Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печінковий паштет - рецепт

Печінковий паштет - рецепт

14-02-2016, 18:22
502
Печінковий паштет - рецепт
Корисні властивості печінки всім давно відомі. Тому включати її в раціон своєї родини - первинне завдання будь-якої господині. Поряд зі звичною спекотною і гасінням існує ще один не менш цікавий спосіб її переробки - це приготування смачного печінкового паштету. Кілька таких рецептів ми сьогодні запропонуємо нижче в нашому матеріалі.

Домашній печінковий паштет з вершковим маслом - рецепт з курячої печінки


Інгредієнти:

  • печінка куряча – 550 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • морква – 90 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • очищена вода – 250 мл;

  • сіль;

  • чорний перець – 2-3 щіпки;

  • лаврушка – 2 листочка;

  • рослинна олія без запаху.


  • Приготування
    Очищаємо і нарізаємо півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і закладаємо в сковороду з рафінованим рослинним маслом. Через п'ять хвилин додаємо очищену і перетерту моркву і обсмажуємо ще такий же час разом з цибулею. Тепер закладаємо попередньо ретельно промиту печінку, обсмажуємо ще кілька хвилин, а потім вливаємо підігріту до кипіння воду, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перчик і кидаємо лаврові листочки, прикриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо вміст на помірному вогні протягом тридцяти хвилин. Після цього протушиваем печінка з овочами ще хвилин десять вже без кришки, а потім даємо повністю охолонути, витягаємо листочки лавра, додаємо м'яке вершкове масло і пробиваємо масу блендером до максимальної однорідності.

    Рецепт приготування печінкового паштету з перцем і баклажанами в духовці


    Інгредієнти:

  • печінка будь – 370 г;

  • баклажани – 200-250 м;

  • перець болгарський – 145 г;

  • цибуля ріпчаста – 170 г;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • вершкове масло – 65 г;

  • рафінована рослинна олія – 75 мл;

  • сіль;

  • свіжа зелень;

  • суміш перців.


  • Приготування
    Вимиті овочі очищаємо, ріжемо на чотири-шість частин і викладаємо у форму для запікання або на деко. Туди ж відправляємо очищені зубці часнику і добре промиту і розрізану на шматочки печінку. Маємо форму з підготовленими компонентами в завчасно прогрітому до 220 градусів духовій шафі на двадцять п'ять хвилин. По готовності баклажани позбавляємо від шкірки, при необхідності додатково подрібнюємо, і разом з іншими компонентами перетворюємо за допомогою блендера в пюре. Тепер додаємо м'яке вершкове масло, нарізану свіжу зелень, сіль і мелений чорний перець і знову пробиваємо масу блендером до отримання консистенції паштету.

    Печінковий паштет - рецепт з грибами і салом


    Інгредієнти:

  • печінка будь – 340 г;

  • гриби свіжі – 220 г;

  • морква – 115 г;

  • цибуля ріпчаста – 115 г;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • сало – 160 г;

  • рафінована олія;

  • сіль;

  • лаврове листя – 1-2 листочка;

  • мелений мускатний горіх ;

  • мелений запашний перець;

  • чорний перець.


  • Приготування
    У глибокій сковороді або казанку прогріваємо рафінована олія, закладаємо нарізане на
    Печінковий паштет - рецепт
    невеликі скибочки сало і попередньо вимиту і подрібнену печінку. Туди ж відправляємо очищений і нарізаний довільно цибулю і часник, а також моркву і грибочки. Обсмажуємо вміст посуду кілька хвилин на сильному вогні, а потім прикриваємо ємність кришкою і припускаємо на помірному вогні до м'якості всіх компонентів. За п'ять хвилин до завершення процесу гасіння додаємо сіль, лаврове листя, мелений мускатний горіх, а також чорний і запашний перець.
    Після охолодження подрібнюємо компоненти блендером або пропускаємо через м'ясорубку кілька разів, попередньо видаливши лаврове листя.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печінковий паштет в домашніх умовах
    Печінковий паштет в домашніх умовах
    Чудову і дуже універсальну закуску з печінки можна з легкістю зробити самостійно. Паштет, приготований за запропонованими рецептами, можна віднести в
    Паштет із свинячої печінки в домашніх умовах
    Паштет із свинячої печінки в домашніх умовах
    Прекрасною основою звичайного бутерброда може стати паштет із свинячої печінки. Приготуйте його за нашими рекомендаціями - у вас вийде ніжна і
    Як приготувати печінковий паштет?
    Як приготувати печінковий паштет?
    Приготувати печінковий паштет - справа зовсім не хитре. Цей прекрасний вид закуски завжди виручить, якщо потрібно оригінально заповнити святковий
    Тушкована яловича печінка
    Тушкована яловича печінка
    Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей