Як приготувати кускус на гарнір?
Кускус досить поширений в Марокко та багатьох інших східних країнах. А ось на наших теренах популярність цей продукт обійшла стороною. І треба зізнатися зовсім незаслужено. Адже за своїми смаковими якостями, а також за рівнем корисних властивостей кускус перевершує багато поширені у нас крупи. Завдяки низькому глікемічному індексі кускус визнаний також найбільш корисним серед усіх зернових продуктів у світі.
Крім усього іншого кускус містить левову частку харчових волокон, які, як відомо, виконують роль свого роду «санітара» нашого кишечнику і виводять шкідливі токсини і шлаки.
Нижче ми розповімо, як правильно приготувати кускус на гарнір. Спробуйте зробити цю страву до вечері або на обід, доповнивши їм м'ясо або рибу і, можливо, цей гарнір стане у вас одним з найулюбленіших.
Інгредієнти:
кускус – 120 г;
очищена вода – 200 мл;
цибуля ріпчаста – 85 м;
морква – 85 м;
мелена суміш перців – за смаком;
соєвий соус – 45 мл;
каррі – 5 г;
рафінована рослинна олія;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Насипаємо кускус в каструльку або кухлик, присмачую сіллю і приправою каррі, перемішуємо, заливаємо підігрітою до кипіння водичкою, прикриваємо щільно кришкою і залишаємо для набухання мінімум на десять хвилин. В цей час очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулю, пропускаємо через середню тертку моркву пасеруємо овочі на сковороді з рафінованим рослинним маслом, помішуючи, до готовності. Потім вливаємо соєвий соус, присмачую масу меленої сумішшю перців, перемішуємо і змішуємо з вже настоявшимся кускусом.
Перед подачею накладаємо кускус в піалу і перевертаємо гіркою на тарілку.
Інгредієнти:
кускус – 160 г;
бульйон або вода – 380 мл;
лимонний сік – за смаком;
оливкова олія – за смаком;
свіжа зелень петрушки – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати кускус на гарнір до риби, висипаємо в каструлю або термостійку миску, заливаємо підігрітим до кипіння бульйоном або водою, прикриваємо кришкою і даємо настоятися від семи до десяти хвилин. Після цього додаємо в кашу дрібненько нарізану свіжу зелень петрушки, присмачую масу за смаком сіллю, оливковою олією і лимонним соком, перемішуємо і можемо подавати.
Крім усього іншого кускус містить левову частку харчових волокон, які, як відомо, виконують роль свого роду «санітара» нашого кишечнику і виводять шкідливі токсини і шлаки.
Нижче ми розповімо, як правильно приготувати кускус на гарнір. Спробуйте зробити цю страву до вечері або на обід, доповнивши їм м'ясо або рибу і, можливо, цей гарнір стане у вас одним з найулюбленіших.
Як готувати кускус на гарнір - рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Насипаємо кускус в каструльку або кухлик, присмачую сіллю і приправою каррі, перемішуємо, заливаємо підігрітою до кипіння водичкою, прикриваємо щільно кришкою і залишаємо для набухання мінімум на десять хвилин. В цей час очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулю, пропускаємо через середню тертку моркву пасеруємо овочі на сковороді з рафінованим рослинним маслом, помішуючи, до готовності. Потім вливаємо соєвий соус, присмачую масу меленої сумішшю перців, перемішуємо і змішуємо з вже настоявшимся кускусом.
Перед подачею накладаємо кускус в піалу і перевертаємо гіркою на тарілку.
Кускус, як гарнір до риби
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати кускус на гарнір до риби, висипаємо в каструлю або термостійку миску, заливаємо підігрітим до кипіння бульйоном або водою, прикриваємо кришкою і даємо настоятися від семи до десяти хвилин. Після цього додаємо в кашу дрібненько нарізану свіжу зелень петрушки, присмачую масу за смаком сіллю, оливковою олією і лимонним соком, перемішуємо і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кускусом
Кускус - це крупа, яку широко використовують у кулінарії арабських країн. Його використовують у приготуванні різноманітних страв, у тому числі і
Сібас у фользі
Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
Страви з кускусу
Кускус - це популярна крупа серед жителів Північної Америки. В кулінарії вона використовується досить широко: в гарячих стравах, салатах, десертах.
Кускус з овочами
На Близькому Сході страви з кускуса - це популярна традиційна їжа. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення кускусу з
Кускус з куркою - рецепт
Кускус - це популярне блюдо серед народів Азії. Його готують з крупи з такою ж назвою. І зараз ми вам розповімо, як його приготувати з куркою швидко
Кускус в мультиварці
Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про