Рис можна приготувати різними способами: просто зварити зі спеціями, додати до нього різні овочі і свіжу зелень або обсмажити в масло на сковороді. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно і апетитно приготувати рис на гарнір.
Як правильно варити рис на гарнір?
Інгредієнти: рис – 520 г; олія рафінована – 175 г; вода фільтрована – 1 л; спеції. Приготування Рис добре промиваємо, пересипаємо в каструлю, додаємо різні спеції і вливаємо олію. Заливаємо холодною водою, прикриваємо кришкою і доводимо до закипання. Після цього щільно закриваємо кришкою, вимикаємо плиту і загортаємо каструлю в тепле ковдру. Через годину рис на гарнір готовий.
Як приготувати смачний рис на гарнір?
Інгредієнти: рис – 1 ст.; цибулина – 1 шт.; часник – 1 зубчик; мелена паприка і базилік – за смаком; вода – 2 ст. Приготування Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на маслечко до підрум'янення. Потім додаємо промитий рис, вливаємо холодну воду і відварюємо до готовності. В кінці приготування заправляємо блюдо часником, базиліком і меленою паприкою. Накриваємо каструлю кришкою, знімаємо з плити і закутуємо рушником.
Рис на гарнір в мультиварці з овочами
Інгредієнти: рис – 1 ст.; вода очищена – 475 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; заморожені овочі – 1 упаковка; олія рафінована – 45-50 г; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Цибулю і моркву чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо разом із замороженими овочами в мультиварці на режимі «Випічка». Через 10 хвилин відкриваємо кришку приладу, додаємо промитий рис і заливаємо гарячою водою. Виставляємо програму «Плов» і готуємо страву до звукового сигналу. А щоб рис вийшов смачніше, замість води можна налити м'ясний бульйон.
Розсипчастий рис на гарнір
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; вода фільтрована – 15 ст.; рис – 1 ст.; пір'я зеленої цибулі – 1 пучок; масло "Селянське" – 50-70 г; соус натуральний соєвий – 10 мл Приготування Рис промиваємо кілька разів, кидаємо в каструлю і заливаємо водою. Потім ставимо посуд на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього закриваємо кришкою, зменшуємо полум'я, і проварюємо хвилин 15. Не гаючи часу, чистимо цибулю, дрібно шаткуємо його і пасеруємо на вершковому маслечко. Далі вбиваємо яйця, кладемо зварений рис і поливаємо соєвим соусом. Все ретельно перемішуємо і подаємо як гарнір до м'ясних і овочевих страв.
Рис на гарнір по-болгарськи
Інгредієнти: рис – 1 ст.; вода фільтрована – 2 ст.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; олія рафінована – 75 р. Приготування Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо, а морква подрібнюємо на терочке і підрум'янюємо овочі на рослинному маслечко. Потім додаємо промитий рис і витримуємо на вогні кілька хвилин. Після цього перекладаємо вміст у форму для запікання, заливаємо теплою солоною водою, щільно накриваємо зверху листом фольги і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
Рис з овочами на гарнір
Інгредієнти: дліннозерновой рис – 1 ст.; морква – 1 ст.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Для приготування рису на гарнір овочі очищаємо, обполіскуємо і дрібно нарізаємо. Потім викладаємо їх на сковороду з маслом і пасеруємо до світло-золотистого кольору. Часник обробляємо від лушпиння, видавлюємо через прес і додаємо до овочів. Через 5 хвилин додаємо промитий рис, вливаємо холодну воду і доводимо до закипання. Підсолюємо за смаком, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою 45 хвилин, додаючи, при необхідності воду. Після цього даємо страві настоятися і подаємо його як гарнір до м'яса.