Серед усього різноманіття класичних російських супів, розсольник прийнято вважати одним з найбільш незвичайних варіантів щодо смакових поєднань. Суп виходить кислувато-солодким, густим і наваристим за рахунок наявності м'ясного бульйону в основі. Про те, як смачно зварити розсольник з перловкою ми розповімо в рецепті нижче.
Рецепт смачного розсольнику з перловкою
Інгредієнти: яловичина - 490 г; перлова крупа - 1 /4 ст.; картопляні бульби - 290 г; морква - 90 г; солоні огірки - 140 г; ріпчаста цибуля - 115 г; стебла селери - 75 г; томатна паста - 15 г; листя лавра - 2 шт.; жменя зелені кропу. Приготування Очищений від зайвих плівок шматок яловичини залийте 3 літрами води і залиште варитися на півтори години. Слідкуйте за тим, щоб вчасно позбавлятися від шуму на поверхні бульйону. Поки основа супу вариться, спасеруйте кубики цибулі з огірками, селерою і морквою. Зажарка готова, як тільки овочі розм'якшаться. До вмісту сковороди додайте кубики картоплі, томатну пасту і лавр, а через 5 хвилин відправте все в каструлю з бульйоном, завчасно діставши з неї м'ясо. Слідом всипте і промиту перловку. Варіть смачний розсольник з перловкою до тих пір, поки крупа не розм'якшиться, а потім покладіть шматочки яловичини і зелень кропу.
Як смачно приготувати розсольник з перловкою?
Секрети смачного розсольнику з перловкою криються в його бульйоні: якщо ви любите насичений, густий суп, то варіть бульйон на яловичих кістках, а якщо віддаєте перевагу більш легкий смак, то вибирайте курятину в якості основи. Крім м'яса, не зайвим в бульйоні буде і пара склянок огіркового розсолу, які допоможуть зробити смак супу більш вираженим і контрастним.
Інгредієнти: курячий бульйон - 22 л; відварна курятина - 310 г; перлова крупа - 1/2 ст.; вершкове масло - 45 г; солоний огірок - 210 г; огірковий розсіл - 340 мл; ріпчаста цибуля - 110 г; морква - 90 р. Приготування Сполосніть перлову крупу і відправте її варитися в бульйоні до м'якості. Поки крупа вариться, на розтопленому вершковому маслі спасеруйте шматочки солоного огірка з ріпчастою цибулею і морквою. Додати засмажку в бульйон з розм'якшеною перловкою, а слідом і відправте відварну курятину. Влийте в суп огірковий розсіл, спробуйте його і додайте ще солі, якщо в цьому є необхідність.
Найсмачніший розсольник з перловкою і солоними огірками
Якщо вам не доводилося готувати класичний розсольник з потрухами, то неодмінно спробуйте зварити його по нижченаведеному рецептом. В якості базового субпродукту ми вибрали телячі нирки, але ви можете замінити їх свинячими або іншими нутрощами на вибір.
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 21 л; огірковий розсіл - 210 мл; нирки телячі - 230 г; картопля - 310 г; морква - 115 г; ріпчаста цибуля - 115 г; перлова крупа - 95 г; солоні огірки - 170 г; борошно - 5 р. Приготування Перед початком приготування, залийте нирки холодною водою, залиште на годину, злийте воду і повторіть процедуру ще двічі. Потім помістіть нирки в каструлю з водою,
проваріть близько хвилини після кипіння, злити стару воду і залийте нову. Повторіть процедуру ще двічі. Коли підготовка буде закінчена, нирки можна варити в добре підсоленій воді протягом години. Далі наріжте їх довільними, але не великими і рівними за розміром шматочками.
Окремо відваріть перловку і промийте її. Додайте крупу в м'ясний бульйон разом з кубиками картоплі. В окремому посуді пасеруйте цибулю з солоними огірками і морквою. Готову пасеровку посипте борошном, перемішайте і лише потім додайте в суп. В самому кінці покладіть нирки, влийте розсіл і приступайте до дегустації.