Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Фатуш

31-01-2016, 16:31
254
Фатуш
Фатуш, аль-фатуш, або фетуш, - салат з країн Близького Сходу. Завдяки наявності корисних компонентів, останнім часом страва стає все більш популярним у країнах Європи і Америки. Різноманітні варіації салату фетуш в близькосхідної кухні прийнято подавати з смаженою бараниною, але страва чудово поєднується з іншими видами м'яса і морською рибою.
Пропонуємо вам традиційний рецепт салату фатуш.
Інгредієнти:

  • лимонний сік – 100 мл;

  • оливкова олія – 100 мл;

  • бринза – 250 г;

  • часник – 3 – 4 зубчики;

  • огірки – 2 шт.;

  • помідори – 5 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • зелена цибуля – близько 10 пір'я;

  • салат латук – 2 качана;

  • петрушка – 50 г;

  • свіжа м'ята – 2 гілочки;

  • сумаха – 1 ч. ложка;

  • каперси – 2 ст. ложки;

  • оливки (чорні без кісточок) – 12 шт.;

  • мелений перець і сіль;

  • лаваш або піта – 1 шт.


  • Приготування
    Починаємо з приготування заправки. Подрібнюємо часник, змішуємо оливкова олія, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець, добре збиваючи суміш блендером або міксером.
    Обсмажуємо нарізану невеликими шматочками лаваш в рослинному маслі, щоб він вийшов рум'яною і хрусткою. Обов'язково даємо лавашу охолонути.
    Ріжемо дрібними кубиками помідори, огірки і бринзу (втім, бринзу можна розкришити). Нарізаємо перець, петрушку, цибулю, м'яту, каперси і маслини. Салат латук рвемо досить дрібно. Перемішуємо всі овочі та прянощі, додаємо заправку і шматочки лаваша в салат. Дивовижно смачний салат готовий!

    Салат фатуш з тунцем


    Салат фатуш буде дуже смачний з тунцем. Беремо 4 шматки свіжої риби (вага кожного скибочки 125 – 150 г), викладаємо на решітку гриля, посипаємо свіжомеленим перцем. Тунець обсмажується на грилі 3 хвилини з одного боку, потім перевертаємо і готуємо ще 3 хвилини. Подаємо фатуш з остиглої благородної рибою, яка своєю текстурою нагадує високоякісне
    Фатуш
    м'ясо.
    Якщо у вас немає в наявності піти, або лаваша, ви можете використовувати білий хліб, багет або несолодкий батон. Якщо він буде трохи черствим – навіть краще! Обсмажте нарізану невеликими кубиками хліб в рослинному маслі до золотистого кольору. Бринзу чудово замінять ропні сорти сиру (наприклад, фета). У деяких варіаціях рецепту салату фатуш бринза або сир не кладуть зовсім. За бажанням в набір овочів, що входять до складу салату, можна додати редис.
    Сподіваємося, що вам сподобається освіжаючий салат фатуш, він відмінно поєднується з каре ягняти і рагу з баранини .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з тунцем і кукурудзою
    Салат з тунцем і кукурудзою
    Салат з тунцем і кукурудзою - це смачна і поживна їжа, приготувати яку досить швидко. У ньому міститься багато корисних речовин і мікроелементів, до
    Грецький салат з бринзою
    Грецький салат з бринзою
    Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо
    Грецький салат з пекінської капустою
    Грецький салат з пекінської капустою
    Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний
    Грецький салат - рецепт з сухариками
    Грецький салат - рецепт з сухариками
    Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми