Рис з овочами - рецепт
У запропонованих нижче рецептах рис під акомпанемент овочевих наборів по новому розкриває свій смак і створює неймовірно смачні кулінарні композиції. Спробуйте приготувати такі страви, вони неодмінно сподобаються і вам.
Інгредієнти:
рисова крупа – 220 г;
гаряча вода – 320 мл;
цибуля ріпчаста – 75 г;
морква – 150 г;
солодкий болгарський перець – 150-200 г;
заморожений зелений горошок – 50 г;
часник – 2 зубці;
рослинна рафінована олія – 75 мл;
спеції – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Приступаючи до приготування рису з овочами, першим ділом готуємо овочі. Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, очищену моркву ріжемо соломкою або кубиками. Аналогічними скибочками нарізаємо болгарські перці, попередньо позбавивши їх від плодоніжок і насіннєвих коробок. Складаємо всі підготовлені овочі в мультикастрюлю, додаємо заморожений горошок, вливаємо олію рафіновану олію, кидаємо спеції і закладаємо промиту до прозорої води рисову крупу. Водичку підсолюємо за смаком і вливаємо в чашу до інших компонентів.
Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Плов» або «Гречка» і готуємо страву до завершення обраної програми.
Після сигналу відкриваємо кришку приладу, акуратно перемішуємо рис з овочами і можемо подавати.
Інгредієнти:
відварений рис (жасминовий) – 4 склянки;
заморожена овочева суміш – 300 г;
яйця – 2-3 шт.;
рослинна рафінована олія – 50 мл;
соєвий соус – 35 мл;
часник – 2-3 зубчики;
сіль – за смаком.
Приготування
Для приготування смаженого рису ідеально підійде ароматна рисова крупа, яку нам необхідно попередньо відварити до готовності і дати повністю охолонути. У сковороді з товстим дном прогріваємо рослинне масло і викладаємо заморожену овочеву суміш. Протушиваем її на сильному вогні протягом семи хвилин, а потім зводимо овочі на одну половину сковороди, а на іншу виливаємо попередньо збиті яйця. Відразу ж перемішуємо яєчну масу за допомогою лопатки, щоб у підсумку вийшли невеликі яєчні «крихти». Коли яйця схопляться, перемішуємо їх з овочами, додати відварений рис, вливаємо соєвий соус, кидаємо заздалегідь очищений і подрібнений часник, прогріваємо масу гарненько, помішуючи, при необхідності підсолюємо і перчимо і можемо подавати.
Інгредієнти:
куряче філе – 350 г;
білий рис (супербасмати) – 320 г;
зелена цибуля – 1 пучок;
морква – 175 г;
заморожений зелений горошок – 200 г;
часник – 2-3 зубчики;
яйця – 2 шт.;
соєвий соус – 125 мл;
олія кунжутна – 20 мл;
олія рафінована рослинна;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Першим ділом відварюємо рис до повної готовності. Коли він повністю охолоне, беремося за подальше приготування. Моркву очищаємо, дрібненько шаткуємо соломкою і закладаємо в розпечену сковороду або вок, попередньо наливши в нього рослинне рафінована і кунжутне масло. Витримуємо на сильному вогні, помішуючи, а потім додаємо порізане на невеликі брусочки куряче філе і смажимо його до посветления. Тепер додаємо очищений і подрібнений часник, заморожений горошок. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і припускаємо страву під кришкою протягом чотирьох хвилин. За цей час горошок розморозиться, тепер відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і даємо рідини випаруватися.
На цьому етапі приправляємо блюдо соєвим соусом, меленим перцем, додаємо подрібнені пір'я зеленого лука, відварений рис і яйця, які ми попередньо взобьем і обсмажимо на іншій сковороді, помішуючи. При необхідності додаємо сіль і смажимо страву ще три хвилини або до повного прогрівання рису.
Рис з овочами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування рису з овочами, першим ділом готуємо овочі. Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, очищену моркву ріжемо соломкою або кубиками. Аналогічними скибочками нарізаємо болгарські перці, попередньо позбавивши їх від плодоніжок і насіннєвих коробок. Складаємо всі підготовлені овочі в мультикастрюлю, додаємо заморожений горошок, вливаємо олію рафіновану олію, кидаємо спеції і закладаємо промиту до прозорої води рисову крупу. Водичку підсолюємо за смаком і вливаємо в чашу до інших компонентів.
Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Плов» або «Гречка» і готуємо страву до завершення обраної програми.
Після сигналу відкриваємо кришку приладу, акуратно перемішуємо рис з овочами і можемо подавати.
Смажений рис з замороженими овочами по-китайськи - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування смаженого рису ідеально підійде ароматна рисова крупа, яку нам необхідно попередньо відварити до готовності і дати повністю охолонути. У сковороді з товстим дном прогріваємо рослинне масло і викладаємо заморожену овочеву суміш. Протушиваем її на сильному вогні протягом семи хвилин, а потім зводимо овочі на одну половину сковороди, а на іншу виливаємо попередньо збиті яйця. Відразу ж перемішуємо яєчну масу за допомогою лопатки, щоб у підсумку вийшли невеликі яєчні «крихти». Коли яйця схопляться, перемішуємо їх з овочами, додати відварений рис, вливаємо соєвий соус, кидаємо заздалегідь очищений і подрібнений часник, прогріваємо масу гарненько, помішуючи, при необхідності підсолюємо і перчимо і можемо подавати.
Смажений рис з овочами і куркою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом відварюємо рис до повної готовності. Коли він повністю охолоне, беремося за подальше приготування. Моркву очищаємо, дрібненько шаткуємо соломкою і закладаємо в розпечену сковороду або вок, попередньо наливши в нього рослинне рафінована і кунжутне масло. Витримуємо на сильному вогні, помішуючи, а потім додаємо порізане на невеликі брусочки куряче філе і смажимо його до посветления. Тепер додаємо очищений і подрібнений часник, заморожений горошок. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і припускаємо страву під кришкою протягом чотирьох хвилин. За цей час горошок розморозиться, тепер відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і даємо рідини випаруватися.
На цьому етапі приправляємо блюдо соєвим соусом, меленим перцем, додаємо подрібнені пір'я зеленого лука, відварений рис і яйця, які ми попередньо взобьем і обсмажимо на іншій сковороді, помішуючи. При необхідності додаємо сіль і смажимо страву ще три хвилини або до повного прогрівання рису.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний суп з грибами
Неймовірно ароматний грибний суп можна трохи урізноманітнити і зробити його більш ситним, доповнивши склад сирної основою. Пропонуємо два відмінних
Ліниві голубці з рисом і фаршем - рецепт
Для лінивих любителів домашньої кухні пропонуємо рецепти смачних голубців, з якими практично не потрібно возитися, загортаючи начинку в капустяний
Реберця в мультиварці
Відомо, що страв на основі реберець необхідна тривала теплова обробка і, звичайно, для цієї мети ідеально скористатися диво-приладом - мультиварка.
Смачний плов
Плов - це блюдо, яке напевно готують в кожному будинку. Можливо не зовсім по традиційного варіанту, але напевно у кожного є коронний домашній рецепт.
Рис по-китайськи
У Китаї вміють не тільки чудово вирощувати рис, але і готувати його надзвичайно смачно. Звичайно ж, хочеться навчитися також легко справлятися з цієї
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді