різдвяної індички з картоплею


Найголовніше взяти молоду, свіжу, не заморожену індичку. Вік її можна визначити, натиснувши на край грудної кістки, якщо вона прогинається, то молода індичка, відповідно м'ясо буде ніжним.
Інгредієнти:

  • індичка – 7 кг;

  • гірчиця - 60 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • яблука – 3 шт.;

  • апельсин – 4 шт.;

  • сіль – 140 г;

  • олія рафінована – 90 мл;

  • розмарин, перець, паприка, орегано, коріандр – по 1/2 ч. ложки;

  • картопля – 1 кг.


  • Приготування
    Готуємо маринад. Змішуємо всі спеції, гірчицю, цедру і сік одного апельсина, 50 грам солі і дрібно рубаний часник. Добре перемішуємо все і натираємо індичку всередині і під шкірою. Яблука і апельсини чистимо, ріжемо на четвертинки і наповнюємо ними тушку. Начинка повинна наповнити індичку на 2/3. Далі закріплюємо ніжки так, щоб вони закривали начинку всередині. Для цього робимо отвори в шкірі з боків і просовуємо ніжки в протилежні отвори. Зверху обмазуємо тушку маслом і натираємо залишилася сіллю. Викладаємо на глибоке деко, накриваємо спочатку листом пергаменту, а потім пакуємо в фольгу, захоплюючи край форми. Так залишаємо на годину при кімнатній температурі, щоб маринад вбрався. Запікаємо 35 години при 180 градусах. Бажано в духовку, під індичку поставити ємність з водою, якщо такої можливості немає, налийте склянку води прямо в деко. Картоплю чистимо і ріжемо на часточки. Дістаємо індичку, розгортаємо, поливаємо соком з дека, навколо викладаємо картоплю, і печемо ще півгодини. За цей час індичка підрум'яниться, а картопля приготується.

    Рецепт гуляшу з індички з гранатовим соусом


    М'ясо індички має свій специфічний смак, комусь він подобається, комусь ні. У цьому рецепті ми поєднуємо індичку з гранатовим сиропом, який додасть пікантності і приглушить запах індички.
    Для страви беремо саме наршараб, а не гранатовий сік, оскільки саме в соусі є певна терпкість, яка і додасть страві пікантності.
    Інгредієнти:

  • філе індички – 800 г;

  • цибуля – 3 шт.;

  • наршараб – 80 мл;

  • олія рафінована – 30 мл;

  • зелень – 2 пучка;

  • перець горошком, сіль.


  • Приготування
    Філе нарізаємо на кубики, цибулю – півкільцями. На сковороді обсмажуємо м'ясо, додаємо цибулю і готуємо ще 5 хвилин. Поливаємо індичку соусом, продовжуємо тушкувати під закритою кришкою близько 5 хвилин. На цьому етапі м'ясо можна перекласти в каструлю або сотейник, якщо сковорода не глибока. Додаємо перчик, солимо і доливаємо чашку води. Після цього ще готуємо 10 хвилин, висипаємо половинку нарізаної зелені і вимикаємо вогонь. Гуляш майже готовий, потрібно дати йому ще трохи настоятися. М'ясо і цибулю виходять карамельного кольору і залишаються дуже соковитими, т. к. готувалися вони зовсім не довго.

    Рецепт приготування м'яса індички на сковороді


    Інгредієнти:

  • філе індички – 500 г;

  • корінь імбиру – 2 см;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • оливкова олія;

  • коріандр, розмарин, зелень.


  • Приготування
    Перед тим як почати теплову обробку м'яса, спочатку замаринуем його, щоб надати приємний аромат. Для цього лук наріжемо півкільцями, імбир і часник порубаємо дрібно, все змішаємо і додамо щіпку коріандру, кілька
    Індичка - рецепти приготування
    листочків свіжого розмарину і трохи рубленого базиліка та кропу.
    Нарізаємо філе на шматки товщиною 2 сантиметри поперек волокон, т. к. жар проходить крізь усі волокна і рівномірно розподіляється у шматку м'яса. Розміщуємо наші стейки в маринад, додаємо 1/4 склянки води і трохи помнем м'ясо з усіма спеціями, щоб вони краще віддали свій аромат. Маринуємо 15 хвилин. На сковороду наливаємо крапельку оливкової олії, температура повинна бути максимальною. Викладаємо стейки, без маринаду і обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, далі накриємо кришкою і, зменшивши вогонь до мінімуму, залишимо ще на 5 хвилин дійти.
    Додав: admin | 23-02-2016, 16:57
    Переглядів: 163