Гомілка індички – рецепти
М'ясо індички – дієтичний і смачний продукт. Рецепти страв з гомілки індички чекають вас нижче.
Гомілка індички в духовці – рецепт
Інгредієнти:
гомілка індички – 1 шт.;
сіль;
олія рослинна;
мед натуральний – 2 ч. ложки;
гостра гірчиця – 2 ст. ложки;
бутони гвоздики – 5 шт.;
зубчики часнику – 2 шт.;
перець чорний.
Приготування
Гомілка індички миємо, обсушуємо, натираємо сумішшю солі і перцю. Очищені зубчики часнику ріжемо невеликими шматочками. Кінчиком ножа робимо надрізи в м'ясі і в них вставляємо часник, а можна і бутончики гвоздики. Мед змішати з гірчицею, обмазуємо даними соусом гомілку і залишаємо на годинку. Потім поміщаємо гомілку в змащену маслом форму. Зверху її також трохи поливаємо олією. Прикриваємо фольгою й запікаємо при 230 градусах 20 хвилин. Потім жар зменшуємо до 190 градусів і готуємо м'ясо ще годину. Приблизно кожні 15 хвилин відкриваємо фольгу і поливаємо м'ясо утворюється жиром і соком. Потім перевіряємо гомілку на готовність – при надрізі в найглибшому місці виділяється сік повинен бути прозорим. Тоді знімаємо фольгу, температуру знову підвищуємо до 200 градусів і запікаємо м'ясо до рум'яності.
Стейк з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти:
стейк з гомілки індички – 15 кг;
гостра гірчиця – 2 ст. ложки;
майонез – 1 ст. ложка;
сіль;
спеції.
Приготування
Спеціями і сіллю натираємо стейк з гомілки індички. Гірчицю розтираємо з майонезом і обмазуємо м'ясо отриманим соусом. Залишаємо маринуватися приблизно на півтори години. Духовку нагріваємо до 200 градусів. М'ясо покласти в форму, закриваємо фольгою і півтори години запікаємо. Потім знімаємо фольгу і доводимо стейк до рум'яності.
Холодець з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти:
гомілка індички – 2 шт.;
морква – 170 г;
вода – 4 л;
цибуля – 150 г;
часник – 4 зубчики;
лавровий лист – 1-2 шт.;
сіль.
Приготування
Гомілки індички заливаємо водою, кладемо очищену цілу цибулину, лавровий лист і варимо приблизно 35 години. Тонкими кільцями ріжемо моркву. Часник теж ріжемо кружальцями. Цибулю і лавровий лист видаляємо з бульйону. Додаємо моркву, часник і підсолюємо за смаком. Знову ставимо каструлю на вогонь і варимо ще півгодинки. Виймаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо його від кісток, подрібнюємо і розкладаємо по яткам. Туди ж кладемо моркву і заливаємо зверху процідженим бульйоном. Залишаємо в холодному місці до застигання.
Суп з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти:
картопля – 800 г;
гомілка індички – 1 шт.;
свіжі помідори – 3 шт.;
морква – 190 г;
спаржева квасоля – 190 г;
цибуля – 1 шт.;
спагетті тонкі – 125 г;
сіль.
Приготування
Вимиту гомілку укладаємо в каструлю. Варимо близько години після закипання, а потім витягаємо і остуджуємо. Морква ріжемо кубиками, картоплю – брусочками. Помідори шаткуємо шматочками. Закладаємо картоплю і моркву в бульйон, туди ж кидаємо цілу цибулину. Остигле м'ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в суп. А потім туди ж кладемо і помідори. Хвилин за 10 до закінчення варильного процесу кладемо промиту і нарізану шматочками спаржеву квасолю. А слідом за квасолею додаємо і спагетті. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Тушкована гомілку індички – рецепт
Інгредієнти:
гомілка – 1 шт.;
цибуля – 2 шт.;
сметана – 95 г;
морква – 2 шт.;
запашний перець – 3 шт.;
чорний перець горошком – 3 шт.;
сіль;
сухий базилік – 1/2 ч. ложки;
сухий майоран – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Подрібнюємо цибулю, моркву пропускаємо через дрібну тертку. М'ясо гомілки ріжемо невеликими шматочками. На сковороді нагріваємо олію, кладемо в нього цибулю і 5 хвилин обсмажуємо, а потім додаємо морковочку і всі разом смажимо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо шматочки індички і злегка обсмажуємо їх. Сметану розвести в 50 мл води і отриманою сумішшю заливаємо м'ясо на сковороді. Солимо, кладемо спеції і перемішуємо. Тушкуємо гомілку індички під кришкою хвилин 30 потім знімаємо кришку і тушкуємо ще 15 хвилин, щоб зайва волога випарувалася.
Гомілка індички в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гомілка індички миємо, обсушуємо, натираємо сумішшю солі і перцю. Очищені зубчики часнику ріжемо невеликими шматочками. Кінчиком ножа робимо надрізи в м'ясі і в них вставляємо часник, а можна і бутончики гвоздики. Мед змішати з гірчицею, обмазуємо даними соусом гомілку і залишаємо на годинку. Потім поміщаємо гомілку в змащену маслом форму. Зверху її також трохи поливаємо олією. Прикриваємо фольгою й запікаємо при 230 градусах 20 хвилин. Потім жар зменшуємо до 190 градусів і готуємо м'ясо ще годину. Приблизно кожні 15 хвилин відкриваємо фольгу і поливаємо м'ясо утворюється жиром і соком. Потім перевіряємо гомілку на готовність – при надрізі в найглибшому місці виділяється сік повинен бути прозорим. Тоді знімаємо фольгу, температуру знову підвищуємо до 200 градусів і запікаємо м'ясо до рум'яності.
Стейк з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спеціями і сіллю натираємо стейк з гомілки індички. Гірчицю розтираємо з майонезом і обмазуємо м'ясо отриманим соусом. Залишаємо маринуватися приблизно на півтори години. Духовку нагріваємо до 200 градусів. М'ясо покласти в форму, закриваємо фольгою і півтори години запікаємо. Потім знімаємо фольгу і доводимо стейк до рум'яності.
Холодець з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гомілки індички заливаємо водою, кладемо очищену цілу цибулину, лавровий лист і варимо приблизно 35 години. Тонкими кільцями ріжемо моркву. Часник теж ріжемо кружальцями. Цибулю і лавровий лист видаляємо з бульйону. Додаємо моркву, часник і підсолюємо за смаком. Знову ставимо каструлю на вогонь і варимо ще півгодинки. Виймаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо його від кісток, подрібнюємо і розкладаємо по яткам. Туди ж кладемо моркву і заливаємо зверху процідженим бульйоном. Залишаємо в холодному місці до застигання.
Суп з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту гомілку укладаємо в каструлю. Варимо близько години після закипання, а потім витягаємо і остуджуємо. Морква ріжемо кубиками, картоплю – брусочками. Помідори шаткуємо шматочками. Закладаємо картоплю і моркву в бульйон, туди ж кидаємо цілу цибулину. Остигле м'ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в суп. А потім туди ж кладемо і помідори. Хвилин за 10 до закінчення варильного процесу кладемо промиту і нарізану шматочками спаржеву квасолю. А слідом за квасолею додаємо і спагетті. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Тушкована гомілку індички – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю, моркву пропускаємо через дрібну тертку. М'ясо гомілки ріжемо невеликими шматочками. На сковороді нагріваємо олію, кладемо в нього цибулю і 5 хвилин обсмажуємо, а потім додаємо морковочку і всі разом смажимо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо шматочки індички і злегка обсмажуємо їх. Сметану розвести в 50 мл води і отриманою сумішшю заливаємо м'ясо на сковороді. Солимо, кладемо спеції і перемішуємо. Тушкуємо гомілку індички під кришкою хвилин 30 потім знімаємо кришку і тушкуємо ще 15 хвилин, щоб зайва волога випарувалася.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з індички
Овочеве рагу смачне і корисне блюдо. Його склад може бути різним в залежності від інгредієнтів. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально
Страви з індички в духовці
М'ясо індички дуже корисно і дітям, і дорослим, тому готувати страви з нього варто якомога частіше. Якщо ж у вашому арсеналі немає великої кількості
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
Гомілка індички в мультиварці
М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І