Класичний розсольник – неймовірно ситний і наваристий суп, який вариться на м'ясному бульйоні з огірками, перловою крупою або рисом. Подавати страву найкраще зі сметаною. В цілому, рецепт класичного розсольнику досить простий і ви можете переконатися в цьому самі!
Суп-суп з рисом - класичний рецепт
Інгредієнти: морква – 1 шт.; м'ясний бульйон – 2 л; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; рис – 200 г; свіжа зелень; огірки солоні – 5 шт.; спеції. Приготування Очищаємо овочі, картоплю нарізаємо кубиками, а моркву і цибулину натираємо на середній тертці. У гарячий бульйон кладемо промитий рис, доводимо до закипання, а потім кидаємо картоплю і проварюємо хвилин 10. Не гаючи часу, обсмажуємо на сковороді з маслом цибульку з морквою і перекладаємо овочі в каструлю, помішуючи. Солоні огірки шаткуємо соломкою, пасеруємо кілька хвилин на сковороді і кидаємо в суп. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Далі приправляємо супчик спеціями, кидаємо лавровий листочок і подрібнену свіжу зелень. Готовий розсольник заправляємо сметанкою і подаємо гарячим.
Рецепт класичного розсольнику з перловкою
Інгредієнти: м'ясо на кістці – 500 г; вода фільтрована – 4 л; огірки солоні – 3 шт.; розсіл огірковий – 05 ст.; картопля – 5 шт.; перловка – 1 ст.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; масло рослинне – 50 мл Приготування А ось ще один цікавий і смачний класичний рецепт розсольнику з перловкою і огірками. Перловку заздалегідь промиваємо і замочуємо на ніч. У каструлю з водою кладемо м'ясо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до готовності, знімаючи шум. Через 20 хвилин кидаємо підготовлену крупу. Цибулю і моркву чистимо, натираємо на середній тертці і підрум'янюємо в сковороді на рослинному маслечко. Огірки шаткуємо тонкою соломкою. Готове м'ясо акуратно виймаємо з бульйону, нарізаємо шматочками і відправляємо назад. Додаємо картоплю, прикриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Далі кладемо в суп обжарку, огірки, спеції і вливаємо розсіл. Тушкуємо розсольник кілька хвилин, а потім знімаємо з плити і наполягаємо 20 хвилин, закривши кришкою.
Класичний рецепт ленінградського розсольнику
Інгредієнти: бульйон – 3 л; картопля – 5 шт.; морква – 1 шт.; перлова крупа – 3 ст. ложки; солоний огірок – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; томатне пюре – 1 ст. ложка; маргарин – 2 ст. ложки; свіжа зелень – за бажанням; корінь петрушки – 30 г; спеції – за смаком; сметана для подачі. Приготування Перловку ретельно перебираємо, промиваємо кілька разів і заливаємо окропом. Потім ставимо посуд з крупою на середній вогонь, кип'ятимо і варимо до напівготовності. Після цього відвар обережно зливаємо, а перловку знову промиваємо і відкидаємо на друшляк. Ставимо На вогонь каструлю з бульйоном, доводимо його до кипіння і кладемо перловку. Варимо на слабкому вогні ще 30 хвилин. Не гаючи часу, готуємо заправку для розсольнику. Морквину, цибулину і корінь петрушки чистимо, обполіскуємо і дрібно шаткуємо ножем. У сковороді розтоплюємо

маргарин, викладаємо підготовлені овочі і підрум'янюємо їх кілька хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатне пюре, трохи розбавлене водою, і перемішуємо. З солоного огірка зрізаємо шкірку, рубаємо його кубиками і відварюємо кілька хвилин в невеликій кількості води. Картоплю чистимо, розрізаємо соломкою і коли крупа в бульйоні стане м'якою, акуратно кидаємо його. Доводимо суп до кипіння, викладаємо овочеву обжарку і огірки. В кінці приготування приправляємо розсольник будь-якими спеціями за смаком і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Подаємо суп з рубаною свіжої зеленню і з нежирної сметаною.