» » Тушковане м'ясо з підливою

Тушковане м'ясо з підливою

Тушковане м'ясо з підливою
Одним з найбільш затребуваних і популярних страв у повсякденному меню є тушковане м'ясо з підливою. Це страва має насичений смак, приголомшливий аромат і підійде до абсолютно будь-якого гарніру з каш, відварного картоплі , макаронних виробів та іншого.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтесь, як правильно приготувати тушковане м'ясо з підливою.

Тушковане м'ясо курки з підливою в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'ясо курки – 650 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • морква – 150 г;

  • сметана – 155 г;

  • томатний сік – 120 мл;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • горошини запашного перцю – 3-5 шт.;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • сіль – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Куряче м'ясо промиваємо, обтираем паперовим рушником і розрізаємо на шматочки потрібного розміру. Мультиварку налаштовуємо на режим «Смаження» або «Випічка», наливаємо в ємність рослинне масло, закладаємо курячі шматочки і обсмажуємо приблизно тридцять хвилин або до підрум'янення. Потім додаємо попередньо очищену і нарізану соломкою моркву, нашатковану цибуля і часник і смажимо ще десять хвилин. Тепер додаємо сметану, вливаємо томатний сік, кидаємо горошини запашного перцю, мелену суміш перців, сіль і спеції. Пристрій перемикаємо на режим «Гасіння» і готуємо приблизно тридцять хвилин.
    Якщо ви вирішили тушкувати немолоду домашню курочку, то тоді час приготування необхідно збільшити ще на годину, при необхідності додавши трохи водички.
    Куряче м'ясо можна замінити свининою або яловичиною, скорегувавши час приготування в режимі «Гасіння» до шістдесяти хвилин.

    Тушковане м'ясо свинини з томатною підливою


    Інгредієнти:

  • свинина 750 г;

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • паста томатна – 95 г;

  • бульйон або вода – 380-450 мл;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне – 60 г;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • пряні трави – за смаком;

  • мелена паприка – за смаком;

  • червоний мелений перець – за смаком;
  • Тушковане м'ясо з підливою

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    В казанку або глибокому сотейнику прогріваємо рослинне масло і закладаємо попередньо вимите, обсушенное і нарізане скибочками бажаної форми і розміру м'ясо. Підрум'янюємо його до красивої скоринки, спочатку додаємо нарізану півкільцями цибулю, а через п'ять-сім хвилин пропущену через тертку моркву. Потім додаємо томатну пасту, вливаємо бульйон або воду, кидаємо всі спеції і сіль і, збавивши вогонь до мінімуму і прикривши посуд кришкою, готуємо страву шістдесят хвилин.
    Додав: admin | 2-11-2015, 18:35
    Переглядів: 522