Приготування тіста і начинки для вареників, як правило, не займає багато часу, на відміну від їх ліплення. Уникнути останнього можна, якщо зробити вареники з ледачому рецептом, в рамках якого тісто відразу змішується з начинкою, а потім скочується в джгут і нарізати на порції. Різноманітності рецептів ледачих вареників ми і вирішили присвятити цей матеріал.
Ліниві вареники з картоплею – рецепт
Першими на черзі стане рецепт лінивих вареників з картоплею, які готуються за аналогією з італійськими ньоккі і є найближчими їх побратимами.
Секрет ніжних і пишних картопляних вареників криється в використанні правильно звареної картоплі. Бульби повинні варитися в мундирі до напівготовності (інакше тісто вийде клеклым) і натиратися ще в гарячому вигляді.
Інгредієнти: картопляні бульби - 790 г; картопляний крохмаль - 95 г; пшеничне борошно - 75 г; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Цілі картопляні бульби відваріть або запечіть до напівготовності. Коли картопля охолоне до комфортної для утримування в руці температури, очистіть і натріть на дрібній тертці, ще краще – пюрировать бульби високошвидкісним блендером. Доповніть картопляну основу пучкою солі, всипте суміш борошна і крохмалю, а потім збийте яєчний жовток. Коли тісто стане однорідним, сформуйте їх нього ковбаску діаметром близько 2 см, а потім наріжте її на порційні шматочки і залиште варитися в киплячій воді до спливання.
Рецепт приготування ледачих вареників з сиру
Ще однією основою для ледачих вареників може стати сир або сирний сир начебто рікотти. Картопля в даному випадку додавати не потрібно, оскільки головним зв'язуючим елементом страви стане сам сир. Крім іншого, ліниві вареники з сиром за цим рецептом можна готувати для дітей.
Інгредієнти: сир - 235 г; тертий твердий сир - 25 г; борошно - 115 г; яйце - 1 шт. (+1 жовток). Приготування Втілити в життя цей рецепт найзручніше, коли в розпорядженні є блендер, але і в його відсутності замісити сирне тісто можливо за допомогою звичайної виделки.
Розітріть сир з яйцями і пучкою солі. На даному етапі ви можете додати в тісто будь-які спеції та сушені трави на свій розсуд. Після, всипте трохи твердого сиру і борошна. Вимішуйте тісто не більше півхвилини, а потім перекладіть його на подпыленную борошном поверхню і сформуйте в джгут діаметром 2-25 см. Наріжте джгут на порції і відваріть їх у підсоленому окропі до спливання.
Ліниві вареники з сиром і манкою – рецепт
Замість борошна до сиру в ліниві вареники можна всипати манну крупу, але врахуйте, що манці необхідно час для набухання, щоб її зерна не відчувалися в готовому блюді.
Інгредієнти: сир - 450 г; яйця - 2 шт.; цукровий пісок - 45 г; манна крупа - 65 г; вершкове масло - 45 р. Приготування Перетворіть сир з яйцями і цукровим піском в однорідну масу. Після, почніть порціями всипати манну крупу, акуратно перемішуючи сирну масу силіконової лопаткою. Залиште суміш на 20 хвилин.
Готове тісто буде м'яким і злегка липковатым, а тому добре подпылите робочу поверхню перед тим, як приступати до формування. Скатав тісто в джгут, наріжте його на невеликі п'ятаки і обварите їх в киплячій воді до спливання. Після ліниві сирні вареники за цим рецептом можна просто з'єднати з маслом, а потім обсмажити до зарум'янювання, щоб додати текстурі різноманітності.
Кращою компанією для солодких ледачих вареників стане порція свіжих фруктів і ягід, трохи сметани, варення, і, зрозуміло, їдець, який оцінить це проста й ситна страва по достоїнству.