Фатуш
Фатуш, аль-фатуш, або фетуш, - салат з країн Близького Сходу. Завдяки наявності корисних компонентів, останнім часом страва стає все більш популярним у країнах Європи і Америки. Різноманітні варіації салату фетуш в близькосхідної кухні прийнято подавати з смаженою бараниною, але страва чудово поєднується з іншими видами м'яса і морською рибою.
Пропонуємо вам традиційний рецепт салату фатуш.
Інгредієнти:
лимонний сік – 100 мл;
оливкова олія – 100 мл;
бринза – 250 г;
часник – 3 – 4 зубчики;
огірки – 2 шт.;
помідори – 5 шт.;
солодкий перець – 1 шт.;
зелена цибуля – близько 10 пір'я;
салат латук – 2 качана;
петрушка – 50 г;
свіжа м'ята – 2 гілочки;
сумаха – 1 ч. ложка;
каперси – 2 ст. ложки;
оливки (чорні без кісточок) – 12 шт.;
мелений перець і сіль;
лаваш або піта – 1 шт.
Приготування
Починаємо з приготування заправки. Подрібнюємо часник, змішуємо оливкова олія, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець, добре збиваючи суміш блендером або міксером.
Обсмажуємо нарізану невеликими шматочками лаваш в рослинному маслі, щоб він вийшов рум'яною і хрусткою. Обов'язково даємо лавашу охолонути.
Ріжемо дрібними кубиками помідори, огірки і бринзу (втім, бринзу можна розкришити). Нарізаємо перець, петрушку, цибулю, м'яту, каперси і маслини. Салат латук рвемо досить дрібно. Перемішуємо всі овочі та прянощі, додаємо заправку і шматочки лаваша в салат. Дивовижно смачний салат готовий!
Салат фатуш буде дуже смачний з тунцем. Беремо 4 шматки свіжої риби (вага кожного скибочки 125 – 150 г), викладаємо на решітку гриля, посипаємо свіжомеленим перцем. Тунець обсмажується на грилі 3 хвилини з одного боку, потім перевертаємо і готуємо ще 3 хвилини. Подаємо фатуш з остиглої благородної рибою, яка своєю текстурою нагадує високоякісне м'ясо.
Якщо у вас немає в наявності піти, або лаваша, ви можете використовувати білий хліб, багет або несолодкий батон. Якщо він буде трохи черствим – навіть краще! Обсмажте нарізану невеликими кубиками хліб в рослинному маслі до золотистого кольору. Бринзу чудово замінять ропні сорти сиру (наприклад, фета). У деяких варіаціях рецепту салату фатуш бринза або сир не кладуть зовсім. За бажанням в набір овочів, що входять до складу салату, можна додати редис.
Сподіваємося, що вам сподобається освіжаючий салат фатуш, він відмінно поєднується з каре ягняти і рагу з баранини .
Пропонуємо вам традиційний рецепт салату фатуш.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування заправки. Подрібнюємо часник, змішуємо оливкова олія, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець, добре збиваючи суміш блендером або міксером.
Обсмажуємо нарізану невеликими шматочками лаваш в рослинному маслі, щоб він вийшов рум'яною і хрусткою. Обов'язково даємо лавашу охолонути.
Ріжемо дрібними кубиками помідори, огірки і бринзу (втім, бринзу можна розкришити). Нарізаємо перець, петрушку, цибулю, м'яту, каперси і маслини. Салат латук рвемо досить дрібно. Перемішуємо всі овочі та прянощі, додаємо заправку і шматочки лаваша в салат. Дивовижно смачний салат готовий!
Салат фатуш з тунцем
Салат фатуш буде дуже смачний з тунцем. Беремо 4 шматки свіжої риби (вага кожного скибочки 125 – 150 г), викладаємо на решітку гриля, посипаємо свіжомеленим перцем. Тунець обсмажується на грилі 3 хвилини з одного боку, потім перевертаємо і готуємо ще 3 хвилини. Подаємо фатуш з остиглої благородної рибою, яка своєю текстурою нагадує високоякісне м'ясо.
Якщо у вас немає в наявності піти, або лаваша, ви можете використовувати білий хліб, багет або несолодкий батон. Якщо він буде трохи черствим – навіть краще! Обсмажте нарізану невеликими кубиками хліб в рослинному маслі до золотистого кольору. Бринзу чудово замінять ропні сорти сиру (наприклад, фета). У деяких варіаціях рецепту салату фатуш бринза або сир не кладуть зовсім. За бажанням в набір овочів, що входять до складу салату, можна додати редис.
Сподіваємося, що вам сподобається освіжаючий салат фатуш, він відмінно поєднується з каре ягняти і рагу з баранини .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з тунцем і кукурудзою
Салат з тунцем і кукурудзою - це смачна і поживна їжа, приготувати яку досить швидко. У ньому міститься багато корисних речовин і мікроелементів, до
Грецький салат з бринзою
Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний
Грецький салат - рецепт з сухариками
Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми