Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати кускус?

Як готувати кускус?

31-01-2016, 16:32
352
Як готувати кускус?
Основа для приготування різних кускусов – особлива крупа, яка так і називається «кускус». Її можна купити в магазині: вона вже пропарений і готується дуже швидко. Інструкція є на упаковці, тому не доведеться думати, як готувати кускус: викладіть 05 кг крупи в глибоку миску або каструлю, додайте 100 г розм'якшеного вершкового масла і влийте 500 мл дуже гарячої води. Все перемішайте, накрийте кришкою і залиште на півгодини. Крупа буде готова, залишиться тільки придумати, з чим подати кускус – з овочами, бобовими, буває кускус з м'ясом або варіанти з різними добавками. Традиційно в овочі або м'ясо додають різні спеції: паприку, куркуму, сіль, чорний і червоний мелений перець, часник, зіру, корицю в паличках.

Кускус з птахом


Варіант простий – кускус з куркою. Готується це блюдо швидко і не дуже складно.
Інгредієнти:

  • кускус – 1 склянку крупи;

  • вершкове масло – 1 ст. ложка;

  • окріп – 1 стакан;

  • курка – 1 кг;

  • 30 мл рослинного масла;

  • цибуля-порей – 1 стебло;

  • 2 морквини;

  • 1 кабачок або цукіні;

  • 50 г кореня селери;

  • 1 л курячого бульйону;

  • спеції.


  • Приготування:
    Курку в цьому рецепті можна замінити індичкою. Крупу готуємо за наведеним вище рецептом. Цибулю, моркву, кабачок і селеру нарізаємо крупно. На розігрітій олії злегка обсмажуємо цибулю, додаємо курку та овочі. Заливаємо все бульйоном і варимо під кришкою на повільному вогні 40-45 хвилин. Не забудьте після закипання зняти піну. Готовий кускус подайте з м'ясом і овочами, полив бульйоном.

    Кускус з м'ясом


    Традиційно подають кускус з бараниною, але баранину можна замінити телятиною. Зазвичай вибирають ногу або лопатку, але можна готувати кускус з баранячими реберцями або просто з бараниною.
    Інгредієнти:

  • 2 склянки крупи;

  • 50 мл оливкової олії;

  • розітріть в ступці щіпку солі і щіпку куркуми;

  • 2 склянки окропу;

  • розітріть по дрібці солі, чорного перцю, паличку кориці і 4 гвоздички;

  • 2 баранячі ніжки;

  • 1 маленький перчик-чилі;

  • 70 мл оливкової олії;

  • 50 г імбиру;

  • 1 склянку води або бульйону;

  • 3 зубчики часнику;

  • 2 жмені інжиру.


  • Приготування:
    Рецепт приготування кускуса з баранини простий. Крупи кускус змішуємо з оливковою олією. Сіль, розтерту з куркумою, розчиняємо в гарячій воді і відразу заливаємо цією водою крупу. Ретельно перемішуємо, щільно накриваємо і залишаємо на 40 хвилин. У баранину втираємо половину оливкової олії, посипаємо другий сумішшю спецій і добре втираємо суміш в м'ясо. На розігрітому маслі обсмажуємо ніжки до рум'яного кольору, додаємо дрібно нарізані імбир, часник і чилі. Обсмажуємо все 2 хвилини, вливаємо воду або бульйон і тушкуємо під кришкою до тих пір, поки м'ясо не стане відділятися від кісточки. Замочений інжир наріжемо великими шматками і додамо до баранині. Тушкуємо все разом 30-35 хвилин, потім викладаємо баранину на кускус і поливаємо соусом, що утворився в процесі гасіння.
    Оригінальний рецепт
    Дуже смачне і досить незвичайне блюдо – кускус по-марокканські.
    Інгредієнти:

  • 500 г очищеної і нарізаної кубиками гарбуза;

  • 50 г вершкового масла;

  • стільки ж імбиру;

  • 2 палички кориці

  • 1 апельсин;

  • жменю родзинок;

  • жменя будь-яких горіхів.


  • Приготування:
    Як готувати кускус?
    Готується такий кускус на пару з не пропареної крупи. У спеціальну каструлю начебто пароварки, але з дуже дрібним верхнім ситом всипають півкіло крупи і готують під кришкою близько 20 хвилин на пару, потім крупу вмішують сіль, спеції і трохи рослинного масла, потім готують на пару ще стільки ж. У готовий кускус додають вершкове масло і тушкований гарбуз. На розігрітому вершковому маслі обсмажують гарбуз і натертий на тертці імбир. Додають корицю і родзинки і гасять під кришкою до готовності гарбуза. Додають цедру апельсина і апельсиновий сік, тримають ще 2 хвилини на повільному вогні. Подають кускус з гарбузом, посипавши його горіхами. Можна прикрасити страву зернами граната.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати кускус на гарнір?
    Як приготувати кускус на гарнір?
    Спробуйте по-особливому урізноманітнити звичний домашній обід. Приготувавши гаряче улюблене з м'яса або риби, не варіть на гарнір звичну рисову або
    Салат з кускусом
    Салат з кускусом
    Кускус - це крупа, яку широко використовують у кулінарії арабських країн. Його використовують у приготуванні різноманітних страв, у тому числі і
    Страви з кускусу
    Страви з кускусу
    Кускус - це популярна крупа серед жителів Північної Америки. В кулінарії вона використовується досить широко: в гарячих стравах, салатах, десертах.
    Кускус з овочами
    Кускус з овочами
    На Близькому Сході страви з кускуса - це популярна традиційна їжа. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення кускусу з
    Кускус з куркою - рецепт
    Кускус з куркою - рецепт
    Кускус - це популярне блюдо серед народів Азії. Його готують з крупи з такою ж назвою. І зараз ми вам розповімо, як його приготувати з куркою швидко
    Кускус в мультиварці
    Кускус в мультиварці
    Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про