Рис на гарнір
Рис нерідко поєднують з різноманітними прянощами і добавками, з насиченим смаком. Причина тому проста – рисові зерна самі по собі нейтральні, а тому прекрасно вбирають смаки всіх тих добавок, що ви вирішите до них покласти. Нижче ми приготуємо кілька варіантів рису на гарнір, щоб довести універсальність цього продукту.
Вам більше не доведеться їсти комковатые злиплі зерна, адже у нас є проста схема варіння розсипчастого рису на гарнір. Цей рис ми не залишимо прісним, а доповнимо невеликим кількістю стандартних ароматних трав начебто базиліка, орегано і чебрець, а також покладемо до нього зубки часнику.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
вершкове масло - 10 г;
часник - 2 зубки;
листя базиліка - 4-5 шт.;
по дрібці сушеного чебрецю і орегано.
Приготування
В рецепті розсипчастого рису зерна прийнято обполіскувати перед тим, як приступати до їх варінні, завдяки попередньої промивки ми позбавляємося від надлишків крохмалю, які роблять крупу клейкої. Розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому часник до тих пір, поки той не пустить аромат. Додайте до часнику промиті зерна рису і перемішати все разом. Влийте кілька склянок води і додайте нарізані ароматні трави. Накрийте посуд з рисом кришкою і залиште на середньому вогні 15 хвилин. Коли вся волога вбереться, зніміть ємність з вогню і залиште рис, не відкриваючи, ще на 5 хвилин.
За аналогією можна приготувати і рис на гарнір в мультиварці, особливо, якщо ваш пристрій забезпечений спеціальним режимом «Рис». Виставите даний режим і залиште крупу варитися на 25-30 хвилин.
Найбільш багатою різноманітними рецептами рису вважається індійська кухня. В її рецептах поєднуються гострі, солодкуваті і кислі смаки. Рецепт цього томатного рису, ідеально підходить до курки і м'яса не вважається виключенням.
Інгредієнти:
рис - 1 1/2 ст.;
томати - 460 м;
цибуля ріпчаста - 90 г;
жменю зеленої цибулі;
сушений порошок чилі, куркуми - по 1/2 ч. ложки;
жменю арахісу;
мелений каррі - 1 ч. ложка;
насіння гірчиці - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Спасеруйте шматочки цибулі і додайте до них дрібно нарубаний арахіс. Через півхвилини змішайте засмажку з чилі, куркума, карі і горчичными насінням, а коли почуєте аромати спецій, додайте нарізані томати. Дайте томатним шматочках розійтися в соус. Змішайте соус з сирим рисом і залийте крупу трьома склянками води. Накрийте посуд і залиште на середньому жарі на 20 хвилин або до повного вбирання вологи.
Рис і овочі – саме просте поєднання, яке підходить для сервірування до будь-якого м'яса. Нижче ми навчимося готувати рис на мексиканський манер.
Інгредієнти:
Для рису:
рис - 2 ст.;
томатне пюре - 785 г;
часник - 4 зубки;
ріпчаста цибуля - 80 г;
жменю зеленого горошку;
жменя червоної квасолі;
палички кориці;
гострий перець чилі - за смаком.
Для сальси:
томати - 115 г;
солодкий перець - 45 г;
жменя зелені коріандру;
щіпка цукру;
сік лимона - 30 мл
Приготування
Сполоснувши рис, замочіть його в холодній воді приблизно на 10 хвилин. Приступайте до пассеровке овочів. На рослинному маслі припустіть шматочки цибулі і солодкого перцю. Додайте горошок, томатне пюре, корицю і чилі. У фіналі покладіть часник і дочекайтеся, коли він пустить свій аромат. Подрібніть і змішайте разом усі складові сальси, посипте все цукром, полийте соком лимона і додайте на сковороду. Слідом всипте промитий рис і влийте 4 склянки води. Залиште рис під кришкою на 12-15 хвилин, поки зерна не стануть м'якими, а вся зайва волога не вбереться. Готовий гарнір з рису підходить до риби та страв з м'яса.
Як правильно варити рис на гарнір?
Вам більше не доведеться їсти комковатые злиплі зерна, адже у нас є проста схема варіння розсипчастого рису на гарнір. Цей рис ми не залишимо прісним, а доповнимо невеликим кількістю стандартних ароматних трав начебто базиліка, орегано і чебрець, а також покладемо до нього зубки часнику.
Інгредієнти:
Приготування
В рецепті розсипчастого рису зерна прийнято обполіскувати перед тим, як приступати до їх варінні, завдяки попередньої промивки ми позбавляємося від надлишків крохмалю, які роблять крупу клейкої. Розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому часник до тих пір, поки той не пустить аромат. Додайте до часнику промиті зерна рису і перемішати все разом. Влийте кілька склянок води і додайте нарізані ароматні трави. Накрийте посуд з рисом кришкою і залиште на середньому вогні 15 хвилин. Коли вся волога вбереться, зніміть ємність з вогню і залиште рис, не відкриваючи, ще на 5 хвилин.
За аналогією можна приготувати і рис на гарнір в мультиварці, особливо, якщо ваш пристрій забезпечений спеціальним режимом «Рис». Виставите даний режим і залиште крупу варитися на 25-30 хвилин.
Смачний рис на гарнір до курки
Найбільш багатою різноманітними рецептами рису вважається індійська кухня. В її рецептах поєднуються гострі, солодкуваті і кислі смаки. Рецепт цього томатного рису, ідеально підходить до курки і м'яса не вважається виключенням.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте шматочки цибулі і додайте до них дрібно нарубаний арахіс. Через півхвилини змішайте засмажку з чилі, куркума, карі і горчичными насінням, а коли почуєте аромати спецій, додайте нарізані томати. Дайте томатним шматочках розійтися в соус. Змішайте соус з сирим рисом і залийте крупу трьома склянками води. Накрийте посуд і залиште на середньому жарі на 20 хвилин або до повного вбирання вологи.
Рис з овочами на гарнір
Рис і овочі – саме просте поєднання, яке підходить для сервірування до будь-якого м'яса. Нижче ми навчимося готувати рис на мексиканський манер.
Інгредієнти:
Для рису:
Для сальси:
Приготування
Сполоснувши рис, замочіть його в холодній воді приблизно на 10 хвилин. Приступайте до пассеровке овочів. На рослинному маслі припустіть шматочки цибулі і солодкого перцю. Додайте горошок, томатне пюре, корицю і чилі. У фіналі покладіть часник і дочекайтеся, коли він пустить свій аромат. Подрібніть і змішайте разом усі складові сальси, посипте все цукром, полийте соком лимона і додайте на сковороду. Слідом всипте промитий рис і влийте 4 склянки води. Залиште рис під кришкою на 12-15 хвилин, поки зерна не стануть м'якими, а вся зайва волога не вбереться. Готовий гарнір з рису підходить до риби та страв з м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір?
Нерідко звичні гарніри трохи набридають і до основної страви хочеться подати щось зовсім новеньке, ні на що не схоже. Ідеальним рішенням доповнити
Рис з морепродуктами
Здивувати гостей стравою із звичайного рису цілком можливо. Проявивши трохи терпіння і фантазії можна приготувати чудову страву з цієї звичайної
Начинка з рисом і яйцем для пиріжків
Банальну начинку для пиріжків з яєць і рису можна кардинально змінити. Пропонуємо рецепти, які вражають неймовірною складом з вельми доступних
Гречка з грибами в мультиварці
Якщо не знаєте, як вразити домашніх незвичайним і простим обідом, то ця стаття, напевно, для вас. Далі представлені рецепти, завдяки яким, ви з
Як приготувати рис з овочами?
Коли набридають звичайні гарніри зразок картоплі в різних видах, макаронів, гречки, то варто згадати про рисі. Його можна приготувати по-різному.
Як зварити рис?
Рис - незамінний продукт за своєю харчової цінності та чудовий гарнір до багатьох страв. Здавалося б, це так просто - зварити рис! Але насправді,