Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паровий омлет

Паровий омлет

14-02-2016, 18:40
1 020
Паровий омлет
Паровий омлет, якщо не очолює список дієтичних страв, то вже точно перебуває в першій десятці. Ця страва є також завсідником лікувальних дієт і відмінно доповнює меню тих, хто веде боротьбу із зайвою вагою. Разом з тим його включають у харчування діток після одного року.
Нижче ми запропонуємо кілька варіантів приготування парового омлету в пароварці і без неї, використовуючи різні пристосування, а також розповімо як зробити омлет для дитини.

Паровий омлет - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • великі курячі яйця категорії С-0 – 4 шт.;

  • молоко – 125 мл;

  • будь-які свіжі овочі або гриби (за бажанням) – за смаком;

  • сир твердий (за бажанням) – за смаком;

  • шинка (за бажанням) – за смаком;

  • вода гаряча;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа рубана зелень.


  • Приготування
    Правильні пропорції яєць і молока - запорука успіху при приготуванні будь-якого омлету, в тому числі і парового. Тому ідеальним варіантом буде використання при цьому кухонних ваг. Якщо такі є, то ставимо спочатку на них глибоку миску, відзначаємо її вага і вбиваємо яйця. Після цього вливаємо в ємність молоко в кількості рівним вазі яєць, приправляємо сіллю і бажаними спеціями і розмішуємо за допомогою виделки або віночка до однорідності, але ні в якому разі не збиваємо, інакше результат буде зіпсований.
    Якщо ж кухонних ваг у вас немає, то, визначаючи кількість молока, враховуємо, що одне яйце категорії С-0 важить як правило 60-65 р.
    В даному випадку ми будемо готувати паровий омлет в мультиварці. Для цього розливаємо яєчно-молочну суміш по формочках і розташовуємо їх у мультикастрюле, а на дно акуратно вливаємо гарячу воду. Можна приготувати омлет в чистому вигляді або додати в яєчну суміш будь нарізані овочі, шинку або сир, а також свіжу зелень. Якщо додавати овочі з щільною м'якоттю, то їх попередньо краще трохи відварити у підсоленій воді.
    Готуємо омлет в режимі «Пар» протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім акуратно виймаємо формочки з ємності мультиварки і можемо подавати.

    Білковий паровий омлет - рецепт


    Інгредієнти:

  • яєчні білки – 3 шт.;

  • вода – 45-50 мл;

  • масло вершкове – 20 р;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування білкового парового омлету збиваємо білки з водою, підсолюємо трохи і збиваємо, скориставшись міксером або віночком. В результаті повинні отримати пишну пінисту масу, яку тепер переливаємо в промаслений форму. Прикриваємо її фольгою або нещільно кришкою і ставимо в будь-яке пристосування для приготування на пару. Це може бути як пароварка, так і звичайне сито, встановлене на каструлю з водою і прикрите кришкою. Готуватися білковий омлет на пару десять хвилин. Після цього можна подавати його, приправивши при бажанні вершковим маслом.
    Такий білковий омлет незамінний при дієтичному харчуванні, боротьбі із зайвою вагою, а також у дитячому харчуванні від одного року.

    Паровий омлет для дитини


    Інгредієнти:

  • перепелині яйця – 4 шт.;

  • молоко – 45 мл;

  • масло вершкове – 5 р;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Паровий омлет

    Паровий омлет можна вводити в якості прикорму дітям, починаючи з одного року. Для цього краще використовувати перепелині яйця, оскільки вони менш алергенні і більш корисні для дитячого організму.
    Щоб приготувати омлет для дитини, перепелині яйця розбиваємо в мисочку, додаємо молоко і збовтуємо суміш за допомогою вилки до отримання однорідної маси. По готовності переливаємо її в попередньо промаслений форму і поміщаємо в пароварку або будь-яке інше пристосування для приготування на пару. Готуємо омлетик на пару протягом двадцяти хвилин, а потім перевертаємо на тарілку, даємо охолонути до теплого стану і подаємо малюкові.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати паровий омлет?
    Як приготувати паровий омлет?
    У цій статті поділимося самими оригінальними і досить зрозумілими рецептами приготування корисного парового омлету. Пишний і м'який, він
    Омлет на пару
    Омлет на пару
    Омлет - це саме просте і смачне блюдо з яєць, яке ви приготуєте за лічені хвилини. Особливим смаком відрізняється омлет паровий. Він виходить ніжним
    Омлет для дитини в мікрохвильовці
    Омлет для дитини в мікрохвильовці
    Яйця - дуже поживні, тому їх можна ввести в раціон дитини. Пропонуємо зробити омлет в мікрохвильовці, він вийде дуже соковитий і ніжний і принесе
    Омлет з сиром
    Омлет з сиром
    Омлет - універсальне блюдо для сніданку - ситне, смачне і швидко готується. Найчастіше ми готуємо класичний варіант омлету з яєць з молоком.
    Дитячий омлет
    Дитячий омлет
    Омлет - це смачне і корисне блюдо на сніданок, яке обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і корисно приготувати його для дітей.
    Омлет в пароварці
    Омлет в пароварці
    Якщо ви любите ситні сніданки, то напевно досить часто готуєте омлет. А чи знаєте ви, що цю страву можна зробити і на пару. Знадобиться для цього