Від такої привабливої ласощі, як отливающей золотом і палаючої ароматами курочки не відмовиться жодна людина. Але по-справжньому смачне всіма улюблене м'ясо можна отримати, якщо заповнити його приготування з прекрасно відповідним соусом. Яких, в свою чергу існує незліченна кількість, що часто ускладнює їх вибір, адже всі вони по-своєму смачні і вишукані. Ми вам пропонуємо декілька найкращих смачних соусів, чудово підібраних для приготування шалено ніжною запеченої курки в духовці.
Соус з медом для запікання курки в духовці
Інгредієнти: мед – 3 ст. ложки; сік лимона – 1 ст. ложка; червоне вино «Кагор» - 2 ст. ложки; солоний соєвий соус – 15 ст. ложки; приправа каррі – 05 ч. ложки. Приготування У глибоку пиалочку наливаємо сік лимона, червоне вино, соєвий соус і додаємо мед, який ретельно розчиняємо в отриманій суміші. Насипаємо в соус каррі і також з допомогою ложки добре розмішуємо. Цим чудовим соусом ми рясно змащуємо цілу курку не тільки зовні, але і зсередини перед самим відправленням її в духовку.
Гірчичний соус для маринування курки і для запікання її в духовці
Інгредієнти: гірчиця «Російська» - 1 ст. ложка; зерна гірчиці – 1 ч. ложка; вершкове масло – 20 г; оливкова олія – 40 мл; кефір – 40 мл Приготування Викладаємо в чашечку гірчицю, розм'якшений шматок вершкового масла і заливаємо все оливковою олією з кефіром. Розбиваємо інгредієнти блендером до однорідності, а потім додаємо в соус зерна гірчиці і просто розмішуємо їх ложкою. Такий соус можна застосовувати для маринування курки і безпосередньо перед запіканням.
Соус зі сметани для курки в духовці
Інгредієнти: сметана (25% жирності) – 220 мл; ріпчаста цибуля – 1 шт.; борошно пшеничне – 2 ч. ложки; морква – 1 шт.; оливкова олія – 30 г; кунжутне масло – 2 ч. ложки. Приготування На прогрітому рослинному маслі в сковороді, порізаний довільно кубиками цибулю і терту моркву обсмажуємо до м'якості. Перекладаємо овочі в ємність блендера і збиваємо до кашки, яку тепер ми перекладаємо в металеву каструльку. Висипаємо сюди борошно і ретельно її розмішуємо. Потім заливаємо все сметаною, перемішуємо її з овочевою кашкою і ставимо на невеликий вогонь. В стані кипіння тримаємо соус 4 хвилини, після наливаємо в нього кунжутне масло, розмішуємо і відставляємо остигати. Соус застосовують в якості заливки курки, порубанной на шматочки перед відправленням її в прогрітий духова шафа.
Томатний соус для запікання курки в духовці
Інгредієнти: томатний сік – 80 мл; кетчуп (шашличний) – 40 г; майонез – 40 г; сметана – 1 ст. ложка. Приготування З'єднуємо разом томатний сік, майонез, кетчуп і сметану. Добре перемішуємо і перед запіканням змащуємо отриманим однорідним соусом (з допомогою силіконової пензлика) курячі крила або інші частини курки, які ви більше любите.