У запропонованих нижче рецептах рис під акомпанемент овочевих наборів по новому розкриває свій смак і створює неймовірно смачні кулінарні композиції. Спробуйте приготувати такі страви, вони неодмінно сподобаються і вам.
Рис з овочами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: рисова крупа – 220 г; гаряча вода – 320 мл; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 150 г; солодкий болгарський перець – 150-200 г; заморожений зелений горошок – 50 г; часник – 2 зубці; рослинна рафінована олія – 75 мл; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль. Приготування Приступаючи до приготування рису з овочами, першим ділом готуємо овочі. Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, очищену моркву ріжемо соломкою або кубиками. Аналогічними скибочками нарізаємо болгарські перці, попередньо позбавивши їх від плодоніжок і насіннєвих коробок. Складаємо всі підготовлені овочі в мультикастрюлю, додаємо заморожений горошок, вливаємо олію рафіновану олію, кидаємо спеції і закладаємо промиту до прозорої води рисову крупу. Водичку підсолюємо за смаком і вливаємо в чашу до інших компонентів.
Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Плов» або «Гречка» і готуємо страву до завершення обраної програми.
Після сигналу відкриваємо кришку приладу, акуратно перемішуємо рис з овочами і можемо подавати.
Смажений рис з замороженими овочами по-китайськи - рецепт
Інгредієнти: відварений рис (жасминовий) – 4 склянки; заморожена овочева суміш – 300 г; яйця – 2-3 шт.; рослинна рафінована олія – 50 мл; соєвий соус – 35 мл; часник – 2-3 зубчики; сіль – за смаком. Приготування Для приготування смаженого рису ідеально підійде ароматна рисова крупа, яку нам необхідно попередньо відварити до готовності і дати повністю охолонути. У сковороді з товстим дном прогріваємо рослинне масло і викладаємо заморожену овочеву суміш. Протушиваем її на сильному вогні протягом семи хвилин, а потім зводимо овочі на одну половину сковороди, а на іншу виливаємо попередньо збиті яйця. Відразу ж перемішуємо яєчну масу за допомогою лопатки, щоб у підсумку вийшли невеликі яєчні «крихти». Коли яйця схопляться, перемішуємо їх з овочами, додати відварений рис, вливаємо соєвий соус, кидаємо заздалегідь очищений і подрібнений часник, прогріваємо масу гарненько, помішуючи, при необхідності підсолюємо і перчимо і можемо подавати.
Смажений рис з овочами і куркою - рецепт
Інгредієнти: куряче філе – 350 г; білий рис (супербасмати) – 320 г; зелена цибуля – 1 пучок; морква – 175 г; заморожений зелений горошок – 200 г; часник – 2-3 зубчики; яйця – 2 шт.; соєвий соус – 125 мл; олія кунжутна – 20 мл; олія рафінована рослинна; мелений чорний перець; сіль. Приготування Першим ділом відварюємо рис до повної готовності. Коли він повністю охолоне, беремося за подальше приготування. Моркву очищаємо, дрібненько шаткуємо соломкою і закладаємо в розпечену сковороду або вок, попередньо наливши в нього рослинне рафінована і кунжутне масло. Витримуємо на сильному вогні, помішуючи, а потім додаємо порізане на невеликі брусочки куряче філе і смажимо його до посветления. Тепер
додаємо очищений і подрібнений часник, заморожений горошок. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і припускаємо страву під кришкою протягом чотирьох хвилин. За цей час горошок розморозиться, тепер відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і даємо рідини випаруватися.
На цьому етапі приправляємо блюдо соєвим соусом, меленим перцем, додаємо подрібнені пір'я зеленого лука, відварений рис і яйця, які ми попередньо взобьем і обсмажимо на іншій сковороді, помішуючи. При необхідності додаємо сіль і смажимо страву ще три хвилини або до повного прогрівання рису.