» » Як приготувати паровий омлет?

Як приготувати паровий омлет?

Як приготувати паровий омлет?
Рецепти омлетів розрізняються не тільки за складом і пропорціями, але й за технологією приготування. В Азії величезною популярністю користуються повітряні омлети, що готуються на пару. Докладніше про те, як приготувати паровий омлет ми розповімо в наступних рецептах.

Паровий омлет без молока – рецепт


Залежно від розміру, паровий омлет може готуватися і аж до півгодини, але технологія, про яку ми поговоримо нижче, не займе більше часу, ніж стандартний спосіб приготування смаженого омлету. Ця незвичайна технологія запозичена з корейської кухні і не має аналогів.
Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 230 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершки - 15 мл;

  • мікс улюблених овочів - 45 р.


  • Приготування
    Підготуйте улюблені овочі. Ви можете придбати вже готові заморожені суміші, а можете вибрати свіжі овочі і подрібнити їх. Поставте на водяну баню дійти до кипіння. Закип'ятіть бульйон окремо. Збийте яйця з вершками, овочами і пучкою солі. Влийте до яєць гарячий бульйон і перемішайте. Розмістіть омлетну суміш над парою і накрийте. Через 5 хвилин можна перевіряти готовність.

    Паровий омлет в пароварці


    Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • молоко - 240 мл


  • Приготування
    Яйця злегка збийте з молоком і посоліть. Контейнер пароварки змастіть маслом і вилийте в нього омлетну суміш. Увімкніть пристрій і залиште омлет пропаритися на 20 хвилин.

    Як приготувати паровий омлет в мультиварці?


    Переходячи до рецептів, приготованим з допомогою кухонних гаджетів, не можна випустити з уваги мультиварку – універсальний пристрій, яке здатне замінити пароварку і стати повноцінною водяний лазнею для нашого омлету.
    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 115 мл;

  • вершкове масло - 10 р.


  • Приготування
    Збийте яйця і молоко разом з пучкою солі. Сильно старатися не потрібно, достатньо просто домогтися того, щоб жовтки змішалися разом з білками. Розлийте збиті яйця з промасленим формочках з силікону або металу, а потім додайте їх поверх кошика для варіння на пару. Саму чашу мультиварки перед цим наповніть водою до мітки. Виставте відповідний режим і чекайте звукового сигналу.

    Як приготувати паровий омлет в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 35 мл;

  • масло - 10 г;

  • зелень петрушки - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яйця з'єднайте з молоком і щіпкою солі. Додайте в омлет подрібнену зелень і перелийте все в змащену форму, годиться для готування в СВЧ. Накрийте ємність з омлетом кришкою і поставте на хвилину при максимальній потужності. Далі обережно підніміть його, не даючи схватившимся яйцям стекти і поверніть в мікрохвильовку ще на півтори хвилини або поки поверхня не схопиться повністю.

    Паровий омлет на воді


    Ще одна версія азіатського омлету, але готується за зовсім іншою технологією. Готовий омлет виходить кремоподібним, нагадує крем-брюле. При бажанні, рецепт можна доповнити м'ясом і овочами.
    Інгредієнти:
    Як приготувати паровий омлет?


  • яйця (великі) - 2 шт.;

  • вода - 55 мл;

  • соєвий соус - 5 мл;

  • перо зеленого лука;

  • щіпка насіння кунжуту.


  • Приготування
    Змішайте яйця з водою і соєвим соусом, не збиваючи їх. Вилийте яєчну суміш в керамічну або скляну форму, покриту краплею олії зсередини. Поставте форму в каструлю і влийте воду так, щоб її рівень сягав приблизно до середини форми з майбутнім омлетом. Накрийте каструлю кришкою і залиште омлет готуватися на 12 хвилин. Перед сервіровкою посипте його кунжутом і зеленню цибулі.




    Додав: admin | 14-02-2016, 18:38
    Переглядів: 271