Розсольник з перловкою – традиційне російське блюдо, яке протягом багатьох століть, найпопулярнішим гарячою стравою. Сьогодні ми навчимо вас правильно готувати цю страву.
Рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками
Інгредієнти: яловичина – 500 г; крупа перлова – 70 г; картопля – 4 шт.; огірок солоний – 2 шт.; розсіл огірковий – 150 мл; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; паста томатна – 3 ст. ложки; спеції. Приготування М'ясо викладаємо в каструлю з холодною водою і відварюємо близько години на середньому вогні, знімаючи шумівкою піну. Перлову крупу промиваємо і заливаємо окропом. Відварне м'ясо акуратно виймаємо, остуджуємо і ріжемо скибочками. Потім відправляємо яловичину і перловку назад в бульйон і проварюємо ще 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою і відправляємо в каструлю. Цибулину, моркву обробляємо, натираємо на крупній терочке, а огірки шаткуємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслечко спочатку цибулька, потім кидаємо моркву, огірки і вливаємо трохи бульйону. Тушкуємо овочі 10 хвилин, кладемо томатну пасту, перемішуємо і знімаємо з вогню. Додаємо зажарку в киплячий бульйон, вливаємо огірковий розсіл, кидаємо лавровий листочок і приправляємо спеціями. Накриваємо розсольник з перловкою і солоними огірками кришкою і тушкуємо 15 хвилин до готовності.
Рецепт пісного розсольнику з перловкою і огірками
Інгредієнти: свіжі гриби – 200 г; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; перлова крупа – 100 г; солоні огірки – 5 шт.; цибуля порей – 1 шт.; масло рослинне – 35 мл; сметана нежирна – для заправки. Приготування Свіжі гриби ретельно промиваємо, обробляємо і відварюємо в киплячій воді близько 40 хвилин. Потім обережно зливаємо овочевий бульйон, знову заливаємо чистою водою і доводимо вміст до закипання.
Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Картопля очищаємо, обполіскуємо і рубаємо кубиками. Також подрібнюємо солоні огірки, моркву і цибулю порей. Варимо все разом з додаванням лаврового листа. Далі відправляємо зварені овочі в бульйон із грибами і кидаємо заздалегідь вимочену перлову крупу. Готовий розсольник з перловкою і огірками заправляємо нежирної сметаною.
Рецепт розсольнику з нирками, перловкою і огірками
Інгредієнти: огірки солоні – 3 шт.; яловичі нирки – 300 г; вода – 1 ст.; розсіл огірковий – 100 мл; морква – 1 шт.; картопля – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; лавровий лист – 2 шт.; перловка – 15 ст.; сметана – 100 мл Приготування Яловичі нирки ретельно промиваємо і обрізаємо все плівочки. Далі замочуємо їх у крижаній воді і залишаємо на 7 годин, міняючи за весь цей час воду кілька разів. Після цього нирки промиваємо і відварюємо близько 30 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з окропу, остуджуємо і ріжемо шматочками. Крупу промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо распариваться приблизно на 45 хвилин. З солоних огірків акуратно зрізаємо шкірку, викладаємо її в миску і заливаємо склянкою гарячої води. Ставимо посуд на середній вогонь, кип'ятити 15
хвилин і шкірку акуратно виймаємо і викидаємо. В гарячий розсіл додаємо порізану м'якоть огірків.
Тепер приступаємо до варінні самого розсольнику. Викладаємо нирки в каструлю з гарячою водою і проварюємо протягом години. Потім кидаємо моркву, перлову крупу, цибуля і картопля. Зменшуємо вогонь, прикриваємо блюдо кришкою і варимо смачний розсольник з перловкою і солоними огірками до повної готовності. За 10 хвилин до кінця приготування, додаємо огірки, приправляємо зеленню і подаємо суп зі сметанкою і свіжої рубаною зеленню.