Соус для курки в духовці
Від такої привабливої ласощі, як отливающей золотом і палаючої ароматами курочки не відмовиться жодна людина. Але по-справжньому смачне всіма улюблене м'ясо можна отримати, якщо заповнити його приготування з прекрасно відповідним соусом. Яких, в свою чергу існує незліченна кількість, що часто ускладнює їх вибір, адже всі вони по-своєму смачні і вишукані. Ми вам пропонуємо декілька найкращих смачних соусів, чудово підібраних для приготування шалено ніжною запеченої курки в духовці.
Інгредієнти:
мед – 3 ст. ложки;
сік лимона – 1 ст. ложка;
червоне вино «Кагор» - 2 ст. ложки;
солоний соєвий соус – 15 ст. ложки;
приправа каррі – 05 ч. ложки.
Приготування
У глибоку пиалочку наливаємо сік лимона, червоне вино, соєвий соус і додаємо мед, який ретельно розчиняємо в отриманій суміші. Насипаємо в соус каррі і також з допомогою ложки добре розмішуємо. Цим чудовим соусом ми рясно змащуємо цілу курку не тільки зовні, але і зсередини перед самим відправленням її в духовку.
Інгредієнти:
гірчиця «Російська» - 1 ст. ложка;
зерна гірчиці – 1 ч. ложка;
вершкове масло – 20 г;
оливкова олія – 40 мл;
кефір – 40 мл
Приготування
Викладаємо в чашечку гірчицю, розм'якшений шматок вершкового масла і заливаємо все оливковою олією з кефіром. Розбиваємо інгредієнти блендером до однорідності, а потім додаємо в соус зерна гірчиці і просто розмішуємо їх ложкою. Такий соус можна застосовувати для маринування курки і безпосередньо перед запіканням.
Інгредієнти:
сметана (25% жирності) – 220 мл;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
борошно пшеничне – 2 ч. ложки;
морква – 1 шт.;
оливкова олія – 30 г;
кунжутне масло – 2 ч. ложки.
Приготування
На прогрітому рослинному маслі в сковороді, порізаний довільно кубиками цибулю і терту моркву обсмажуємо до м'якості. Перекладаємо овочі в ємність блендера і збиваємо до кашки, яку тепер ми перекладаємо в металеву каструльку. Висипаємо сюди борошно і ретельно її розмішуємо. Потім заливаємо все сметаною, перемішуємо її з овочевою кашкою і ставимо на невеликий вогонь. В стані кипіння тримаємо соус 4 хвилини, після наливаємо в нього кунжутне масло, розмішуємо і відставляємо остигати. Соус застосовують в якості заливки курки, порубанной на шматочки перед відправленням її в прогрітий духова шафа.
Інгредієнти:
томатний сік – 80 мл;
кетчуп (шашличний) – 40 г;
майонез – 40 г;
сметана – 1 ст. ложка.
Приготування
З'єднуємо разом томатний сік, майонез, кетчуп і сметану. Добре перемішуємо і перед запіканням змащуємо отриманим однорідним соусом (з допомогою силіконової пензлика) курячі крила або інші частини курки, які ви більше любите.
Соус з медом для запікання курки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку пиалочку наливаємо сік лимона, червоне вино, соєвий соус і додаємо мед, який ретельно розчиняємо в отриманій суміші. Насипаємо в соус каррі і також з допомогою ложки добре розмішуємо. Цим чудовим соусом ми рясно змащуємо цілу курку не тільки зовні, але і зсередини перед самим відправленням її в духовку.
Гірчичний соус для маринування курки і для запікання її в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Викладаємо в чашечку гірчицю, розм'якшений шматок вершкового масла і заливаємо все оливковою олією з кефіром. Розбиваємо інгредієнти блендером до однорідності, а потім додаємо в соус зерна гірчиці і просто розмішуємо їх ложкою. Такий соус можна застосовувати для маринування курки і безпосередньо перед запіканням.
Соус зі сметани для курки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
На прогрітому рослинному маслі в сковороді, порізаний довільно кубиками цибулю і терту моркву обсмажуємо до м'якості. Перекладаємо овочі в ємність блендера і збиваємо до кашки, яку тепер ми перекладаємо в металеву каструльку. Висипаємо сюди борошно і ретельно її розмішуємо. Потім заливаємо все сметаною, перемішуємо її з овочевою кашкою і ставимо на невеликий вогонь. В стані кипіння тримаємо соус 4 хвилини, після наливаємо в нього кунжутне масло, розмішуємо і відставляємо остигати. Соус застосовують в якості заливки курки, порубанной на шматочки перед відправленням її в прогрітий духова шафа.
Томатний соус для запікання курки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо разом томатний сік, майонез, кетчуп і сметану. Добре перемішуємо і перед запіканням змащуємо отриманим однорідним соусом (з допомогою силіконової пензлика) курячі крила або інші частини курки, які ви більше любите.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
Якісний соус здатний доповнити будь-яке м'ясне блюдо і приховати незначні огріхи кухаря. Відомо, що курятина поєднується з багатьма продуктами:
Крильця в медово-соєвому соусі в духовці
Крильця - частина курячої тушки, яку приготувати неймовірно легко будь-яким способом. Але ж просто запечене м'ясо часто приїдається, і в такому
Курка з медом і гірчицею в духовці
Курка з медом і гірчицею відрізняється своїм насиченим і солодкуватим смаком. Це дозволяє подавати м'ясо з будь-яким гарніром. Поєднання гострого та
Соус для курки
Страви з курки смачні самі по собі, але якщо ви додасте до них соус, то смак стане ще яскравіше і оригінальніше. Існує багато рецептів соусів, які
Курка в кунжуті
З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
Маринад для курки гриль
Любите поїсти соковиту і апетитну курочку гриль? Тоді вчіться її не тільки правильно смажити, але і маринувати. Як? Скориставшись одним з рецептів,