Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати рис на гарнір?

Як приготувати рис на гарнір?

13-01-2016, 21:30
391
Як приготувати рис на гарнір?
Рис можна приготувати різними способами: просто зварити зі спеціями, додати до нього різні овочі і свіжу зелень або обсмажити в масло на сковороді. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно і апетитно приготувати рис на гарнір.

Як правильно варити рис на гарнір?


Інгредієнти:

  • рис – 520 г;

  • олія рафінована – 175 г;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • спеції.


  • Приготування
    Рис добре промиваємо, пересипаємо в каструлю, додаємо різні спеції і вливаємо олію. Заливаємо холодною водою, прикриваємо кришкою і доводимо до закипання. Після цього щільно закриваємо кришкою, вимикаємо плиту і загортаємо каструлю в тепле ковдру. Через годину рис на гарнір готовий.

    Як приготувати смачний рис на гарнір?


    Інгредієнти:

  • рис – 1 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • мелена паприка і базилік – за смаком;

  • вода – 2 ст.


  • Приготування
    Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на маслечко до підрум'янення. Потім додаємо промитий рис, вливаємо холодну воду і відварюємо до готовності. В кінці приготування заправляємо блюдо часником, базиліком і меленою паприкою. Накриваємо каструлю кришкою, знімаємо з плити і закутуємо рушником.

    Рис на гарнір в мультиварці з овочами


    Інгредієнти:

  • рис – 1 ст.;

  • вода очищена – 475 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • заморожені овочі – 1 упаковка;

  • олія рафінована – 45-50 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулю і моркву чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо разом із замороженими овочами в мультиварці на режимі «Випічка». Через 10 хвилин відкриваємо кришку приладу, додаємо промитий рис і заливаємо гарячою водою. Виставляємо програму «Плов» і готуємо страву до звукового сигналу. А щоб рис вийшов смачніше, замість води можна налити м'ясний бульйон.

    Розсипчастий рис на гарнір


    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • вода фільтрована – 15 ст.;

  • рис – 1 ст.;

  • пір'я зеленої цибулі – 1 пучок;

  • масло "Селянське" – 50-70 г;

  • соус натуральний соєвий – 10 мл


  • Приготування
    Рис промиваємо кілька разів, кидаємо в каструлю і заливаємо водою. Потім ставимо посуд на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього закриваємо кришкою, зменшуємо полум'я, і проварюємо хвилин 15. Не гаючи часу, чистимо цибулю, дрібно шаткуємо його і пасеруємо на вершковому маслечко. Далі вбиваємо яйця, кладемо зварений рис і поливаємо соєвим соусом. Все ретельно перемішуємо і подаємо як гарнір до м'ясних і овочевих страв.

    Рис на гарнір по-болгарськи


    Інгредієнти:

  • рис – 1 ст.;

  • вода фільтрована – 2 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • олія рафінована – 75 р.


  • Приготування
    Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо, а морква подрібнюємо на терочке і підрум'янюємо овочі на рослинному маслечко. Потім додаємо промитий рис і витримуємо на вогні кілька хвилин. Після цього перекладаємо вміст у форму для запікання, заливаємо теплою солоною водою, щільно накриваємо зверху листом фольги і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.

    Рис з овочами на гарнір


    Інгредієнти:

  • дліннозерновой рис – 1 ст.;

  • морква – 1 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції.
  • Як приготувати рис на гарнір?


    Приготування
    Для приготування рису на гарнір овочі очищаємо, обполіскуємо і дрібно нарізаємо. Потім викладаємо їх на сковороду з маслом і пасеруємо до світло-золотистого кольору. Часник обробляємо від лушпиння, видавлюємо через прес і додаємо до овочів. Через 5 хвилин додаємо промитий рис, вливаємо холодну воду і доводимо до закипання. Підсолюємо за смаком, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою 45 хвилин, додаючи, при необхідності воду. Після цього даємо страві настоятися і подаємо його як гарнір до м'яса.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно варити перловку на гарнір?
    Як смачно варити перловку на гарнір?
    Щоб приготувати перловку до основної страви більшість кулінарів сильно не заморочуються і просто її відварюють. Однак рецепти, представлені далі
    Сочевиця на гарнір - рецепти
    Сочевиця на гарнір - рецепти
    У неймовірному достатку сучасних рецептів гарнірів незаслужено загубилася сочевиця. Дуже даремно, адже вона досить корисна, а при оригінальному
    Суп з фрикадельками в мультиварці
    Суп з фрикадельками в мультиварці
    Суп з фрикадельками - абсолютно просте і неабияке блюдо. Здивувати їм досить складно. Хоча, якщо ви додасте до складу трохи додаткових інгредієнтів,
    Маринована цибуля
    Маринована цибуля
    Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
    Як смачно приготувати гречку?
    Як смачно приготувати гречку?
    Гречана крупа хороша для приготування багатьох страв, але найчастіше її використовують як гарнір. Ми ж розповімо вам, як можна смачно приготувати
    Гарнір в мультиварці
    Гарнір в мультиварці
    Мультиварка вже давно стала незамінною помічницею на будь-якій кухні. І сьогодні мова піде про гарнірах в цьому чудовому девайсі. У нашій статті ми