Розсольник - класичний рецепт
Класичний розсольник – неймовірно ситний і наваристий суп, який вариться на м'ясному бульйоні з огірками, перловою крупою або рисом. Подавати страву найкраще зі сметаною. В цілому, рецепт класичного розсольнику досить простий і ви можете переконатися в цьому самі!
Інгредієнти:
морква – 1 шт.;
м'ясний бульйон – 2 л;
картопля – 5 шт.;
цибулина – 1 шт.;
рис – 200 г;
свіжа зелень;
огірки солоні – 5 шт.;
спеції.
Приготування
Очищаємо овочі, картоплю нарізаємо кубиками, а моркву і цибулину натираємо на середній тертці. У гарячий бульйон кладемо промитий рис, доводимо до закипання, а потім кидаємо картоплю і проварюємо хвилин 10. Не гаючи часу, обсмажуємо на сковороді з маслом цибульку з морквою і перекладаємо овочі в каструлю, помішуючи. Солоні огірки шаткуємо соломкою, пасеруємо кілька хвилин на сковороді і кидаємо в суп. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Далі приправляємо супчик спеціями, кидаємо лавровий листочок і подрібнену свіжу зелень. Готовий розсольник заправляємо сметанкою і подаємо гарячим.
Інгредієнти:
м'ясо на кістці – 500 г;
вода фільтрована – 4 л;
огірки солоні – 3 шт.;
розсіл огірковий – 05 ст.;
картопля – 5 шт.;
перловка – 1 ст.;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
масло рослинне – 50 мл
Приготування
А ось ще один цікавий і смачний класичний рецепт розсольнику з перловкою і огірками. Перловку заздалегідь промиваємо і замочуємо на ніч. У каструлю з водою кладемо м'ясо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до готовності, знімаючи шум. Через 20 хвилин кидаємо підготовлену крупу. Цибулю і моркву чистимо, натираємо на середній тертці і підрум'янюємо в сковороді на рослинному маслечко. Огірки шаткуємо тонкою соломкою. Готове м'ясо акуратно виймаємо з бульйону, нарізаємо шматочками і відправляємо назад. Додаємо картоплю, прикриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Далі кладемо в суп обжарку, огірки, спеції і вливаємо розсіл. Тушкуємо розсольник кілька хвилин, а потім знімаємо з плити і наполягаємо 20 хвилин, закривши кришкою.
Інгредієнти:
бульйон – 3 л;
картопля – 5 шт.;
морква – 1 шт.;
перлова крупа – 3 ст. ложки;
солоний огірок – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
томатне пюре – 1 ст. ложка;
маргарин – 2 ст. ложки;
свіжа зелень – за бажанням;
корінь петрушки – 30 г;
спеції – за смаком;
сметана для подачі.
Приготування
Перловку ретельно перебираємо, промиваємо кілька разів і заливаємо окропом. Потім ставимо посуд з крупою на середній вогонь, кип'ятимо і варимо до напівготовності. Після цього відвар обережно зливаємо, а перловку знову промиваємо і відкидаємо на друшляк. Ставимо На вогонь каструлю з бульйоном, доводимо його до кипіння і кладемо перловку. Варимо на слабкому вогні ще 30 хвилин. Не гаючи часу, готуємо заправку для розсольнику. Морквину, цибулину і корінь петрушки чистимо, обполіскуємо і дрібно шаткуємо ножем. У сковороді розтоплюємо маргарин, викладаємо підготовлені овочі і підрум'янюємо їх кілька хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатне пюре, трохи розбавлене водою, і перемішуємо. З солоного огірка зрізаємо шкірку, рубаємо його кубиками і відварюємо кілька хвилин в невеликій кількості води. Картоплю чистимо, розрізаємо соломкою і коли крупа в бульйоні стане м'якою, акуратно кидаємо його. Доводимо суп до кипіння, викладаємо овочеву обжарку і огірки. В кінці приготування приправляємо розсольник будь-якими спеціями за смаком і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Подаємо суп з рубаною свіжої зеленню і з нежирної сметаною.
Суп-суп з рисом - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо овочі, картоплю нарізаємо кубиками, а моркву і цибулину натираємо на середній тертці. У гарячий бульйон кладемо промитий рис, доводимо до закипання, а потім кидаємо картоплю і проварюємо хвилин 10. Не гаючи часу, обсмажуємо на сковороді з маслом цибульку з морквою і перекладаємо овочі в каструлю, помішуючи. Солоні огірки шаткуємо соломкою, пасеруємо кілька хвилин на сковороді і кидаємо в суп. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Далі приправляємо супчик спеціями, кидаємо лавровий листочок і подрібнену свіжу зелень. Готовий розсольник заправляємо сметанкою і подаємо гарячим.
Рецепт класичного розсольнику з перловкою
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один цікавий і смачний класичний рецепт розсольнику з перловкою і огірками. Перловку заздалегідь промиваємо і замочуємо на ніч. У каструлю з водою кладемо м'ясо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до готовності, знімаючи шум. Через 20 хвилин кидаємо підготовлену крупу. Цибулю і моркву чистимо, натираємо на середній тертці і підрум'янюємо в сковороді на рослинному маслечко. Огірки шаткуємо тонкою соломкою. Готове м'ясо акуратно виймаємо з бульйону, нарізаємо шматочками і відправляємо назад. Додаємо картоплю, прикриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Далі кладемо в суп обжарку, огірки, спеції і вливаємо розсіл. Тушкуємо розсольник кілька хвилин, а потім знімаємо з плити і наполягаємо 20 хвилин, закривши кришкою.
Класичний рецепт ленінградського розсольнику
Інгредієнти:
Приготування
Перловку ретельно перебираємо, промиваємо кілька разів і заливаємо окропом. Потім ставимо посуд з крупою на середній вогонь, кип'ятимо і варимо до напівготовності. Після цього відвар обережно зливаємо, а перловку знову промиваємо і відкидаємо на друшляк. Ставимо На вогонь каструлю з бульйоном, доводимо його до кипіння і кладемо перловку. Варимо на слабкому вогні ще 30 хвилин. Не гаючи часу, готуємо заправку для розсольнику. Морквину, цибулину і корінь петрушки чистимо, обполіскуємо і дрібно шаткуємо ножем. У сковороді розтоплюємо маргарин, викладаємо підготовлені овочі і підрум'янюємо їх кілька хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатне пюре, трохи розбавлене водою, і перемішуємо. З солоного огірка зрізаємо шкірку, рубаємо його кубиками і відварюємо кілька хвилин в невеликій кількості води. Картоплю чистимо, розрізаємо соломкою і коли крупа в бульйоні стане м'якою, акуратно кидаємо його. Доводимо суп до кипіння, викладаємо овочеву обжарку і огірки. В кінці приготування приправляємо розсольник будь-якими спеціями за смаком і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Подаємо суп з рубаною свіжої зеленню і з нежирної сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт
Ця стаття розповість, як приготувати відмінну і неперевершено смачне перше блюдо. Пропонуємо без клопоту приготувати традиційний російський
Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
Для бажаючих урізноманітнити повсякденний раціон новим оригінальним першою стравою, пропонуємо два доступних рецепта відмінного розсольнику з
Розсольник з перловкою – рецепт
З безлічі рецептів традиційного російського першого страви - розсольнику потрібно виділити самий смачний, з додаванням перловки. Приготувавши його з
Розсольник ленінградський – рецепт
Відмінною особливістю знаменитого ленінградського розсольнику є неодмінно наваристий яловичий бульйон і додавання перлової крупи в склад. Однак і тут
Розсольник з куркою
Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з