Тісто для вареників з сиром
Сир – універсальний наповнювач для вареників, смак якого можна варіювати на свій розсуд. Хочете приготувати солоні вареники? Додайте до сиру трохи часнику, зелені, обсмаженої цибулі або твердого сиру. Для вареників з солодкою начинкою сир можна використовувати самостійно або урізноманітнити ягодами, сухофруктами або спеціями начебто ванілі або кориці. Словом, варіацій рецептів для наповнювача може бути незліченна безліч, але не варто забувати і про тісті. Рецептами останнього ми й вирішили присвятити цей матеріал.
Почнемо з улюблених багатьма пишних вареників, які готуються на пару. Секрет пишного тесту очевидний і криється в використанні дріжджів, а тому відразу варто враховувати час, необхідний на расстойку дріжджового тіста перед початком роботи.
Інгредієнти:
вода - 230 мл;
молоко - 110 мл;
масло - 35 мл;
інстантні дріжджі - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - 5 г;
борошно - 510 р.
Приготування
З'єднайте рідини і злегка підігрійте їх (температура не повинна перевищувати 50 градусів). Після, розчиніть в суміші цукровий пісок і дріжджі, додайте близько 100 г борошна, щоб на виході вийшло густе тісто, подібне до того, що готується на оладки. Залиште опару в теплі на півгодини, а потім влийте олію і починайте підсипати муку. Кінцевий результат і пропорції завжди визначаються вологістю борошна, а тому сміливо додайте половину від усієї кількості, а потім підсипати невеликі порції, до тих пір, поки тісто не стане крутим для того, щоб не прилипати до поверхні. Готовий ком слід знову поставити на расстойку, але вже на годину.
Тісто для вареників з сиром слід розкачати і нарізати, наповнити сирною начинкою, зліпити краю, а потім варити на парі протягом 5-7 хвилин.
Кефірний тісто відрізняється меншою щільністю, а тому куди охочіше залишається м'яким навіть після остигання, ніж його аналог, приготовлений на воді. До речі, в якості основи можна використовувати не тільки кефір, але і ряжанку або нежирну сметану .
Інгредієнти:
борошно - 245 г;
кефір - 180 мл;
яйце - 1 шт.
Приготування
Якщо ви готуєте солодке тісто, додайте до яйцю чайну ложку цукру, якщо солоне – дрібку солі, і збийте. Влийте до яйцю кефір, повторіть збивання, а після, перелийте все до борошні і приступайте до замішування тіста. Як тільки кому збереться разом і стане еластичним і приємним на дотик, відкладіть тісто у бік хвилин на 15 щоб його було легше працювати. Далі робота просувається за звичним сценарієм: розкатали, нарізали, виклали начинку, зліпили краю і відварили до спливання.
Інгредієнти:
борошно - 245 г;
яйце - 1 шт. (+ 1 жовток);
рослинна олія - 15 мл;
вода - 115 мл
Приготування
Яйця та масло збийте з пучкою солі і розведіть водою. Всипте до рідин борошно і замісіть однорідне тісто. Розкачати, наріжте його на порції і приступайте до формування вареників.
Якщо на ліпку звичайних вареників часу немає, то візьміться за лінивий варіант, в рамках якого всі звичні інгредієнти з'єднуються в єдину масу, потім діляться на порції і обварюються.
Інгредієнти:
сир - 230 г;
цукровий пісок - 25 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 75 р.
Приготування
Розімніть сир з цукровим піском і яйцем з допомогою виделки, а потім з'єднайте всі з борошном. Отриману масу викладіть на стіл, скрутіть в джгут і наріжте. Ліниві вареники варяться до спливання і подаються з великою кількістю масла і сметани.
Рецепт тіста для вареників з сиром
Почнемо з улюблених багатьма пишних вареників, які готуються на пару. Секрет пишного тесту очевидний і криється в використанні дріжджів, а тому відразу варто враховувати час, необхідний на расстойку дріжджового тіста перед початком роботи.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте рідини і злегка підігрійте їх (температура не повинна перевищувати 50 градусів). Після, розчиніть в суміші цукровий пісок і дріжджі, додайте близько 100 г борошна, щоб на виході вийшло густе тісто, подібне до того, що готується на оладки. Залиште опару в теплі на півгодини, а потім влийте олію і починайте підсипати муку. Кінцевий результат і пропорції завжди визначаються вологістю борошна, а тому сміливо додайте половину від усієї кількості, а потім підсипати невеликі порції, до тих пір, поки тісто не стане крутим для того, щоб не прилипати до поверхні. Готовий ком слід знову поставити на расстойку, але вже на годину.
Тісто для вареників з сиром слід розкачати і нарізати, наповнити сирною начинкою, зліпити краю, а потім варити на парі протягом 5-7 хвилин.
Тісто на кефірі для вареників з сиром
Кефірний тісто відрізняється меншою щільністю, а тому куди охочіше залишається м'яким навіть після остигання, ніж його аналог, приготовлений на воді. До речі, в якості основи можна використовувати не тільки кефір, але і ряжанку або нежирну сметану .
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви готуєте солодке тісто, додайте до яйцю чайну ложку цукру, якщо солоне – дрібку солі, і збийте. Влийте до яйцю кефір, повторіть збивання, а після, перелийте все до борошні і приступайте до замішування тіста. Як тільки кому збереться разом і стане еластичним і приємним на дотик, відкладіть тісто у бік хвилин на 15 щоб його було легше працювати. Далі робота просувається за звичним сценарієм: розкатали, нарізали, виклали начинку, зліпили краю і відварили до спливання.
Тісто на вареники з сиром на воді
Інгредієнти:
Приготування
Яйця та масло збийте з пучкою солі і розведіть водою. Всипте до рідин борошно і замісіть однорідне тісто. Розкачати, наріжте його на порції і приступайте до формування вареників.
Тісто на ліниві вареники з сиром
Якщо на ліпку звичайних вареників часу немає, то візьміться за лінивий варіант, в рамках якого всі звичні інгредієнти з'єднуються в єдину масу, потім діляться на порції і обварюються.
Інгредієнти:
Приготування
Розімніть сир з цукровим піском і яйцем з допомогою виделки, а потім з'єднайте всі з борошном. Отриману масу викладіть на стіл, скрутіть в джгут і наріжте. Ліниві вареники варяться до спливання і подаються з великою кількістю масла і сметани.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на вареники з картоплею
Запорукою смачних вареників є аж ніяк не наповнення, а вдале тісто. Якісно приготовлена основа виходить пишною і особливо ніжною. Існує кілька
Тісто для вареників з вишнею
Вареники з вишнею - начебто просте блюдо, але не всі господині можуть похвалитися вдалим його виконанням. Для приготування смачних вареників важливо
Ліниві вареники з картоплею
Ліниві вареники з картоплею - оригінальне і смачне блюдо, яке займе почесне місце на вашому столі. Крім самих вареників, в цій страві дуже важливо
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне