Рис на гарнір

Як правильно варити рис на гарнір?
Вам більше не доведеться їсти комковатые злиплі зерна, адже у нас є проста схема варіння розсипчастого рису на гарнір. Цей рис ми не залишимо прісним, а доповнимо невеликим кількістю стандартних ароматних трав начебто базиліка, орегано і чебрець, а також покладемо до нього зубки часнику.
Інгредієнти:
Приготування
В рецепті розсипчастого рису зерна прийнято обполіскувати перед тим, як приступати до їх варінні, завдяки попередньої промивки ми позбавляємося від надлишків крохмалю, які роблять крупу клейкої. Розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому часник до тих пір, поки той не пустить аромат. Додайте до часнику промиті зерна рису і перемішати все разом. Влийте кілька склянок води і додайте нарізані ароматні трави. Накрийте посуд з рисом кришкою і залиште на середньому вогні 15 хвилин. Коли вся волога вбереться, зніміть ємність з вогню і залиште рис, не відкриваючи, ще на 5 хвилин.
За аналогією можна приготувати і рис на гарнір в мультиварці, особливо, якщо ваш пристрій забезпечений спеціальним режимом «Рис». Виставите даний режим і залиште крупу варитися на 25-30 хвилин.
Смачний рис на гарнір до курки
Найбільш багатою різноманітними рецептами рису вважається індійська кухня. В її рецептах поєднуються гострі, солодкуваті і кислі смаки. Рецепт цього томатного рису, ідеально підходить до курки і м'яса не вважається виключенням.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте шматочки цибулі і додайте до них дрібно нарубаний арахіс. Через півхвилини змішайте засмажку з чилі, куркума, карі і горчичными насінням, а коли почуєте аромати спецій, додайте нарізані томати. Дайте томатним шматочках розійтися в соус. Змішайте соус з сирим рисом і залийте крупу трьома склянками води. Накрийте посуд і залиште на середньому жарі на 20 хвилин або до повного вбирання вологи.
Рис з овочами на гарнір
Рис і овочі – саме просте поєднання, яке підходить для сервірування до будь-якого м'яса. Нижче ми навчимося готувати рис на мексиканський манер.
Інгредієнти:
Для рису:
Для сальси:

Приготування
Сполоснувши рис, замочіть його в холодній воді приблизно на 10 хвилин. Приступайте до пассеровке овочів. На рослинному маслі припустіть шматочки цибулі і солодкого перцю. Додайте горошок, томатне пюре, корицю і чилі. У фіналі покладіть часник і дочекайтеся, коли він пустить свій аромат. Подрібніть і змішайте разом усі складові сальси, посипте все цукром, полийте соком лимона і додайте на сковороду. Слідом всипте промитий рис і влийте 4 склянки води. Залиште рис під кришкою на 12-15 хвилин, поки зерна не стануть м'якими, а вся зайва волога не вбереться. Готовий гарнір з рису підходить до риби та страв з м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір?
Нерідко звичні гарніри трохи набридають і до основної страви хочеться подати щось зовсім новеньке, ні на що не схоже. Ідеальним рішенням доповнити

Рис з морепродуктами
Здивувати гостей стравою із звичайного рису цілком можливо. Проявивши трохи терпіння і фантазії можна приготувати чудову страву з цієї звичайної

Начинка з рисом і яйцем для пиріжків
Банальну начинку для пиріжків з яєць і рису можна кардинально змінити. Пропонуємо рецепти, які вражають неймовірною складом з вельми доступних

Гречка з грибами в мультиварці
Якщо не знаєте, як вразити домашніх незвичайним і простим обідом, то ця стаття, напевно, для вас. Далі представлені рецепти, завдяки яким, ви з

Як приготувати рис з овочами?
Коли набридають звичайні гарніри зразок картоплі в різних видах, макаронів, гречки, то варто згадати про рисі. Його можна приготувати по-різному.

Як зварити рис?
Рис - незамінний продукт за своєю харчової цінності та чудовий гарнір до багатьох страв. Здавалося б, це так просто - зварити рис! Але насправді,