Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт

Розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт

30-01-2016, 13:11
573
Розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт
Розсольник з перловкою – традиційне російське блюдо, яке протягом багатьох століть, найпопулярнішим гарячою стравою. Сьогодні ми навчимо вас правильно готувати цю страву.

Рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками


Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • крупа перлова – 70 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • огірок солоний – 2 шт.;

  • розсіл огірковий – 150 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо викладаємо в каструлю з холодною водою і відварюємо близько години на середньому вогні, знімаючи шумівкою піну. Перлову крупу промиваємо і заливаємо окропом. Відварне м'ясо акуратно виймаємо, остуджуємо і ріжемо скибочками. Потім відправляємо яловичину і перловку назад в бульйон і проварюємо ще 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою і відправляємо в каструлю. Цибулину, моркву обробляємо, натираємо на крупній терочке, а огірки шаткуємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслечко спочатку цибулька, потім кидаємо моркву, огірки і вливаємо трохи бульйону. Тушкуємо овочі 10 хвилин, кладемо томатну пасту, перемішуємо і знімаємо з вогню. Додаємо зажарку в киплячий бульйон, вливаємо огірковий розсіл, кидаємо лавровий листочок і приправляємо спеціями. Накриваємо розсольник з перловкою і солоними огірками кришкою і тушкуємо 15 хвилин до готовності.

    Рецепт пісного розсольнику з перловкою і огірками


    Інгредієнти:

  • свіжі гриби – 200 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • перлова крупа – 100 г;

  • солоні огірки – 5 шт.;

  • цибуля порей – 1 шт.;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • сметана нежирна – для заправки.


  • Приготування
    Свіжі гриби ретельно промиваємо, обробляємо і відварюємо в киплячій воді близько 40 хвилин. Потім обережно зливаємо овочевий бульйон, знову заливаємо чистою водою і доводимо вміст до закипання.
    Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Картопля очищаємо, обполіскуємо і рубаємо кубиками. Також подрібнюємо солоні огірки, моркву і цибулю порей. Варимо все разом з додаванням лаврового листа. Далі відправляємо зварені овочі в бульйон із грибами і кидаємо заздалегідь вимочену перлову крупу. Готовий розсольник з перловкою і огірками заправляємо нежирної сметаною.

    Рецепт розсольнику з нирками, перловкою і огірками


    Інгредієнти:

  • огірки солоні – 3 шт.;

  • яловичі нирки – 300 г;

  • вода – 1 ст.;

  • розсіл огірковий – 100 мл;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • перловка – 15 ст.;

  • сметана – 100 мл


  • Приготування
    Яловичі нирки ретельно промиваємо і обрізаємо все плівочки. Далі замочуємо їх у крижаній воді і залишаємо на 7 годин, міняючи за весь цей час воду кілька разів. Після цього нирки промиваємо і відварюємо близько 30 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з окропу, остуджуємо і ріжемо шматочками. Крупу промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо распариваться приблизно на 45 хвилин. З солоних огірків акуратно зрізаємо шкірку, викладаємо її в миску і заливаємо склянкою гарячої води. Ставимо посуд на середній вогонь, кип'ятити 15
    Розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт
    хвилин і шкірку акуратно виймаємо і викидаємо. В гарячий розсіл додаємо порізану м'якоть огірків.
    Тепер приступаємо до варінні самого розсольнику. Викладаємо нирки в каструлю з гарячою водою і проварюємо протягом години. Потім кидаємо моркву, перлову крупу, цибуля і картопля. Зменшуємо вогонь, прикриваємо блюдо кришкою і варимо смачний розсольник з перловкою і солоними огірками до повної готовності. За 10 хвилин до кінця приготування, додаємо огірки, приправляємо зеленню і подаємо суп зі сметанкою і свіжої рубаною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Розсольник з перловкою в мультиварці
    Розсольник з перловкою в мультиварці
    Улюблений багатьма розсольник пропонуємо приготувати в диво-приладі - мультиварці. Далі максимально детально опишемо нескладний процес створення
    Розсольник - класичний рецепт
    Розсольник - класичний рецепт
    Серед великої різноманітності рецептів і способів приготування традиційного російського розсольнику складно визначити його класичний варіант. Далі
    Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
    Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
    Для бажаючих урізноманітнити повсякденний раціон новим оригінальним першою стравою, пропонуємо два доступних рецепта відмінного розсольнику з
    Як смачно зварити розсольник з перловкою?
    Як смачно зварити розсольник з перловкою?
    Серед неймовірного розмаїття рецептів розсольнику, найбільш смачним і насиченим вважається варіант з перловою крупою в якості наповнення. Пропонуємо
    Розсольник з перловкою – рецепт
    Розсольник з перловкою – рецепт
    З безлічі рецептів традиційного російського першого страви - розсольнику потрібно виділити самий смачний, з додаванням перловки. Приготувавши його з
    Розсольник з нирками
    Розсольник з нирками
    Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами