Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсольник ленінградський – рецепт

Розсольник ленінградський – рецепт

14-01-2016, 15:57
1 453
Розсольник ленінградський – рецепт
Рецепт ленінградського розсольнику відрізняється від інших наявністю перловки у своєму складі, втім, якщо ви не хочете строго слідувати рецептом, то перлову крупу можна без проблем замінити рисом, вівсянкою або пшенкой. Також, в класичному рецепті, основою бульйону виступає яловичина, але ви можете замінити куркою або зовсім зварити суп на воді.

Класичний рецепт ленінградського розсольнику


Інгредієнти:

  • яловичина на кістці - 680 г;

  • лист лавра;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • перлова крупа - 30 г;

  • морква - 25 г;

  • картопля - 260 г;

  • солоні огірки - 65 г;

  • огірковий розсіл - 80 мл


  • Приготування
    Ретельно промивши м'ясо, залийте літром води і залиште варитися на півтори години, не забуваючи знімати шум з поверхні. Вийміть м'ясо з готового бульйону і, відокремивши його від кісток, наріжте соломкою. За аналогією з м'ясом подрібніть і цибулю з морквою, а також картоплю і солоні огірки. Спасеруйте моркву і цибулю на краплі рослинного масла, додайте до зажарки огірки і дайте їм розм'якнути. Промийте перлову крупу і відваріть її в бульйоні практично до готовності. Після, додати засмажку і картоплю, покладіть лист лавра. Приготування ленінградського розсольнику завершується відразу ж після того, як картопля стане м'яким.

    Розсольник ленінградський – рецепт з нирками


    Інгредієнти:

  • бульйон (курячий або мясний) - 28 л;

  • нирки (яловичі) - 890 м;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • корінь селери - 65 г;

  • морква - 60 г;

  • солоні огірки - 180 г;

  • картопляні бульби - 390 г;

  • томатна паста - 10 р;

  • жменя перлової крупи.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати розсольник ленінградський, слід підготувати нирки. Спершу нирки замочують водою години на 3 періодично міняйте рідина на свіжу. Ця нехитра процедура дозволить позбутися від неприємного запаху. Далі нирки обварюють в окропі не більше 5 хвилин, знову зливають воду, нирки промивають, заливають свіжою водою і ставлять на вогонь варитися до готовності. Охолоджені варені нирки
    Розсольник ленінградський – рецепт
    подрібнюємо.
    Окремо відварюють ретельно промиту перловку. Пасеруємо шматочки цибулі, селери і моркви разом з томатною пастою, додаємо огірки і припускаємо їх до м'якості.
    У бульйон, вируючий на середньому вогні кладемо картоплю і варимо його практично до готовності. Додаємо зажарку, нирки і перловку. Для легкої кислинки можна влити огіркового розсолу за смаком. Прибираємо ленінградський розсольник з перловкою з вогню і залишаємо настоятися 15 хвилин перед сервіруванням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
    Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
    Для бажаючих урізноманітнити повсякденний раціон новим оригінальним першою стравою, пропонуємо два доступних рецепта відмінного розсольнику з
    Як смачно зварити розсольник з перловкою?
    Як смачно зварити розсольник з перловкою?
    Серед неймовірного розмаїття рецептів розсольнику, найбільш смачним і насиченим вважається варіант з перловою крупою в якості наповнення. Пропонуємо
    Розсольник з перловкою – рецепт
    Розсольник з перловкою – рецепт
    З безлічі рецептів традиційного російського першого страви - розсольнику потрібно виділити самий смачний, з додаванням перловки. Приготувавши його з
    Розсольник з рисом і солоними огірками - рецепт
    Розсольник з рисом і солоними огірками - рецепт
    Дуже вдалою варіацією класичного російського першого страви можна назвати розсольник, доповнений рисом. Цей кислуватий суп вийде неодмінно ароматним,
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
    Розсольник з нирками
    Розсольник з нирками
    Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами