» » Розсольник з перловкою – рецепт

Розсольник з перловкою – рецепт

Розсольник з перловкою – рецепт
Розсольник – одне з традиційних і популярних страв російської кухні, суп заправного типу з кислувато-солонувато-пряним смаком. Обов'язкові компоненти розсольнику – солоні огірки і огірковий розсіл. Також в цьому супі можуть бути присутніми м'ясо (часто це субпродукти) або риба, крупи, зелень. Для смаку додають спеції, часник, томат-пасту іноді сметану (при поданні). Розсольник – чудовий засіб для мінімізації наслідків похмілля.

Рецепт приготування класичного розсольнику з перловкою і говяжьими нирками


Інгредієнти:

  • яловичі нирки – 300 г (можна готувати з свинячих або баранячих);

  • хрусткі огірки солоні– 3 шт.;

  • розсіл огірковий – 80 мл;

  • свинячий жир перетоплений;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • перлова крупа – 3 ст. ложки;

  • коріння (петрушка і селера);

  • спеції (перець горошком, гвоздика, лавровий лист, коріандр, кмин);

  • зелень (кріп, петрушка);

  • часник – 2 зубчики;

  • томат-паста – 2 ст. ложки;

  • сметана для подачі.


  • Приготування
    Зачищаємо нирки від плівок, залишків судин і жиру зсередини і зовні, ретельно промиваємо. Нарізаємо нирки невеликими шматочками, їх треба замочити в холодній воді на ніч (ну, або хоча б годин на 8), за цей час міняємо воду 3-4 рази. Перлову крупу теж замочуємо, краще в окропі, перед варінням її треба промити.
    Розрізаємо солоні огірки уздовж хрест-навхрест, видаляємо кінчики і насіння, далі нарізаємо дрібними довгастими шматочками. Очищений цибулю і моркву дрібно ріжемо.
    Сильно розігріваємо жир в сотейнику. Добре промиті, нарізані шматочками нирки, моркву і цибулю обсмажуємо до легкого підрум'янення. Додаємо огірки і вливаємо розсіл. Тушкуємо ще хвилин 15 помішуючи. Вливаємо воду або бульйон (м'ясний або грибний, близько 15 літрів). Закладаємо в сотейник промиту перлову крупу і нарізаний кубиками картоплю.
    Варимо 20 хвилин після закипання (пробуємо перловку на готовність). Під кінець процесу додаємо томат-пасту. Даємо настоятися під кришкою хвилин 15. Розливаємо готовий розсольник в порційні тарілки, приправляємо чорним меленим перцем, часником і сметаною, присипаємо рубаною зеленню. Під класичний розсольник добре подати грубий житній хліб та чарку перцівки або інший міцною гіркою настоянки.

    Смачний швидкий розсольник з перловкою і куркою – рецепт


    Інгредієнти:

  • куряче філе з грудки або з стегон – 400 г;

  • перлова крупа – 3 ст. ложки;

  • картопля – 3 шт.;

  • солоні огірки – 3 шт.;

  • розсіл огірковий – 100 мл;

  • спеції для бульйону мелені;

  • мелені спеції (перець чорний і червоний гострий);

  • гарбуз – 150 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень (петрушка, кріп, кінза);

  • жир курячий перетоплений.


  • Приготування
    Перлову крупу замочуємо в окропі години за 3 безпосередньо до приготування супу. Кілька раз промиваємо її і знову замочуємо окропом (3-4 рази).
    Нарізаємо дрібно цибулю, м'ясо – невеликими шматочками, м'якоть гарбуза – соломкою, солоні огірки – довгастими смужками.
    У сотейнику на курячому жирі обсмажуємо, помішуючи, цибулю з м'ясом. Всі разом обсмажуємо ще хвилин 5
    Розсольник з перловкою – рецепт
    далі вливаємо розсіл і на малому вогні тушкуємо хвилин 15.
    У сотейник заливаємо 15 літра води, закладаємо дрібно нарізану картоплю і промиту перлову крупу. Варимо приблизно 10 хвилин, додаємо гарбуз і солоні огірки. Варимо ще хвилин 8 даємо кілька хвилин настоятися. Розливаємо суп в порціонну супову посуд, присипаємо подрібненою зеленню, приправляємо меленими спеціями, часником і сметаною.
    Слідуючи цим же рецептом можна приготувати пісний розсольник з перловкою, для цього просто замініть в рецепті куряче м'ясо на печериці або білі гриби.
    Додав: admin | 14-01-2016, 15:58
    Переглядів: 347