М'ясо індички – дієтичний і смачний продукт. Рецепти страв з гомілки індички чекають вас нижче.
Гомілка індички в духовці – рецепт
Інгредієнти: гомілка індички – 1 шт.; сіль; олія рослинна; мед натуральний – 2 ч. ложки; гостра гірчиця – 2 ст. ложки; бутони гвоздики – 5 шт.; зубчики часнику – 2 шт.; перець чорний. Приготування Гомілка індички миємо, обсушуємо, натираємо сумішшю солі і перцю. Очищені зубчики часнику ріжемо невеликими шматочками. Кінчиком ножа робимо надрізи в м'ясі і в них вставляємо часник, а можна і бутончики гвоздики. Мед змішати з гірчицею, обмазуємо даними соусом гомілку і залишаємо на годинку. Потім поміщаємо гомілку в змащену маслом форму. Зверху її також трохи поливаємо олією. Прикриваємо фольгою й запікаємо при 230 градусах 20 хвилин. Потім жар зменшуємо до 190 градусів і готуємо м'ясо ще годину. Приблизно кожні 15 хвилин відкриваємо фольгу і поливаємо м'ясо утворюється жиром і соком. Потім перевіряємо гомілку на готовність – при надрізі в найглибшому місці виділяється сік повинен бути прозорим. Тоді знімаємо фольгу, температуру знову підвищуємо до 200 градусів і запікаємо м'ясо до рум'яності.
Стейк з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти: стейк з гомілки індички – 15 кг; гостра гірчиця – 2 ст. ложки; майонез – 1 ст. ложка; сіль; спеції. Приготування Спеціями і сіллю натираємо стейк з гомілки індички. Гірчицю розтираємо з майонезом і обмазуємо м'ясо отриманим соусом. Залишаємо маринуватися приблизно на півтори години. Духовку нагріваємо до 200 градусів. М'ясо покласти в форму, закриваємо фольгою і півтори години запікаємо. Потім знімаємо фольгу і доводимо стейк до рум'яності.
Холодець з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти: гомілка індички – 2 шт.; морква – 170 г; вода – 4 л; цибуля – 150 г; часник – 4 зубчики; лавровий лист – 1-2 шт.; сіль. Приготування Гомілки індички заливаємо водою, кладемо очищену цілу цибулину, лавровий лист і варимо приблизно 35 години. Тонкими кільцями ріжемо моркву. Часник теж ріжемо кружальцями. Цибулю і лавровий лист видаляємо з бульйону. Додаємо моркву, часник і підсолюємо за смаком. Знову ставимо каструлю на вогонь і варимо ще півгодинки. Виймаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо його від кісток, подрібнюємо і розкладаємо по яткам. Туди ж кладемо моркву і заливаємо зверху процідженим бульйоном. Залишаємо в холодному місці до застигання.
Суп з гомілки індички – рецепт
Інгредієнти: картопля – 800 г; гомілка індички – 1 шт.; свіжі помідори – 3 шт.; морква – 190 г; спаржева квасоля – 190 г; цибуля – 1 шт.; спагетті тонкі – 125 г; сіль. Приготування Вимиту гомілку укладаємо в каструлю. Варимо близько години після закипання, а потім витягаємо і остуджуємо. Морква ріжемо кубиками, картоплю – брусочками. Помідори шаткуємо шматочками. Закладаємо картоплю і моркву в бульйон, туди ж кидаємо цілу цибулину. Остигле м'ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в суп. А потім туди ж кладемо і помідори. Хвилин за 10 до закінчення варильного процесу кладемо промиту і нарізану шматочками спаржеву квасолю. А слідом за квасолею додаємо і спагетті. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Тушкована гомілку індички – рецепт
Інгредієнти: гомілка – 1 шт.; цибуля – 2 шт.; сметана – 95 г; морква – 2 шт.; запашний перець – 3 шт.; чорний перець горошком – 3 шт.; сіль; сухий базилік – 1/2 ч. ложки; сухий майоран – 1/2 ч. ложки. Приготування Подрібнюємо цибулю, моркву пропускаємо через дрібну тертку. М'ясо гомілки ріжемо невеликими шматочками. На сковороді нагріваємо олію, кладемо в нього цибулю і 5 хвилин обсмажуємо, а потім додаємо морковочку і всі разом смажимо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо шматочки індички і злегка обсмажуємо їх. Сметану розвести в 50 мл води і отриманою сумішшю заливаємо м'ясо на сковороді. Солимо, кладемо спеції і перемішуємо. Тушкуємо гомілку індички під кришкою хвилин 30 потім знімаємо кришку і тушкуємо ще 15 хвилин, щоб зайва волога випарувалася.