» » Як смачно зварити розсольник з перловкою?

Як смачно зварити розсольник з перловкою?

Як смачно зварити розсольник з перловкою?
Серед усього різноманіття класичних російських супів, розсольник прийнято вважати одним з найбільш незвичайних варіантів щодо смакових поєднань. Суп виходить кислувато-солодким, густим і наваристим за рахунок наявності м'ясного бульйону в основі. Про те, як смачно зварити розсольник з перловкою ми розповімо в рецепті нижче.

Рецепт смачного розсольнику з перловкою


Інгредієнти:

  • яловичина - 490 г;

  • перлова крупа - 1 /4 ст.;

  • картопляні бульби - 290 г;

  • морква - 90 г;

  • солоні огірки - 140 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • стебла селери - 75 г;

  • томатна паста - 15 г;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Очищений від зайвих плівок шматок яловичини залийте 3 літрами води і залиште варитися на півтори години. Слідкуйте за тим, щоб вчасно позбавлятися від шуму на поверхні бульйону. Поки основа супу вариться, спасеруйте кубики цибулі з огірками, селерою і морквою. Зажарка готова, як тільки овочі розм'якшаться. До вмісту сковороди додайте кубики картоплі, томатну пасту і лавр, а через 5 хвилин відправте все в каструлю з бульйоном, завчасно діставши з неї м'ясо. Слідом всипте і промиту перловку. Варіть смачний розсольник з перловкою до тих пір, поки крупа не розм'якшиться, а потім покладіть шматочки яловичини і зелень кропу.

    Як смачно приготувати розсольник з перловкою?


    Секрети смачного розсольнику з перловкою криються в його бульйоні: якщо ви любите насичений, густий суп, то варіть бульйон на яловичих кістках, а якщо віддаєте перевагу більш легкий смак, то вибирайте курятину в якості основи. Крім м'яса, не зайвим в бульйоні буде і пара склянок огіркового розсолу, які допоможуть зробити смак супу більш вираженим і контрастним.
    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 22 л;

  • відварна курятина - 310 г;

  • перлова крупа - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 45 г;

  • солоний огірок - 210 г;

  • огірковий розсіл - 340 мл;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • морква - 90 р.


  • Приготування
    Сполосніть перлову крупу і відправте її варитися в бульйоні до м'якості. Поки крупа вариться, на розтопленому вершковому маслі спасеруйте шматочки солоного огірка з ріпчастою цибулею і морквою. Додати засмажку в бульйон з розм'якшеною перловкою, а слідом і відправте відварну курятину. Влийте в суп огірковий розсіл, спробуйте його і додайте ще солі, якщо в цьому є необхідність.

    Найсмачніший розсольник з перловкою і солоними огірками


    Якщо вам не доводилося готувати класичний розсольник з потрухами, то неодмінно спробуйте зварити його по нижченаведеному рецептом. В якості базового субпродукту ми вибрали телячі нирки, але ви можете замінити їх свинячими або іншими нутрощами на вибір.
    Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон - 21 л;

  • огірковий розсіл - 210 мл;

  • нирки телячі - 230 г;

  • картопля - 310 г;

  • морква - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • перлова крупа - 95 г;

  • солоні огірки - 170 г;

  • борошно - 5 р.


  • Приготування
    Перед початком приготування, залийте нирки холодною водою, залиште на годину, злийте воду і повторіть процедуру ще двічі. Потім помістіть нирки в каструлю з водою,
    Як смачно зварити розсольник з перловкою?
    проваріть близько хвилини після кипіння, злити стару воду і залийте нову. Повторіть процедуру ще двічі. Коли підготовка буде закінчена, нирки можна варити в добре підсоленій воді протягом години. Далі наріжте їх довільними, але не великими і рівними за розміром шматочками.
    Окремо відваріть перловку і промийте її. Додайте крупу в м'ясний бульйон разом з кубиками картоплі. В окремому посуді пасеруйте цибулю з солоними огірками і морквою. Готову пасеровку посипте борошном, перемішайте і лише потім додайте в суп. В самому кінці покладіть нирки, влийте розсіл і приступайте до дегустації.
    Додав: admin | 14-01-2016, 15:58
    Переглядів: 451