Як готувати кускус?
Основа для приготування різних кускусов – особлива крупа, яка так і називається «кускус». Її можна купити в магазині: вона вже пропарений і готується дуже швидко. Інструкція є на упаковці, тому не доведеться думати, як готувати кускус: викладіть 05 кг крупи в глибоку миску або каструлю, додайте 100 г розм'якшеного вершкового масла і влийте 500 мл дуже гарячої води. Все перемішайте, накрийте кришкою і залиште на півгодини. Крупа буде готова, залишиться тільки придумати, з чим подати кускус – з овочами, бобовими, буває кускус з м'ясом або варіанти з різними добавками. Традиційно в овочі або м'ясо додають різні спеції: паприку, куркуму, сіль, чорний і червоний мелений перець, часник, зіру, корицю в паличках.
Варіант простий – кускус з куркою. Готується це блюдо швидко і не дуже складно.
Інгредієнти:
кускус – 1 склянку крупи;
вершкове масло – 1 ст. ложка;
окріп – 1 стакан;
курка – 1 кг;
30 мл рослинного масла;
цибуля-порей – 1 стебло;
2 морквини;
1 кабачок або цукіні;
50 г кореня селери;
1 л курячого бульйону;
спеції.
Приготування:
Курку в цьому рецепті можна замінити індичкою. Крупу готуємо за наведеним вище рецептом. Цибулю, моркву, кабачок і селеру нарізаємо крупно. На розігрітій олії злегка обсмажуємо цибулю, додаємо курку та овочі. Заливаємо все бульйоном і варимо під кришкою на повільному вогні 40-45 хвилин. Не забудьте після закипання зняти піну. Готовий кускус подайте з м'ясом і овочами, полив бульйоном.
Традиційно подають кускус з бараниною, але баранину можна замінити телятиною. Зазвичай вибирають ногу або лопатку, але можна готувати кускус з баранячими реберцями або просто з бараниною.
Інгредієнти:
2 склянки крупи;
50 мл оливкової олії;
розітріть в ступці щіпку солі і щіпку куркуми;
2 склянки окропу;
розітріть по дрібці солі, чорного перцю, паличку кориці і 4 гвоздички;
2 баранячі ніжки;
1 маленький перчик-чилі;
70 мл оливкової олії;
50 г імбиру;
1 склянку води або бульйону;
3 зубчики часнику;
2 жмені інжиру.
Приготування:
Рецепт приготування кускуса з баранини простий. Крупи кускус змішуємо з оливковою олією. Сіль, розтерту з куркумою, розчиняємо в гарячій воді і відразу заливаємо цією водою крупу. Ретельно перемішуємо, щільно накриваємо і залишаємо на 40 хвилин. У баранину втираємо половину оливкової олії, посипаємо другий сумішшю спецій і добре втираємо суміш в м'ясо. На розігрітому маслі обсмажуємо ніжки до рум'яного кольору, додаємо дрібно нарізані імбир, часник і чилі. Обсмажуємо все 2 хвилини, вливаємо воду або бульйон і тушкуємо під кришкою до тих пір, поки м'ясо не стане відділятися від кісточки. Замочений інжир наріжемо великими шматками і додамо до баранині. Тушкуємо все разом 30-35 хвилин, потім викладаємо баранину на кускус і поливаємо соусом, що утворився в процесі гасіння.
Оригінальний рецепт
Дуже смачне і досить незвичайне блюдо – кускус по-марокканські.
Інгредієнти:
500 г очищеної і нарізаної кубиками гарбуза;
50 г вершкового масла;
стільки ж імбиру;
2 палички кориці
1 апельсин;
жменю родзинок;
жменя будь-яких горіхів.
