Як замаринувати товстолобика?
Як правило, в домашніх умовах маринують оселедець або скумбрію, а ось товстолобика обходять стороною. Його більше смажать, запікають і готують інші цікаві страви. А адже в маринованому вигляді він теж досить смачний і складе гідну конкуренцію будь-якої поширеної маринованої рибку. Звідки ж тоді така низька популярність? Це прикре непорозуміння має місце через необізнаність споживачів, і ми через незнання позбавляємо себе задоволення від поїдання цієї смачної ніжною закуски.
Беремося терміново виправляти ситуацію і розповімо, як правильно, швидко і смачно замаринувати товстолобика в домашніх умовах. Приготуйте таку рибку, і ви неодмінно поповните ряди її шанувальників.
Інгредієнти:
товстолобик – 15-2 кг;
цибуля ріпчаста – 320 г;
морква – 100 г;
велика сіль – 85 м;
цукровий пісок – 45 г;
рафінована рослинна олія – 110 мл;
сік лимона – 55 мл;
перець запашний і чорний горошинками – по 5-7 шт.;
лаврові листочки – 4-5 шт.
Приготування
Першим ділом готуємо належним чином тушку товстолобика. Очищаємо її, позбавляє від голови і нутрощів, відрізаємо хвіст і плавники і гарненько промиваємо. Далі рибу розрізаємо на порційні шматочки і при бажанні витягаємо кістки. У мисочці з'єднуємо рослинне масло, лимонний сік і половину норми солі і цукрового піску і перемішуємо. Залишилася сіль і цукор змішуємо в іншій ємності, обвалюємо в суміші порції товстолобика і укладаємо в масляну суміш. Акуратно перемішуємо все руками і даємо трохи постояти.
У цей час чистимо і шаткуємо півкільцями або кільцями ріпчасту цибулю і перетираємо на крупній тертці моркву.
Тепер перекладаємо скибочки риби в трилітрову банку або іншу скляну або емальовану ємність, чергуючи з овочами, листочками лавра і горошинками перцю. Виливаємо решту масляну суміш в ємність на рибу, закрити посуд кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на три-п'ять годин. Потім розміщуємо рибу в прохолодному місці і залишаємо на дві доби. Після закінчення часу можемо пробувати.
Інгредієнти:
товстолобик – 4 стейка;
цибуля ріпчаста – 200 г;
часник – 4-6 зубчиків;
оцет 9% – 90 мл;
рафінована рослинна олія – 150 мл;
горошини чорного і запашного перцю – по три штучки;
цукровий пісок – 30 г;
велика сіль – 180 р.
Приготування
Якщо ви придбали цілу тушку риби, то її попередньо потрібно почистити, випатрати, видалити голову, плавники і хвіст і розділити на стейки. Останні в свою чергу розрізаємо навпіл, видаляємо хребет і кістки і розрізаємо отримане філе на тоненькі смужки, товщиною приблизно близько п'яти міліметрів.
В окремій ємності з'єднуємо сіль та цукровий пісок і перемішуємо. Викладаємо підготовлену рибку в зручну ємність, щедро пересипаючи кожен шар отриманою сумішшю. Верхній шар також засипаємо сіллю з цукром, кладемо зверху тарілку, а на неї вантаж. Залишаємо товстолобика на п'ять годин при кімнатній температурі.
Після закінчення часу прибираємо вантаж, утворену рідину зливаємо, а рибні скибочки промиваємо під холодною проточною водою.
Ріпчасту цибулю і часник очистити, дрібно рубаємо і викладаємо в ємність, придатну для подальшого маринування товстолобика. Туди ж вливаємо олію і оцет, викладаємо шматочки риби і перемішуємо. Залишаємо товстолобика маринуватися приблизно на два-чотири години. Готовність рибки можна визначити за кольором, в ідеалі вона посвітлішає і втратить рожевий відтінок.
Беремося терміново виправляти ситуацію і розповімо, як правильно, швидко і смачно замаринувати товстолобика в домашніх умовах. Приготуйте таку рибку, і ви неодмінно поповните ряди її шанувальників.
Як замаринувати товстолобика в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом готуємо належним чином тушку товстолобика. Очищаємо її, позбавляє від голови і нутрощів, відрізаємо хвіст і плавники і гарненько промиваємо. Далі рибу розрізаємо на порційні шматочки і при бажанні витягаємо кістки. У мисочці з'єднуємо рослинне масло, лимонний сік і половину норми солі і цукрового піску і перемішуємо. Залишилася сіль і цукор змішуємо в іншій ємності, обвалюємо в суміші порції товстолобика і укладаємо в масляну суміш. Акуратно перемішуємо все руками і даємо трохи постояти.
У цей час чистимо і шаткуємо півкільцями або кільцями ріпчасту цибулю і перетираємо на крупній тертці моркву.
Тепер перекладаємо скибочки риби в трилітрову банку або іншу скляну або емальовану ємність, чергуючи з овочами, листочками лавра і горошинками перцю. Виливаємо решту масляну суміш в ємність на рибу, закрити посуд кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на три-п'ять годин. Потім розміщуємо рибу в прохолодному місці і залишаємо на дві доби. Після закінчення часу можемо пробувати.
Маринований товстолобик в оцті з цибулею і часником по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви придбали цілу тушку риби, то її попередньо потрібно почистити, випатрати, видалити голову, плавники і хвіст і розділити на стейки. Останні в свою чергу розрізаємо навпіл, видаляємо хребет і кістки і розрізаємо отримане філе на тоненькі смужки, товщиною приблизно близько п'яти міліметрів.
В окремій ємності з'єднуємо сіль та цукровий пісок і перемішуємо. Викладаємо підготовлену рибку в зручну ємність, щедро пересипаючи кожен шар отриманою сумішшю. Верхній шар також засипаємо сіллю з цукром, кладемо зверху тарілку, а на неї вантаж. Залишаємо товстолобика на п'ять годин при кімнатній температурі.
Після закінчення часу прибираємо вантаж, утворену рідину зливаємо, а рибні скибочки промиваємо під холодною проточною водою.
Ріпчасту цибулю і часник очистити, дрібно рубаємо і викладаємо в ємність, придатну для подальшого маринування товстолобика. Туди ж вливаємо олію і оцет, викладаємо шматочки риби і перемішуємо. Залишаємо товстолобика маринуватися приблизно на два-чотири години. Готовність рибки можна визначити за кольором, в ідеалі вона посвітлішає і втратить рожевий відтінок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Балик з товстолобика
Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
Юшка з товстолобика - рецепт
Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
Маринований товстолобик
Маринована риба - універсальна закуска до столу. З неї можна зробити бутерброди, а можна їсти просто так. Ми вам розповімо як замаринувати
Товстолобик, запечений в духовці
Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб