Кускус досить поширений в Марокко та багатьох інших східних країнах. А ось на наших теренах популярність цей продукт обійшла стороною. І треба зізнатися зовсім незаслужено. Адже за своїми смаковими якостями, а також за рівнем корисних властивостей кускус перевершує багато поширені у нас крупи. Завдяки низькому глікемічному індексі кускус визнаний також найбільш корисним серед усіх зернових продуктів у світі.
Крім усього іншого кускус містить левову частку харчових волокон, які, як відомо, виконують роль свого роду «санітара» нашого кишечнику і виводять шкідливі токсини і шлаки.
Нижче ми розповімо, як правильно приготувати кускус на гарнір. Спробуйте зробити цю страву до вечері або на обід, доповнивши їм м'ясо або рибу і, можливо, цей гарнір стане у вас одним з найулюбленіших.
Як готувати кускус на гарнір - рецепт?
Інгредієнти: кускус – 120 г; очищена вода – 200 мл; цибуля ріпчаста – 85 м; морква – 85 м; мелена суміш перців – за смаком; соєвий соус – 45 мл; каррі – 5 г; рафінована рослинна олія; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Насипаємо кускус в каструльку або кухлик, присмачую сіллю і приправою каррі, перемішуємо, заливаємо підігрітою до кипіння водичкою, прикриваємо щільно кришкою і залишаємо для набухання мінімум на десять хвилин. В цей час очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулю, пропускаємо через середню тертку моркву пасеруємо овочі на сковороді з рафінованим рослинним маслом, помішуючи, до готовності. Потім вливаємо соєвий соус, присмачую масу меленої сумішшю перців, перемішуємо і змішуємо з вже настоявшимся кускусом.
Перед подачею накладаємо кускус в піалу і перевертаємо гіркою на тарілку.
Кускус, як гарнір до риби
Інгредієнти: кускус – 160 г; бульйон або вода – 380 мл; лимонний сік – за смаком; оливкова олія – за смаком; свіжа зелень петрушки – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати кускус на гарнір до риби, висипаємо в каструлю або термостійку миску, заливаємо підігрітим до кипіння бульйоном або водою, прикриваємо кришкою і даємо настоятися від семи до десяти хвилин. Після цього додаємо в кашу дрібненько нарізану свіжу зелень петрушки, присмачую масу за смаком сіллю, оливковою олією і лимонним соком, перемішуємо і можемо подавати.