Розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт
Розсольник з перловкою – традиційне російське блюдо, яке протягом багатьох століть, найпопулярнішим гарячою стравою. Сьогодні ми навчимо вас правильно готувати цю страву.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г;
крупа перлова – 70 г;
картопля – 4 шт.;
огірок солоний – 2 шт.;
розсіл огірковий – 150 мл;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
паста томатна – 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
М'ясо викладаємо в каструлю з холодною водою і відварюємо близько години на середньому вогні, знімаючи шумівкою піну. Перлову крупу промиваємо і заливаємо окропом. Відварне м'ясо акуратно виймаємо, остуджуємо і ріжемо скибочками. Потім відправляємо яловичину і перловку назад в бульйон і проварюємо ще 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою і відправляємо в каструлю. Цибулину, моркву обробляємо, натираємо на крупній терочке, а огірки шаткуємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслечко спочатку цибулька, потім кидаємо моркву, огірки і вливаємо трохи бульйону. Тушкуємо овочі 10 хвилин, кладемо томатну пасту, перемішуємо і знімаємо з вогню. Додаємо зажарку в киплячий бульйон, вливаємо огірковий розсіл, кидаємо лавровий листочок і приправляємо спеціями. Накриваємо розсольник з перловкою і солоними огірками кришкою і тушкуємо 15 хвилин до готовності.
Інгредієнти:
свіжі гриби – 200 г;
картопля – 5 шт.;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
перлова крупа – 100 г;
солоні огірки – 5 шт.;
цибуля порей – 1 шт.;
масло рослинне – 35 мл;
сметана нежирна – для заправки.
Приготування
Свіжі гриби ретельно промиваємо, обробляємо і відварюємо в киплячій воді близько 40 хвилин. Потім обережно зливаємо овочевий бульйон, знову заливаємо чистою водою і доводимо вміст до закипання.
Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Картопля очищаємо, обполіскуємо і рубаємо кубиками. Також подрібнюємо солоні огірки, моркву і цибулю порей. Варимо все разом з додаванням лаврового листа. Далі відправляємо зварені овочі в бульйон із грибами і кидаємо заздалегідь вимочену перлову крупу. Готовий розсольник з перловкою і огірками заправляємо нежирної сметаною.
Інгредієнти:
огірки солоні – 3 шт.;
яловичі нирки – 300 г;
вода – 1 ст.;
розсіл огірковий – 100 мл;
морква – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
цибулина – 1 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
перловка – 15 ст.;
сметана – 100 мл
Приготування
Яловичі нирки ретельно промиваємо і обрізаємо все плівочки. Далі замочуємо їх у крижаній воді і залишаємо на 7 годин, міняючи за весь цей час воду кілька разів. Після цього нирки промиваємо і відварюємо близько 30 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з окропу, остуджуємо і ріжемо шматочками. Крупу промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо распариваться приблизно на 45 хвилин. З солоних огірків акуратно зрізаємо шкірку, викладаємо її в миску і заливаємо склянкою гарячої води. Ставимо посуд на середній вогонь, кип'ятити 15 хвилин і шкірку акуратно виймаємо і викидаємо. В гарячий розсіл додаємо порізану м'якоть огірків.
Тепер приступаємо до варінні самого розсольнику. Викладаємо нирки в каструлю з гарячою водою і проварюємо протягом години. Потім кидаємо моркву, перлову крупу, цибуля і картопля. Зменшуємо вогонь, прикриваємо блюдо кришкою і варимо смачний розсольник з перловкою і солоними огірками до повної готовності. За 10 хвилин до кінця приготування, додаємо огірки, приправляємо зеленню і подаємо суп зі сметанкою і свіжої рубаною зеленню.
Рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо викладаємо в каструлю з холодною водою і відварюємо близько години на середньому вогні, знімаючи шумівкою піну. Перлову крупу промиваємо і заливаємо окропом. Відварне м'ясо акуратно виймаємо, остуджуємо і ріжемо скибочками. Потім відправляємо яловичину і перловку назад в бульйон і проварюємо ще 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою і відправляємо в каструлю. Цибулину, моркву обробляємо, натираємо на крупній терочке, а огірки шаткуємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслечко спочатку цибулька, потім кидаємо моркву, огірки і вливаємо трохи бульйону. Тушкуємо овочі 10 хвилин, кладемо томатну пасту, перемішуємо і знімаємо з вогню. Додаємо зажарку в киплячий бульйон, вливаємо огірковий розсіл, кидаємо лавровий листочок і приправляємо спеціями. Накриваємо розсольник з перловкою і солоними огірками кришкою і тушкуємо 15 хвилин до готовності.
Рецепт пісного розсольнику з перловкою і огірками
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі гриби ретельно промиваємо, обробляємо і відварюємо в киплячій воді близько 40 хвилин. Потім обережно зливаємо овочевий бульйон, знову заливаємо чистою водою і доводимо вміст до закипання.
Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Картопля очищаємо, обполіскуємо і рубаємо кубиками. Також подрібнюємо солоні огірки, моркву і цибулю порей. Варимо все разом з додаванням лаврового листа. Далі відправляємо зварені овочі в бульйон із грибами і кидаємо заздалегідь вимочену перлову крупу. Готовий розсольник з перловкою і огірками заправляємо нежирної сметаною.
Рецепт розсольнику з нирками, перловкою і огірками
Інгредієнти:
Приготування
Яловичі нирки ретельно промиваємо і обрізаємо все плівочки. Далі замочуємо їх у крижаній воді і залишаємо на 7 годин, міняючи за весь цей час воду кілька разів. Після цього нирки промиваємо і відварюємо близько 30 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з окропу, остуджуємо і ріжемо шматочками. Крупу промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо распариваться приблизно на 45 хвилин. З солоних огірків акуратно зрізаємо шкірку, викладаємо її в миску і заливаємо склянкою гарячої води. Ставимо посуд на середній вогонь, кип'ятити 15 хвилин і шкірку акуратно виймаємо і викидаємо. В гарячий розсіл додаємо порізану м'якоть огірків.
Тепер приступаємо до варінні самого розсольнику. Викладаємо нирки в каструлю з гарячою водою і проварюємо протягом години. Потім кидаємо моркву, перлову крупу, цибуля і картопля. Зменшуємо вогонь, прикриваємо блюдо кришкою і варимо смачний розсольник з перловкою і солоними огірками до повної готовності. За 10 хвилин до кінця приготування, додаємо огірки, приправляємо зеленню і подаємо суп зі сметанкою і свіжої рубаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Розсольник з перловкою в мультиварці
Улюблений багатьма розсольник пропонуємо приготувати в диво-приладі - мультиварці. Далі максимально детально опишемо нескладний процес створення
Розсольник - класичний рецепт
Серед великої різноманітності рецептів і способів приготування традиційного російського розсольнику складно визначити його класичний варіант. Далі
Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
Для бажаючих урізноманітнити повсякденний раціон новим оригінальним першою стравою, пропонуємо два доступних рецепта відмінного розсольнику з
Як смачно зварити розсольник з перловкою?
Серед неймовірного розмаїття рецептів розсольнику, найбільш смачним і насиченим вважається варіант з перловою крупою в якості наповнення. Пропонуємо
Розсольник з перловкою – рецепт
З безлічі рецептів традиційного російського першого страви - розсольнику потрібно виділити самий смачний, з додаванням перловки. Приготувавши його з
Розсольник з нирками
Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами