Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ліниві вареники – рецепт

Ліниві вареники – рецепт

2-11-2015, 18:34
1 770
Ліниві вареники – рецепт
Приготування тіста і начинки для вареників, як правило, не займає багато часу, на відміну від їх ліплення. Уникнути останнього можна, якщо зробити вареники з ледачому рецептом, в рамках якого тісто відразу змішується з начинкою, а потім скочується в джгут і нарізати на порції. Різноманітності рецептів ледачих вареників ми і вирішили присвятити цей матеріал.

Ліниві вареники з картоплею – рецепт


Першими на черзі стане рецепт лінивих вареників з картоплею, які готуються за аналогією з італійськими ньоккі і є найближчими їх побратимами.
Секрет ніжних і пишних картопляних вареників криється в використанні правильно звареної картоплі. Бульби повинні варитися в мундирі до напівготовності (інакше тісто вийде клеклым) і натиратися ще в гарячому вигляді.
Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 790 г;

  • картопляний крохмаль - 95 г;

  • пшеничне борошно - 75 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.


  • Приготування
    Цілі картопляні бульби відваріть або запечіть до напівготовності. Коли картопля охолоне до комфортної для утримування в руці температури, очистіть і натріть на дрібній тертці, ще краще – пюрировать бульби високошвидкісним блендером. Доповніть картопляну основу пучкою солі, всипте суміш борошна і крохмалю, а потім збийте яєчний жовток. Коли тісто стане однорідним, сформуйте їх нього ковбаску діаметром близько 2 см, а потім наріжте її на порційні шматочки і залиште варитися в киплячій воді до спливання.

    Рецепт приготування ледачих вареників з сиру


    Ще однією основою для ледачих вареників може стати сир або сирний сир начебто рікотти. Картопля в даному випадку додавати не потрібно, оскільки головним зв'язуючим елементом страви стане сам сир. Крім іншого, ліниві вареники з сиром за цим рецептом можна готувати для дітей.
    Інгредієнти:

  • сир - 235 г;

  • тертий твердий сир - 25 г;

  • борошно - 115 г;

  • яйце - 1 шт. (+1 жовток).


  • Приготування
    Втілити в життя цей рецепт найзручніше, коли в розпорядженні є блендер, але і в його відсутності замісити сирне тісто можливо за допомогою звичайної виделки.
    Розітріть сир з яйцями і пучкою солі. На даному етапі ви можете додати в тісто будь-які спеції та сушені трави на свій розсуд. Після, всипте трохи твердого сиру і борошна. Вимішуйте тісто не більше півхвилини, а потім перекладіть його на подпыленную борошном поверхню і сформуйте в джгут діаметром 2-25 см. Наріжте джгут на порції і відваріть їх у підсоленому окропі до спливання.

    Ліниві вареники з сиром і манкою – рецепт


    Замість борошна до сиру в ліниві вареники можна всипати манну крупу, але врахуйте, що манці необхідно час для набухання, щоб її зерна не відчувалися в готовому блюді.
    Інгредієнти:

  • сир - 450 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • манна крупа - 65 г;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    Перетворіть сир з яйцями і цукровим піском в однорідну масу. Після, почніть порціями всипати манну крупу, акуратно перемішуючи сирну масу силіконової лопаткою. Залиште суміш на 20 хвилин.
    Ліниві вареники – рецепт
    Готове тісто буде м'яким і злегка липковатым, а тому добре подпылите робочу поверхню перед тим, як приступати до формування. Скатав тісто в джгут, наріжте його на невеликі п'ятаки і обварите їх в киплячій воді до спливання. Після ліниві сирні вареники за цим рецептом можна просто з'єднати з маслом, а потім обсмажити до зарум'янювання, щоб додати текстурі різноманітності.
    Кращою компанією для солодких ледачих вареників стане порція свіжих фруктів і ягід, трохи сметани, варення, і, зрозуміло, їдець, який оцінить це проста й ситна страва по достоїнству.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати вареники з сиром?
    Як приготувати вареники з сиром?
    Вареники люблять і готують, напевно, в кожній сім'ї. Це традиційне слов'янське страва має давню історію, тому і способів їх приготування існує так
    Як приготувати ліниві вареники?
    Як приготувати ліниві вареники?
    Одного разу винахідливі господині, уникнувши стомлюючої процедури ліплення вареників, придумали чудову страву - ліниві вареники, від якого в захваті
    Тісто для вареників з сиром
    Тісто для вареників з сиром
    Найпоширеніша начинка для вареників - це сир. Їх напевно роблять в кожному будинку. Далі в статті розкриємо декілька секретів пишного тесту для цієї
    Ліниві вареники з картоплею
    Ліниві вареники з картоплею
    Ліниві вареники з картоплею - оригінальне і смачне блюдо, яке займе почесне місце на вашому столі. Крім самих вареників, в цій страві дуже важливо
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Вареники в мультиварці
    Вареники в мультиварці
    Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.