Індичка вважається більш дієтичним м'ясом, ніж курка, т. к. в ній краща комбінація мінеральних речовин. А також індичку складніше нагодувати гормонами і всілякими добавками, тому м'ясо індички здоровіше.
Рецепт приготування різдвяної індички з картоплею
Найголовніше взяти молоду, свіжу, не заморожену індичку. Вік її можна визначити, натиснувши на край грудної кістки, якщо вона прогинається, то молода індичка, відповідно м'ясо буде ніжним.
Інгредієнти: індичка – 7 кг; гірчиця - 60 г; часник – 4 зубчики; яблука – 3 шт.; апельсин – 4 шт.; сіль – 140 г; олія рафінована – 90 мл; розмарин, перець, паприка, орегано, коріандр – по 1/2 ч. ложки; картопля – 1 кг. Приготування Готуємо маринад. Змішуємо всі спеції, гірчицю, цедру і сік одного апельсина, 50 грам солі і дрібно рубаний часник. Добре перемішуємо все і натираємо індичку всередині і під шкірою. Яблука і апельсини чистимо, ріжемо на четвертинки і наповнюємо ними тушку. Начинка повинна наповнити індичку на 2/3. Далі закріплюємо ніжки так, щоб вони закривали начинку всередині. Для цього робимо отвори в шкірі з боків і просовуємо ніжки в протилежні отвори. Зверху обмазуємо тушку маслом і натираємо залишилася сіллю. Викладаємо на глибоке деко, накриваємо спочатку листом пергаменту, а потім пакуємо в фольгу, захоплюючи край форми. Так залишаємо на годину при кімнатній температурі, щоб маринад вбрався. Запікаємо 35 години при 180 градусах. Бажано в духовку, під індичку поставити ємність з водою, якщо такої можливості немає, налийте склянку води прямо в деко. Картоплю чистимо і ріжемо на часточки. Дістаємо індичку, розгортаємо, поливаємо соком з дека, навколо викладаємо картоплю, і печемо ще півгодини. За цей час індичка підрум'яниться, а картопля приготується.
Рецепт гуляшу з індички з гранатовим соусом
М'ясо індички має свій специфічний смак, комусь він подобається, комусь ні. У цьому рецепті ми поєднуємо індичку з гранатовим сиропом, який додасть пікантності і приглушить запах індички.
Для страви беремо саме наршараб, а не гранатовий сік, оскільки саме в соусі є певна терпкість, яка і додасть страві пікантності.
Інгредієнти: філе індички – 800 г; цибуля – 3 шт.; наршараб – 80 мл; олія рафінована – 30 мл; зелень – 2 пучка; перець горошком, сіль. Приготування Філе нарізаємо на кубики, цибулю – півкільцями. На сковороді обсмажуємо м'ясо, додаємо цибулю і готуємо ще 5 хвилин. Поливаємо індичку соусом, продовжуємо тушкувати під закритою кришкою близько 5 хвилин. На цьому етапі м'ясо можна перекласти в каструлю або сотейник, якщо сковорода не глибока. Додаємо перчик, солимо і доливаємо чашку води. Після цього ще готуємо 10 хвилин, висипаємо половинку нарізаної зелені і вимикаємо вогонь. Гуляш майже готовий, потрібно дати йому ще трохи настоятися. М'ясо і цибулю виходять карамельного кольору і залишаються дуже соковитими, т. к. готувалися вони зовсім не довго.
Рецепт приготування м'яса індички на сковороді
Інгредієнти: філе індички – 500 г; корінь імбиру – 2 см; цибуля – 1 шт.; часник – 1 зубок; оливкова олія; коріандр, розмарин, зелень. Приготування Перед тим як почати теплову обробку м'яса, спочатку замаринуем його, щоб надати приємний аромат. Для цього лук наріжемо півкільцями, імбир і часник порубаємо дрібно, все змішаємо і додамо щіпку коріандру, кілька
листочків свіжого розмарину і трохи рубленого базиліка та кропу.
Нарізаємо філе на шматки товщиною 2 сантиметри поперек волокон, т. к. жар проходить крізь усі волокна і рівномірно розподіляється у шматку м'яса. Розміщуємо наші стейки в маринад, додаємо 1/4 склянки води і трохи помнем м'ясо з усіма спеціями, щоб вони краще віддали свій аромат. Маринуємо 15 хвилин. На сковороду наливаємо крапельку оливкової олії, температура повинна бути максимальною. Викладаємо стейки, без маринаду і обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, далі накриємо кришкою і, зменшивши вогонь до мінімуму, залишимо ще на 5 хвилин дійти.