Приготування:
Готується такий кускус на пару з не пропареної крупи. У спеціальну каструлю начебто пароварки, але з дуже дрібним верхнім ситом всипають півкіло крупи і готують під кришкою близько 20 хвилин на пару, потім крупу вмішують сіль, спеції і трохи рослинного масла, потім готують на пару ще стільки ж. У готовий кускус додають вершкове масло і тушкований гарбуз. На розігрітому вершковому маслі обсмажують гарбуз і натертий на тертці імбир. Додають корицю і родзинки і гасять під кришкою до готовності гарбуза. Додають цедру апельсина і апельсиновий сік, тримають ще 2 хвилини на повільному вогні. Подають кускус з гарбузом, посипавши його горіхами. Можна прикрасити страву зернами граната.
Кускус з птахом
Варіант простий – кускус з куркою. Готується це блюдо швидко і не дуже складно.
Інгредієнти:
Приготування:
Курку в цьому рецепті можна замінити індичкою. Крупу готуємо за наведеним вище рецептом. Цибулю, моркву, кабачок і селеру нарізаємо крупно. На розігрітій олії злегка обсмажуємо цибулю, додаємо курку та овочі. Заливаємо все бульйоном і варимо під кришкою на повільному вогні 40-45 хвилин. Не забудьте після закипання зняти піну. Готовий кускус подайте з м'ясом і овочами, полив бульйоном.
Кускус з м'ясом
Традиційно подають кускус з бараниною, але баранину можна замінити телятиною. Зазвичай вибирають ногу або лопатку, але можна готувати кускус з баранячими реберцями або просто з бараниною.
Інгредієнти:
Приготування:
Рецепт приготування кускуса з баранини простий. Крупи кускус змішуємо з оливковою олією. Сіль, розтерту з куркумою, розчиняємо в гарячій воді і відразу заливаємо цією водою крупу. Ретельно перемішуємо, щільно накриваємо і залишаємо на 40 хвилин. У баранину втираємо половину оливкової олії, посипаємо другий сумішшю спецій і добре втираємо суміш в м'ясо. На розігрітому маслі обсмажуємо ніжки до рум'яного кольору, додаємо дрібно нарізані імбир, часник і чилі. Обсмажуємо все 2 хвилини, вливаємо воду або бульйон і тушкуємо під кришкою до тих пір, поки м'ясо не стане відділятися від кісточки. Замочений інжир наріжемо великими шматками і додамо до баранині. Тушкуємо все разом 30-35 хвилин, потім викладаємо баранину на кускус і поливаємо соусом, що утворився в процесі гасіння.
Оригінальний рецепт
Дуже смачне і досить незвичайне блюдо – кускус по-марокканські.
Інгредієнти:
Приготування:
Готується такий кускус на пару з не пропареної крупи. У спеціальну каструлю начебто пароварки, але з дуже дрібним верхнім ситом всипають півкіло крупи і готують під кришкою близько 20 хвилин на пару, потім крупу вмішують сіль, спеції і трохи рослинного масла, потім готують на пару ще стільки ж. У готовий кускус додають вершкове масло і тушкований гарбуз. На розігрітому вершковому маслі обсмажують гарбуз і натертий на тертці імбир. Додають корицю і родзинки і гасять під кришкою до готовності гарбуза. Додають цедру апельсина і апельсиновий сік, тримають ще 2 хвилини на повільному вогні. Подають кускус з гарбузом, посипавши його горіхами. Можна прикрасити страву зернами граната.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати кускус на гарнір?
Спробуйте по-особливому урізноманітнити звичний домашній обід. Приготувавши гаряче улюблене з м'яса або риби, не варіть на гарнір звичну рисову або
Салат з кускусом
Кускус - це крупа, яку широко використовують у кулінарії арабських країн. Його використовують у приготуванні різноманітних страв, у тому числі і
Страви з кускусу
Кускус - це популярна крупа серед жителів Північної Америки. В кулінарії вона використовується досить широко: в гарячих стравах, салатах, десертах.
Кускус з овочами
На Близькому Сході страви з кускуса - це популярна традиційна їжа. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення кускусу з
Кускус з куркою - рецепт
Кускус - це популярне блюдо серед народів Азії. Його готують з крупи з такою ж назвою. І зараз ми вам розповімо, як його приготувати з куркою швидко
Кускус в мультиварці
Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про